Măsuri prohibitive-Delta Dunării

Creat de Florio, August 30, 2017, 09:23:58 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Florio

Văd că apele mici ale Dunării au făcut autoritatea ARBDD să emane o măsură prohibitivă de pescuit la plase, în Deltă.
(nu zice nimic de electricitate, carbid, variante ajutătoare)
Gluma mea se referă de fapt la modul în care controlează măsura emanată (sau e doar așa, o chestiune scrisă) și la impactul pe care îl va avea  asupra populației autohtone. Care nu poate trăi din pescuit la undiță și nici din catch&release. E adevărat că e pentru o perioadă scurtă. Doar să spună guvernatorul dacă acordă un ajutor localnicilor ce trăiesc din pescuit, sau se așteaptă ca aceștia și familiile lor să nu mănânce timp de o lună, nimic.

"PESCUITUL LA SETCĂ ȘI AVĂ A FOST INTERZIS ÎN DELTA DUNĂRII, PRIN DECIZIA GUVERNATORULUI MUSETESCU!

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunţă că în baza atribuţiilor şi prevederilor legale în vigoare a stabilit, prin Decizia nr. 524 din 28.08.2017 a Guvernatorului ARBDD, interzicerea utilizării uneltelor de tip setcă și avă în activitatea de pescuit comercial în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, până la data de 01.10.2017, odată cu terminarea perioadei de restricție conform prevederilor Ordinului 12/144/2017 privind stabilirea perioadelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2017.

Decizia a fost emisă în urma analizei situației nivelului scăzut al apei în luna august 2017 în RBDD, ținând cont de punctele de vedere primite de la ICDEAPA Galaţi şi  INCDDD Tulcea,  pentru a evita efectele negative ale utilizării uneltelor tip setcă și avă asupra biodiversității, în conformitate cu următoarele acte normative:

–  Legea nr. 82/1993 cu modificările şi completările ulterioare;

–  H.G. nr. 1217/2012 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare şi a structurii organizatorice ale ARBDD, modificată şi completată prin HG 216/2015;

– Ordinul nr. 12/144/2017 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a  pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2017;

Utilizarea acestor unelte de pescuit în condiții de niveluri mici ale apei în lacuri și bălți poate afecta stocurile de pești și alte componente ale biodiversității din mediul acvatic."

http://ziaruldetulcea.ro/pescuitul-la-setca-si-ava-a-fost-interzis-in-delta-dunarii-prin-decizia-guvernatorului-musetescu/

Intersect

#1
Acum sunt la Sfântu,ii controlează și le confisca scule plus barci pentru ca pescuiesc în așa zisă prohibiție. Peștele pentru cherhana se aduce de la Caraorman.
Marea problemă nu este prohibiția ci bătaia de joc și nedecolmatarea canalelor unde din cauza apelor scăzute peștele moare din cauza lipsei oxigenului. Sper să ajung la canalele cu pricina ca să fac ceva poze.
Born to fish,forced to work!!!

Alex1958

Setca si ava sunt uneltele care fac cea mai mare paguba fondului piscicol folosite de pescarii industriali. Vintirul si talianul nu sunt interzise.
In aceste zile problema este folosirea setcilor si avelor pe canalele unde circula apa, caci pe lacuri oricum n-a intrat pestele inca din cauza apei imputite de la caldura excesiva. Pestele migreaza in cautare de ape mai oxigenate si in general o face noaptea cand nimereste in setcile pescarilor. Nu mai vorbim de situatiile -majoritatea - cand aceste scule sunt din monofilament.
Asta afecteaza si barcagii.
Numai cine s-a incurcat cu motorul in asa ceva poate intelege....

Intersect

Adrian Claudiu Prisnel

  40 000 de hectare din Delta Dunării de amenajări piscicole vor deveni teren agricol. Un nou tun pentru PSD, cel care a susținut acest amendament și a dus la dezastru, prin privatizări clientelare, și explotațiile psiciole din România. Avem și în Dolj un caz: Cârna.
O lege care trebuia să ajute acvacultura și piscicultura, în condițiile în care 80% din peștele de pe piața românească este de import, s-a transformat, printr-un amendament, în sfârșitul acestui domeniu. M-am opus timp de 7 luni, cât a durat dezbaterea, acestui tun al PSD, am făcut-o și azi în plen. Și asta nu a fost singura șopârlă.
Au vrut să treacă la privatizare toate amenjările piscicole, inclusiv lacurile de acumulare. M-am opus. Lacurile de acumulare au rămas la Apele Române și nu au fost trecute la Agenția Națională de Pescuit și Acvacultură (ANPA) care se va ocupa de privatizarea pisciculturii.

Au vrut să vândă terenurile de sub luciul de apă. Din fericire aici au făcut singuri un pas înapoi. A rămas doar dreptul ANPA de a le concesiona.
Am susținut un amendament prin care să fie interzisă schimbarea destinației terenurilor de sub luciul de apă. L-au respins pentru că venea de la USR. Au păstrat din fericire un amendament asemănător de la PNL, mai puțin cuprinzător.
Legea a trecut azi cu votul majorității PSD-ALDE și permite celor care dețin în concesiune amenajări piscicole să facă agricultură pe terenul de sub luciul de apă. Asta ca să știți de ce nu vom avea pe mese pește românesc.

   Video pe pagina lui de Facebook Adrian Claudiu Prisnel.
Born to fish,forced to work!!!

Nakasone

@intersect: felicitari ptr. efort. Asa auzim si noi ca cineva totusi se opune,gandeste normal,etc. Dar cu astia,e jale mare pe toate fronturile.Oricand cu placere Pink Floyd, ,,the wall''.
carpe diem

Alex1958

Este intr-adevar o dementa ceea ce se intampla.
Cele 40,000 ha de amenajari piscicole includ marile imprejmuiri: Dranov, Dunavat 1, Holbina-Trei Bibani, Popina-Periprava, Obretinul Mare, etc.
Mai sunt cai de atac, ce pot merge pana la UE- este totusi o rezervatie naturala.
Mai sunt si dificultatile investitionale -nu toata lumea are forta lui Ceausescu si astazi lumea se uita la bani....
Vezi si articolul din Catavencii:
http://www.catavencii.ro/avem-o-delta-cum-o-jefuim-episodul-8-cum-sa-otravesti-si-sa-iei-ostatice-terenurile-agricole/
Oricum aceste amenajari nu contribuie la bunastarea pestelui din apele salbatice, decat poate ca sa vanda puiet, cum vrea dl MM sa procedeze mai nou.
Florio, cand zici astia, banuiesc ca te referi la teleormaneni...
Dar sa stii ca inamicul public nr 1 in Tulcea este un senator de la PMP care vrea sa treaca amenajarile agricole (pe care noi le-am vrea re-naturate) de la CJ Tulcea (care doreste renegocierea redeventelor minuscule de astazi) la UAT-uri, adica la comune unde sunt mai usor de praduit.

dan roh


ADI ITI Delta Dunarii!! Va spune ceva? Este vorba de un program prin care 1.1 miliarde de euro sunt destinati imbunatatirii calitatii vietii locuitorilor din DD. Adica  scoli, drumuri, dispensare, apa potabila, RENATURARE, etc. Cautati pe net. Dar toate acestea sunt numai pe hartie. Pun pariu ca acesti bani se vor duce in buzunarele noilor concesionari. Printre ei va fi si Nicea Mergeani, cel mai mare concesionar al polderului agricol Murighiol-Dunavat. Facem pariu?


dan roh

 Articolul din Catavencii este propaganda pura in favoarea CJ Tulcea. Cum se face ca presedintele executiv al PSD, Dumitru Mergeani este si consilier la CJ Tulcea si director economic la MITI GEO SRL, firma care detine mii de hectare in polderul agricol Murighiol Dunavat si care refuza de mai bine de 15 ani dreptul localnicilor din Dunavatul de Sus de a avea acces la circuitul deltaic, inchizandu-le abuziv singura cale de acces si anume canalul satului? Si ganditi-va ca locuitorii satului si-au castigat dreptul in instanta iar RABDD s-a ocupat  de decolmatarea  si legarea canalului la circuitul deltaic. Oare Musetescu ce pazeste?

PS.
Ca sa intelegeti mai bine ,,dragostea'' CJ Tulcea fata de renaturare si mediu va invit sa cititi ziarul Obiectiv de Tulcea. Veti observa ca  rubrica de mediu a fost desfiintata iar articolele trecute la rubrica de  cultura. Deci despre ce vorbim?

dan roh

Eu personal cred ca domnul  Adrian Claudiu Prisnel isi face propaganda. De ce? Pentru ca nu a mediatizat din timp magaria pusa la cale in parlament. Totul este un joc politic ieftin. Mai jos va voi atasa un email trimis de mine senatorului PMP Ion Ganea, in speranta ca aceasta mizerie  va iesi la lumina si ca interesul locuitorilor DD va prima. M-am inselat. Nici pana in ziua de astazi nu si-a deschis mailul. Si a trecut mai bine de o luna de cand i l-am trimis. Am postat acest mai si public pe pagina de mediu a Ziarului Obiectiv (http://www.obiectivtulcea.ro/2-februarie-ziua-mondiala-zonelor-umede/)

Iata mailul:

Stimate Domnule Senator Ion Ganea,

Am citit cu mult interes articolul ,, Cu finantare europeana, Plan de management integrat pentru zona Deltei Dunarii'', publicat in ziarul Obiectiv de Tulcea, articol in care este publicata nobila dumneavoastra intentie de a reintegra in arealul Deltei Dunarii aceasta artificiala incinta agricola si de a readuce la viata satul Dunavatu de Sus, sat ce pe vremuri era resedinta administrativa, politico-militara, a cazacilor zaporojeni – Sicia Zaporojana cei care aparau frontiera de rasarit a Dobrogei integrata pe atunci in Imperiul Otoman si mai apoi a Romaniei prin alipirea Dobrogei la Tara Mama.

Cu voia dumneavoastra ma voi intoarce la subiectul aceste scrisori.

Citind acest articol mi-a atras atentia un pasaj in care se explica amanarea renaturarii acestei zone, este motivata de existenta unor contracte de cesiune intre Consiliul Judetean Tulcea si anumite firme ce desfasoare activitati agricole in aceasta incinta agricola. NIMIC MAI FALS!

Va atasez doua documente publice, unul publicat de CJ Tulcea in care este prezentata situatia terenurilor agricole concesionate vedeti aici adresa(https://www.cjtulcea.ro/.../CONCESIUNI%20TERENURI...) precum si un alt document publicat de Presedintele Executiv al P.S.D. Tulcea, domnul Dumitru Mergeani, vedeti aici documentul(https://www.cjtulcea.ro/.../Consil.../mergiani%20dumitru.pdf) documente ce au in comun un singur lucru: combinatia PSD - Mergeani. O mare parte a acestei suprafete de teren este concesionata pe o durata de 30 de ani, mai précis intre anii 2000-2030, de firma SC. MITI GEO SRL, al carei administrator este domnul Nicea Mergeani. Coincidenta de nume? M-as mira! Veti gasi contractile de concesiune la pozitiile 5.1 respectiv 5.2 din tabelul publicat de CJ Tulcea cu privire la suprafetele concesionate in incinta agricola Murighiol-Dunavat.

In declaratia de avere a domnului Dumitru Mergeani mai précis la punctul VII veti gasi un lucru interesant: Domnul Dumitru Mergeani, presedinte executiv al PSD Tulcea este si director economic la SC MITI GEO SRL, al carei administrator Nicea Mergeani se opune cu succes(oare de ce?) a renaturarii acestei incinte agricole. Oare combinatia CJ Tulcea-PSD-Mergeani este mai puternica decat legea si vointa localnicilor? Se pare ca da!

Prin comparare, CJ Tulcea nu s-a impotrivit renaturarii incintei agricole Carasuhat, desi CJ Tulcea concesionase terenuri agricole, pe 30 de ani, tot intre anii 2000-2030 catre anumite firme. DE CE? De ce pentru doua cazuri identice CJ Tulcea a luat doua masuri diferite? Logica duce la un singur raspuns: combinatia PSD-Mergeani nu avea niciun interes in incinta agricola Carasuhat. O simpla cautare pe site-urile ministerului de finante releva faptul ca PSD- Mergeani nu are niciun interes de afaceri aceasta incinta agricola. Ce este de facut? Cum se poate scapa de aceasta combinatie nefasta?

Sunteti senator de Tulcea. Lasati un sat sa moara? Este mai important un pumn de grau decat o viata de om? Va rog sa faceti ceva. De ce va cer acest lucru? Pentru ca puteti! Sunteti senator! Mergeti in Dunavat, vorbiti cu oamenii, mergeti la Murghiol vorbiti cu primarul, mergeti la CJ Tulcea, luptati-va (politic) cu ei faceti lucrurile vizibile in presa, la radio, la TV, aratati ca sunteti viu, aratati ca va pasa si lucrurile se vor misca.

Sper ca actiunile dumneavoastra sa nu se rezume la efemere articole jurnalistice si la obtinerea de acelasi efemer capital politic.

Cu deosebita consideratie,


Dan Alexe

Intersect

#9
Citat din: dan roh din Martie 15, 2018, 10:43:52 AM
Eu personal cred ca domnul  Adrian Claudiu Prisnel isi face propaganda. De ce? Pentru ca nu a mediatizat din timp magaria pusa la cale in parlament. Totul este un joc politic ieftin. Mai jos va voi atasa un email trimis de mine senatorului PMP Ion Ganea, in speranta ca aceasta mizerie  va iesi la lumina si ca interesul locuitorilor DD va prima. M-am inselat. Nici pana in ziua de astazi nu si-a deschis mailul. Si a trecut mai bine de o luna de cand i l-am trimis. Am postat acest mai si public pe pagina de mediu a Ziarului Obiectiv (http://www.obiectivtulcea.ro/2-februarie-ziua-mondiala-zonelor-umede/)

Iata mailul:

Stimate Domnule Senator Ion Ganea,

Am citit cu mult interes articolul ,, Cu finantare europeana, Plan de management integrat pentru zona Deltei Dunarii'', publicat in ziarul Obiectiv de Tulcea, articol in care este publicata nobila dumneavoastra intentie de a reintegra in arealul Deltei Dunarii aceasta artificiala incinta agricola si de a readuce la viata satul Dunavatu de Sus, sat ce pe vremuri era resedinta administrativa, politico-militara, a cazacilor zaporojeni – Sicia Zaporojana cei care aparau frontiera de rasarit a Dobrogei integrata pe atunci in Imperiul Otoman si mai apoi a Romaniei prin alipirea Dobrogei la Tara Mama.

Cu voia dumneavoastra ma voi intoarce la subiectul aceste scrisori.

Citind acest articol mi-a atras atentia un pasaj in care se explica amanarea renaturarii acestei zone, este motivata de existenta unor contracte de cesiune intre Consiliul Judetean Tulcea si anumite firme ce desfasoare activitati agricole in aceasta incinta agricola. NIMIC MAI FALS!

Va atasez doua documente publice, unul publicat de CJ Tulcea in care este prezentata situatia terenurilor agricole concesionate vedeti aici adresa(https://www.cjtulcea.ro/.../CONCESIUNI%20TERENURI...) precum si un alt document publicat de Presedintele Executiv al P.S.D. Tulcea, domnul Dumitru Mergeani, vedeti aici documentul(https://www.cjtulcea.ro/.../Consil.../mergiani%20dumitru.pdf) documente ce au in comun un singur lucru: combinatia PSD - Mergeani. O mare parte a acestei suprafete de teren este concesionata pe o durata de 30 de ani, mai précis intre anii 2000-2030, de firma SC. MITI GEO SRL, al carei administrator este domnul Nicea Mergeani. Coincidenta de nume? M-as mira! Veti gasi contractile de concesiune la pozitiile 5.1 respectiv 5.2 din tabelul publicat de CJ Tulcea cu privire la suprafetele concesionate in incinta agricola Murighiol-Dunavat.

In declaratia de avere a domnului Dumitru Mergeani mai précis la punctul VII veti gasi un lucru interesant: Domnul Dumitru Mergeani, presedinte executiv al PSD Tulcea este si director economic la SC MITI GEO SRL, al carei administrator Nicea Mergeani se opune cu succes(oare de ce?) a renaturarii acestei incinte agricole. Oare combinatia CJ Tulcea-PSD-Mergeani este mai puternica decat legea si vointa localnicilor? Se pare ca da!

Prin comparare, CJ Tulcea nu s-a impotrivit renaturarii incintei agricole Carasuhat, desi CJ Tulcea concesionase terenuri agricole, pe 30 de ani, tot intre anii 2000-2030 catre anumite firme. DE CE? De ce pentru doua cazuri identice CJ Tulcea a luat doua masuri diferite? Logica duce la un singur raspuns: combinatia PSD-Mergeani nu avea niciun interes in incinta agricola Carasuhat. O simpla cautare pe site-urile ministerului de finante releva faptul ca PSD- Mergeani nu are niciun interes de afaceri aceasta incinta agricola. Ce este de facut? Cum se poate scapa de aceasta combinatie nefasta?

Sunteti senator de Tulcea. Lasati un sat sa moara? Este mai important un pumn de grau decat o viata de om? Va rog sa faceti ceva. De ce va cer acest lucru? Pentru ca puteti! Sunteti senator! Mergeti in Dunavat, vorbiti cu oamenii, mergeti la Murghiol vorbiti cu primarul, mergeti la CJ Tulcea, luptati-va (politic) cu ei faceti lucrurile vizibile in presa, la radio, la TV, aratati ca sunteti viu, aratati ca va pasa si lucrurile se vor misca.

Sper ca actiunile dumneavoastra sa nu se rezume la efemere articole jurnalistice si la obtinerea de acelasi efemer capital politic.

Cu deosebita consideratie,


Dan Alexe

   Ok ,Dan. Autorul postarii isi face propaganda sau nu isi face asta este treaba lui,noi acum am aflat. Ce facem in continuare ca sa oprim distrugerea deltei?
Born to fish,forced to work!!!

dan roh

Draga Intersect,

Departe de mine gandul de a-mi face propaganda. Iubesc delta si oamenii ei atata tot. Sunt nascut in Bucuresti dar am crescut la Dunavatu de Sus. La casa bunicilor. Si iubesc satul asta. Stiu ce a fost si vad ce a ajuns. Si ma doare. Este normal sa ma bat pentru el. Daca imi vei urmari postarile vei observa ca am scris de mai multe ori despre problema renaturarii. Fara laude, arogari de merite, etc.  Consider ca este normal sa scot in evidenta cauzele pentru care Dunavatu de Sus moare. Si o voi face in permanenta pana se rezolva problema. in anul 1986 canalul Lipoveni s-a inchis pentru a se face agricultura. Din acel an a iesit bunastarea(vezi Dunavatu de Jos)  si a intrat foamea. In acesti 30 de ani am vazut oameni vanzandu-si intai barcile, pe urma animalele si mai apoi casele. Pe nimic. De ce? De foame.  Doar scotand in evidenta cauzele si facandu-le publice putem obtine renaturarea zonei si reda viata satului inapoi. E ceva rau in asta?. Cand ai timp trage o tura prin cele doua sate si gandeste-te ca amandoua erau la fel de dezvoltate. Compara si analizeaza. Atunci vei intelege ca fac acest lucru din pura dragoste pentru Dunavat  si nimic mai mult.

Cu respect,

Dan Alexe

Intersect

Citat din: dan roh din Martie 15, 2018, 05:25:29 PM
Draga Intersect,

Departe de mine gandul de a-mi face propaganda. Iubesc delta si oamenii ei atata tot. Sunt nascut in Bucuresti dar am crescut la Dunavatu de Sus. La casa bunicilor. Si iubesc satul asta. Stiu ce a fost si vad ce a ajuns. Si ma doare. Este normal sa ma bat pentru el. Daca imi vei urmari postarile vei observa ca am scris de mai multe ori despre problema renaturarii. Fara laude, arogari de merite, etc.  Consider ca este normal sa scot in evidenta cauzele pentru care Dunavatu de Sus moare. Si o voi face in permanenta pana se rezolva problema. in anul 1986 canalul Lipoveni s-a inchis pentru a se face agricultura. Din acel an a iesit bunastarea(vezi Dunavatu de Jos)  si a intrat foamea. In acesti 30 de ani am vazut oameni vanzandu-si intai barcile, pe urma animalele si mai apoi casele. Pe nimic. De ce? De foame.  Doar scotand in evidenta cauzele si facandu-le publice putem obtine renaturarea zonei si reda viata satului inapoi. E ceva rau in asta?. Cand ai timp trage o tura prin cele doua sate si gandeste-te ca amandoua erau la fel de dezvoltate. Compara si analizeaza. Atunci vei intelege ca fac acest lucru din pura dragoste pentru Dunavat  si nimic mai mult.

Cu respect,

Dan Alexe

  ;D Dan sa inteles gresit,am modificat postarea(bine ca nu m-ai injurat). Intrebarea este ce facem in continuare ca sa oprim macelul?Cui/cum sa ne adresam?
O initiativa civica daca are o amploare de cateva mii de oameni conteaza in fata oricarei decizii luata la un sprit.Initiativa cetateneasca este reglementata in legea 215/2001, prin care se stipuleaza conditiile in care cetatenii pot propune proiecte de hotarari. Proiectele trebuie sustinute prin semnaturi de cel putin 5% din populatia cu drept de vot pentru a putea fi luate in considerare."Listele de sustinatori vor cuprinde numele, prenumele si domiciliul, seria si numarul actului de identitate si semnaturile sustinatorilor". Cred ca si localnicii deltei ar trebui ca sa fie ingrijorati de ce fac ai mai mari din fruntea tarii si cum spui si tu ii afecteaza direct .
Born to fish,forced to work!!!

dan roh

Exact la acest lucru m-am gandit si eu. Se fac pasi timizi in acest sens dar se fac.  Problema este CJ Tulcea. Deoarece acolo se decide soarta ternenurilor agricole. Este o lupta de anduranta. Baboianu, fostul guvernator RABDD) spunea ca renaturarea se va face greu dar se va face. Dar nu cu Musetescu, parerea mea. S-a renaturat Zaghenul, s-a renaturat Carasuhatul deci lucrurile se misca dar foarte incet. In Zaghen s-au bagat multi bani(contracte umflate daca intelegi ce zic). La Carasuhat s-au pus piedici mari de catre CJ Tulcea desi terenul era al  al Consiliul Local Mahmudia. La Murighiol Dunavat terenul este al CJ Tulcea. Sunt sanse slabe. cat despre Polderul Pardina, peste 20 000 de hectare ca sa mai zic? Acolo problema renaturarii este foarte delicata. Si nu din cauza agriculturii. A

dan roh

Polderul Agricol Pardina este situata pe un  teren mai inalt iar pe perioada verii acolo zona era mlastinoasa sa nu zic uscata. Exista harti vechi(1900-1920)  ale deltei cu zonele umede. Voi cauta sa le postez.  Polderul agricol Pardina apare ca zona de uscat, pe cand zonele, Obretin, Tatanir, Murighiol, Delta de sud-Holbina Solomon, etc apar ca zone lacustre. Pe aceste zone trebuie insistat. Cu cat vom mediatiza mai mult, cu cat vom mediatiza  antiteza dintre saracia localnicilor si  profitul obtinut de pe aceste terenuri, cu nume de firme,legaturi intre partidele politice etc. cu atat vom avea mai multe sanse de reusita.

Nakasone

@dan roth : pai hai sa se inceapa cumva. Sa faca cineva priceput un text/manifest/protest sau cum vreti sa-i ziceti, care sa cuprinda majoritatea nenorocirilor pe care vor sa le faca astia,sau pe care chiar le-au desavarsit. Sa fie decent de cuprinzator ,documentat, punctual si cat de concis posibil,ca sa nu plictiseasca. Iar cei ce doresc sa se implice ,sa-l posteze in media online, pe diverse retele de la noi si din afara, din Tokyo, Cairo,Paris,Videle , Montreal,NASA ,Ouagadougou, etc.,sa afle lumea de ce sunt astia capabili sa faca si pe ce si unde se duc banii UE. Daca nu zic bine,nu-i bai. Astept alte initiative ale,nu-i asa,societatii civile.
De la AGERPRES :
''Ca un cetăţean devotat apărării intereselor naţionale, ca un cetăţean puternic care veghează la stabilitatea, securitatea şi prosperitatea poporului, voi face tot ce-mi va sta în putinţă să nu dezmint încrederea ce mi-a fost acordată', a declarat sâmbătă, în timpul ceremonialului de primire a certificatului de ales parlamentar, senatorul PMP, Ion Ganea.

Potrivit Consiliului Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii, Ganea a fost lucrător al Securităţii din perioada regimului comunist din România, informaţia fiind contrazisă de noul parlamentar care susţine că a fost angajat al serviciului de contraspionaj al României.''
P.S. Omu' se tine de cuvant : vegheaza la securitate si prosperitate...cu tot ce-i sta in putinta.
carpe diem