Cel mai potrivit traseu catre Crisan?

Creat de giorgel, Septembrie 09, 2021, 03:18:29 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

giorgel

Salutare domnilor.

Weekendul 16-19 vrem la Delta, la Crisan, barca open cu pescaj 30 cm.

Am doua variante de traseu:

1. Lansare barca la Nufarul, inapoi pana la Ceatal Sf. Gheorghe apoi viteza pe Sulina pana la Crisan.

2. Lansare barca la Murighiol, apoi Uzlina-lacul Isaccel-lacul Isac-canal Litcov-canal Ciamurlia-canal Caraorman-brat Sulina-Crisan.

Primul este lung dar rapid, desi pt sotia din dotare trebuie sa opresc la fiecare intersectare a siajelor celorlaltor barci, indiferent de sensul lor ::) ;D

Al doilea este mai pitoresc, mai de admirat, automat si mai lent, dar si mult mai scurt.

Pe de alta parte, gazda de la Crisan imi spune sa nu o iau pe Litcov, pt ca ar fi niste cioate submerse pe care ar trebui sa le stii ca sa le eviti.
A mentionat asta in contextul lansarii barcii la Nufarul si automat Litcovul ar fi fost alegerea imediata in detrimentul traseului nr. 1 mentionat mai sus.
Sunt aceste cioate in acea bucata a Litcovului pe care trebuie sa o parcurgem in varianta 2 a traseului, de la Isac la Ciamurlia, sau sunt in zona dintre Nufarul si lacul Isac?

Acuma, ma gandesc ca n-o sa fiu singurul cu barca prin apele acelea, m-oi uita si eu pe unde merge lumea si pe acolo o sa merg si eu.

Cu toate acestea voi aprecia maxim sfaturile pe care le voi primi.

Multumesc anticipat.

Ape line & fire intinse!

Cand te-ai nascut, tu ai plans dar ceilalti au fost fericiti. Traieste-ti viata astfel incat, cand vei muri, toti sa planga dar tu sa zambesti. Vechi proverb chinez.

mdascalu

Salut,
Eu personal, aleg traseul 2, cel cu Litcovul, mult mai frumos. Cioatele de obicei sunt marcate, ai sa vezi pungi sau alte semne agatate in niste pari. Oricum, merg pe el o gramada de barci si vezi ce fac ceilalti.

giorgel

Multumesc, sfatul dvs. corespunde perfect cu intentia mea, de a merge pe varianta 2.
Weekend placut!
Cand te-ai nascut, tu ai plans dar ceilalti au fost fericiti. Traieste-ti viata astfel incat, cand vei muri, toti sa planga dar tu sa zambesti. Vechi proverb chinez.

mdascalu

giorgel

L-am executat conform variantei 2, murighiol-litcov- caraorman-crisan.
Apa e mica in Delta, canalul Murighiol este aproape colmatat, se mai intra/iese printr-o mica zona dinspre amontele Sfantului Gheorghe.
La virajul din Sf. Ghe. spre Uzlina tot asa colmatat, la aprox 70 de metri de malul dinspre aval am trecut brusc de la 13 m adancime la 0.4 m, am intrat intr-un banc de nisip, oprit barca oprit motor, stop brusc. Am tras cu motorul inapoi si am iesit, am luat mai larg si am intrat pe bratul vechi. Deci tineti pe langa malul din amonte, in ambele cazuri.
In rest frumos, vreme absolut superba, tzantzari f. putini spre deloc, am  prins si fo 4 pesti, i-am pupat si pa Ilie.
Barcheta a performat bine,  tractorasul Yamaha si-a respectat promisiunile. Sonda sonarului baga apa in barca, to be investigated and fixed.

mdascalu

Salut,
Cealalta intrare pe canalul de la Uzlina, cea dinspre Mahmudia, este si mai colamtata. Ma mir ca ai reusit sa pui barca pe uscat, de obicei, dinspre si spre Uzlina - Murighiol este ceva trafic si puteai sa te iei dupa localnici. Da una peste alta este bine ca ai reusit excursia si a fost frumoasa, felicitari. Ce dor i-mi e si mie, da .... poate la anul .

bradutzu

Salut
Am transzitat Sambata traseul: Murighiol - Uzlina - Isac - Litcov - Caraorman - Crisan cu un Beneteau Flyer 8 dedicata plimbarilor pe mare si nu au fost probleme de apa.
Sa auzim numai de bine!

giorgel

@mdascalu: in mod bizar, joi la pranz nu am avut trafic deloc de la debarcader Murighiol, deci am navigat fara "iepure" pana pe Uzlina. Pe Isaccel evident ca o luasem gresit, navigam catre stanga, catre deschiderea aceea mare dintre Isaccel si Isac. Dar au aparut dintr-o data cativa destoinici care mi-au dezvaluit traseul corect. Oricum pe lacuri apa este de 1-1.3 m pe traseu, pe alaturi sub 1 m, la intrarea in Isaccel Uzlina are 0.8.

@bradutzu: ce sa zic, meseria si cunoasterea sunt atuuri de netagaduit.

Eu macar spun ce am patit, astfel incat cei nepriceputi ca mine sa afle asa, daca citesc aici, decat pe propriile-i chila si elice.
Si nu-i peste tot la fel.
De ex. la intrarea din Sulina pe Dunarea Veche la Maliuc (sau Cranjala ii mai zic unii)  trebuie sa tii mijlocul nu amontele intrarii, pt ca si in amonte sunt depuneri si atingi.
Credeti-ma ca stiu sigur ;D ;D

mdascalu

Salut,
Eu avand baza de plecare Mahmudia, ca sa ajung pe Litcov, folosesc canalul Filat, nu cum ai folost tu canalul Uzlina si de multe ori. chiar pescuiam pe langa canalul Filat. Cand plecam la cumparaturi ieseam pe la Uzlina si ma indreptam spre Mahmudia. Au fost perioade cand pe cealalta intrare pe bucla mergeam tragand barca dupa mine. Nici nu se punea problema de mers cu motorul sau la vasle. Lacul Isac e frumos si mie i-mi place tare, dar pe Filat era mai scurt pentru mine.
Ce sa zic, asa a fost sa fie, fara trafic. Important este ca nu ai avut evenimente grave, a-ti revenit cu bine si banuiesc ca aveti amintiri, sper eu, placute. Pana si micile incidente, in timp, devin amintiri placute.
O seara frumoasa.

diles

salut.
intrarile in canale trebuie sa le iei pe mijloc,sa nu tai colturile chiar daca pare mai usor,cand se dragheaza se sapa doar mijlocul canalelor si la colturi raman niste pinteni unde apa e mica si poti sa lovesti fundul.