Traseu Delta Dunarii

Creat de deltasub, Iunie 27, 2020, 08:37:43 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Vali

Am mai intalnit apa limpede pe Mustaca, la nord de intersectia cu Cocos. Apa tulbure din Dunare (bratul Sf. Gheorghe) ajunge in Razelm si prin Cocos - Mustaca, dar in amonte pe Mustaca de aceasta intersectie e limpede, probabil canalul e blocat undeva si nu e curent, iar apa e limpede.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Gabytzu

Salut !
Pe sontea apa este fff mica 1.2 m in anumite portiuni si multi arbori cazuti .
La intrare in bazinul din sf gheorghe (delta marina ) apa are 0.9 -1.1 m
Dranovul la intrarea din sfantu este colmatata apa are 0.5 m pe.o bucata de 500 m   .

deltasub

Am ajuns în țară,  însă prietenul unde țin barca e internat la spital, si-a frezat piciorul cu drujba.  La barca nu pot lucra pentru că  e băgată intre alte fiare și numai el putea s-o scoată cu tractorul. Așa  ca am plecat la țară unde nevasta-mea mi-a trasat alte sarcini. După ce iese amicul din spital, voi face minimul de lucrări  la barcă și sper sa mă încadrez în programul stabilit.

deltasub

Am vorbit cu Stefan (Eos)din Jurilovca, apa în port și la Portița e de jumatate de metru, iar cum zice  Gabytzu, nici Sontea nu e accesibilă. Se pare pentru avea șanse să merg în Delta, ori vând  barca și îmi iau alta accesibila, ori îi tai derivorul cum am mai vrut cu vreo doi în urma. Ambele opțiuni sunt deschise!.
Mulțumesc colegilor pentru informațiile date.

Vali

Nea Vasile, daca tai derivorul strici barca. E pacat de asa o barca buna sa sfarseasca romaneste, cu derivorul taiat. Daca tai derivorul, se vor altera toate calitatile hidrostatice si hidrodinamice. Barca va fi instabila, volumetria imersa se va modifica - se vor ridica si centrul de carena, si centrul de greutate, ceea ce nu e bine pentru cuplul de redresare.

Mai bine vinde-o catre cineva care va sti s-o aprecieze. Incearca si pe un site de vanzari de afara, nu neaparat in tara, nu se stie de unde sare iepurele.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

deltasub

Incă nu m-am hotărât  ce voi face. Dar dacă  voi tăia derivorul nu o fac chiar "românește". Barca e un motorsailer, are timona și comenzi și la interior,  deci este adaptabila să  fie folosită  ca o șalupa. As tăia  trei sferturi din derivor, cam 40cm și  mai rămâne 10 cm de fonta și încă 20 cm de profil din fibra ce urmărește linia derivorului.  Derivorul are cam 650kg. Eu scot cam 400 și pun la loc 400kg plumb lateral legat de cei 30 cm din derivor rămas și în santina sub paiol în acel profil de fibră ce se leagă de derivor.  Barca ar fi folosita numai pe Dunare și în Delta fără catarg. Nu ar scădea mult pescajul dar totuși 40 cm. e ceva.   Mă doare și pe mine sufletul să o modific, dar cand am vrut s-o vand, mi s-a oferit un preț de neacceptat

deltasub

Nu am mai plecat în Deltă deoarece era apa mica.  Am navigat în jurul insulei mari a Brailei, am vazut locuri frumoase și bune de pescuit, am plimbat prieteni, am făcut scufundări la raci cu aparatul narghilea. A trebuit sa merg cam pe senal, pe alocuri apa era mică pentru pescajul meu. Am navigat și cu vela. În concluzie a fost un compromis bun. Mulțumesc colegilor pentru sfaturi, poate le voi folosi anul urmator.

deltasub

Revin din Delta. Am făcut traseul Brăila, Tulcea, canalul36, sireasa, șontea, Olguța, Mila 23, Dunărea veche, Sulina, canalul de centura, sfântu, canalul Dunavăț, Mustaca, Sarichioi, sfântu , mare,Constanta, canal Dunăre marea neagră, spre Brăila. La cota apei de acum nu am avut probleme cu pescajul. Tot din lipsa de timp nu am putut sta mai mult, dar a fost bine. Voi pune foto după ce le micșorez, pentru că nu îmi permite.

deltasub

Am descărcat o app. și se pare că s-au mai redus

Florio

Super! Arată a corabie clasică, plecată să descopere noi pământuri  :)
Sau noi locuri de pescuit  ;D