muzica

Creat de monica.lidia, Aprilie 21, 2011, 10:17:41 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

pelicanul

Vali

Dupa atatea barci si barcute, fibra si rasina, praf si gaze, uleiuri si semeringuri, vine momentul cand lasi totul balta si te delectezi cu perfectiunea armoniei instrumentale a atator virtuosi aflati la un click distanta.

Pentru fanii djent si progressive metal (si nu numai), acest curent muzical incredibil de complex si ofertant, va prezint unul din tinerii chitaristi extraordinari, aparuti in ultimii ani in "siajul" monstrilor sacri ai rock-ului instrumental Satch, Vai, Petrucci, Malmsteen, Johnson.

E vorba de "the incredible" Sithu Aye, muzician de origine birmaneza, stabilit in UK (Scotia), nascut in 1990, si care in opinia mea e, alaturi de Tosin Abasi si Plini, varful de lance al djent-ului contemporan.

Nu exista cuvinte pentru a descrie perfectiunea si feelingul din muzica lui Sithu, asa ca nu-mi ramane decat sa va doresc auditie placuta, in speranta ca veti regasi aceeasi fascinatie pe care am regasit-o si eu ascultandu-i Creatia.

Albumul de debut - Cassini - contine ca de obicei tot ce a avut mai bun de oferit muzicianul, drept pentru care recomandarea mea e sa se inceapa auditia cu acest album, care a beneficiat anul trecut si de un remastering binevenit. IMHO piesele-fenomen sunt nr. 2 - Cassini si nr. 4 - Double Helix, plus nr. 10 - And Here's to Many More, bonus track-ul albumului remaster. Cu toate acestea, albumul e inegalabil in totalitatea lui.

Dedicatie speciala pentru Bradutzu, care de fiecare data cand trece pe la mine imi spune "ba, ce-mi place ce muzica se aude la tine la atelier :)".

https://www.youtube.com/watch?v=ncUQUBtMxkY&t

https://sithuayemusic.bandcamp.com/album/cassini-5th-anniversary-remaster

https://sithuayemusic.bandcamp.com
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

bradutzu

Multumesc Vali.
Ascult si imi place si acum si ......    cand trec pe la tine..... 8)
Sa auzim numai de bine!

Vali

Cristi, imi place asa de mult albumul Cassini al lui Sithu, fiindca e ca si cum am descoperit o varianta noua a celui mai bun album de rock instrumental din toate timpurile, Crystal Planet al lui Joe Satriani  :o :).

Asta arata ca nu trebuie sa ne dezamagim vreodata ca muzica de azi "se duce la vale", dimpotriva, muzica buna evolueaza si se perpetueaza prin aparitia a noi curente si stiluri (cum e djent-ul), noii chitaristi fiind fenomenali. Daca nu plictisesc, am sa mai revin cu cate ceva zilele astea :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

bradutzu

nu plictisesti,
Cui nu-i place, nu asculta.
Simplu!

Te asteptam!
Sa auzim numai de bine!

radu andritoiu

so, keep floating for pleasure

radu andritoiu

so, keep floating for pleasure

pelicanul

Razvan Evergreen