Alegere motor

Creat de Alex-BAV, August 22, 2017, 09:14:03 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Alex-BAV

Va salut stimati colegi,

Incep prin a va spune ca tocmai ce mi-am comanda o barcuta noua (Fibromarine Minisolitar 3,8) si acum sunt intr-o mare nedumerire: ce motor ?!?
Mi-a fost recomandat un motor de 15cp. Am fost sa vad cateva sh-uri care la telefon erau "tipla" si pe malul apei se schimbau lucrurile asa ca am renuntat la sh.  In fine....., acum ma uit dupa un motor nou.
La ce ma incadrez sau incerc sa ma incadrez ca pret ar fi Suzuki sau Mercury.

Acum vreu sa va intreb din experienta d-voastra ce motor ati alege  ?

Va multumesc !
Do it with passion or not at all !

kama3

Avand in vedere ca barcuta e scurta si usurica, orienteaza-te catre un motor usor (honda de ex e un motor greu) pentru a diminua apuparea.
2t au avantajul de a fi mai usoare, dar le gasesti sh. pe de alta parte lucrul nou e lucru nou.
Ce putere si greutate maxima a motorului suporta barca? 

Alex-BAV

Cei de la Fibromarine mi-au spus ca 15 cp e bun pentru barcuta asta.

Exp: Suzuki DF15AS are 44 kg
        Mercury F15 EH are 52 kg

teo pes

Diferenta de 8 kg poate insemna rezervorul de benzina ! pe de alta parte 15 inseamna chiar mult pt barcuta si castigul de la 10 la 15 este mic fata de dezavantajul dat de diferenta de greutate !
Viata i grea !!  Dar trece !!

peb5

O barca de 3,8m este mica. Sigur pe viitor vei dori un upgrade la ceva mai mare.
Atunci, cred ca cel mai bine este sa mergi pe un motor de 20 CP, motoarele noi sunt aceleasi pentru 15 si 20 CP (Yamaha, Suzuki, Honda), si vei avea 5 CP in plus la aceeasi greutate.
In acest fel vei scapa de upgrade la motor (vei face doar la barca).

Alex-BAV

Citat din: peb5 din August 22, 2017, 10:51:26 AM
O barca de 3,8m este mica. Sigur pe viitor vei dori un upgrade la ceva mai mare.
Atunci, cred ca cel mai bine este sa mergi pe un motor de 20 CP, motoarele noi sunt aceleasi pentru 15 si 20 CP (Yamaha, Suzuki, Honda), si vei avea 5 CP in plus la aceeasi greutate.
In acest fel vei scapa de upgrade la motor (vei face doar la barca).

Ai dreptate, ma gandisem si eu la varianta asta. Este o diferenta de aprox 250E intre 15 si 20, ambele avand aceesi greutate.

Ms de sfat  ???

Suzuki sau Mercury ?

peb5

Eu as merge pe Yamaha sau Suzuki. La Mercury service-ul este sub orice critica (asa am auzit).
Mai jos sunt pareri motoare:
https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1468.msg25026.html#msg25026

Alex-BAV

Citat din: peb5 din August 22, 2017, 11:25:33 AM
Eu as merge pe Yamaha sau Suzuki. La Mercury service-ul este sub orice critica (asa am auzit).
Mai jos sunt pareri motoare:
https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1468.msg25026.html#msg25026

Am citit, multam.

Sincer as merge pe mana Suzuki-ului avand in vedere ca e o tehnologie mai noua.

Am auzit un "zvon" ca in toamna ar aparea si Mercury de 20 cu injectie. Acum nu stiu ce implica asta in pret...