*

Autor Subiect: Măsuri prohibitive-Delta Dunării  (Citit de 7289 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

crysty

 • Full Member
 • ***
 • Mesaje postate: 132
 • Karma: 12
  • Vezi Profilul
Re: Măsuri prohibitive-Delta Dunării
« Răspuns #30 : Iunie 09, 2018, 01:03:42 pm »
Ar mai exista posibilitatea reamenajarii foisoarelor de observatie care erau mai multe inainte ani....acum au mai ramas cateva si alea nesigure. Deoarece ar insemna o alta investitie cu siguranta nu se va intampla.
Imi amintesc ca acum 2 ani eram controlat la intrare in Baba Rada de catre un echipaj de la biosfera format din 2 membrii. Unul era beat de abia vorbea si al doilea, putin mai treaz se tinea de mansa motorului. Au venit cu o barca verde tip black sea si au inceput sa ma intrebe de toate, pana le-am dat permisele la zi. Vazand ei ca sunt in regula au deviat-o in actele barcii....moment in care i-am trimis de unde au venit spunandu-le ca nu au atributii pentru a controla actele emise de ANR, ei nefiind organ de control gen Capitanie sau politie de frontiera etc. Permisul de intrare al barcii in rezervatia biosferei le-a fost prezentat. S-au suparat putin mai ales cand le-am spus ca sun la ARBDD sa intreb daca ei stiu pe cine trimit in control in rezervatie.
Concluzia - daca nu angajeaza maimute sa se urce in copaci sa te prinda in obiectivul radarului, nici o sansa cu cei pe care ii au angajati si carora le tremura mainile de atata alcool.

Intersect

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1029
 • Karma: 97
  • Vezi Profilul
Born to fish,forced to work!!!

ss

 • Sr. Member
 • ****
 • Mesaje postate: 252
 • Karma: 18
  • Vezi Profilul
Re: Măsuri prohibitive-Delta Dunării
« Răspuns #32 : Iunie 15, 2018, 11:06:27 am »
La concret, sursa dcnews.ro

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) pune în funcţiune, experimental, începând de vineri, pistolul radar achiziţionat recent pentru monitorizarea vitezei ambarcaţiunilor care circulă pe canalele şi lacurile din Deltă.

Guvernatorul Rezervaţiei, Mălin Muşetescu, a declarat, pentru Agerpres, că până la sfârşitul acestei luni, angajaţii instituţiei tulcene vor aplica doar avertismente. 'Este bine de ştiut că va fi o perioadă de graţie de două săptămâni în care vom da doar avertismente, să-i obişnuim pe oameni cu ideea că un pistol radar poate să-i 'pândească' oricând după guşa unui pelican sau după o salcie. Cine va încerca să scape nu va beneficia temporar de clemenţa noastră şi nimeni nu se va putea ascunde în spatele ideii că nu ştie pe ce canale este', a afirmat Muşetescu.

El a mai spus că ARBDD va edita hărţi cu lacurile şi canalele din Deltă şi viteza maximă admisă, acestea urmând să fie afişate la primării. ARBDD are obligativitatea de a monitoriza viteza ambarcaţiunilor care circulă în Deltă conform Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei, stabilirea unor restricţii de viteză fiind necesară atât pentru prevenirea accidentelor cauzate de viteza excesivă, cât şi pentru protejarea coloniilor de păsări şi a vegetaţiei de pe malurile lacurilor şi canalelor.

Regulamentul de acces şi circulaţie în Rezervaţie

Instituţia tulceană intenţionează să achiziţioneze mai multe aparate radar pentru monitorizarea vitezelor ambarcaţiunilor din Deltă în cadrul unui proiect care va fi finanţat din fonduri comunitare şi care va include acţiuni de panotare a lacurilor şi canalelor din Rezervaţie. Aparatul radar achiziţionat de ARBDD a costat 12.000 de euro.

Regulamentul de acces şi circulaţie în Rezervaţie, unul dintre cele mai disputate acte normative cu impact asupra Deltei, a fost aprobat în luna decembrie a anului 2006 de către Consiliul Ştiinţific al ARBDD. Aprobat prin Hotărâre de Guvern în anul următor, el a fost contestat de operatorii turistici, din cauza vitezelor prea mici impuse ambarcaţiunilor, a locurilor de acostare stabilite pentru acestea, dar şi a lipsei sancţiunilor din hotărâre.

Vitezele maxime admise

Ulterior, membrii Consiliului Ştiinţific al ARBDD au revenit asupra Regulamentului, iar o nouă formă a acestuia a fost aprobată în anul 2015, după ce, iniţial, s-a vorbit despre impunerea unor interdicţii privind puterea motoarelor ambarcaţiunilor care circulă în Deltă.

Potrivit regulamentului în vigoare, vitezele maxime admise pentru navele şi ambarcaţiunile care circulă în Deltă sunt de 5 kilometri pe oră, 15 kilometri pe oră şi 40 de kilometri pe oră, în funcţie de canalele şi lacurile străbătute. Nerespectarea acestor viteze se sancţionează cu contravenţie de până la 1.000 de lei.

Astfel, în conformitate cu HOTĂRÂREA Nr. 538/2015 pentru aprobarea Regulilor privind accesul și circulația navelor și ambarcațiunilor pe canalele și lacurile interioare din perimetrul Rezervației Biosferei "Delta Dunării":

Art. 7. (3) Viteza maximă admisă a navelor și ambarcațiunilor care navighează pe următoarele canale de circulație și lacuri interioare din perimetrul Rezervației Biosferei "Delta Dunării", este de 40 km/h: (ANEXA Nr. 1)
1. Gârla Somova
2. Canalul Mila 36
3. Canalul Sireasa
4. Gârla Șontea
5. Canalul Olguța
6. Canalul Războinița
7. Canalul Eracle
8. Canalul Lopatna
9. Canalul Rădăcinoasele
10. Canalul Pardina
11. Canalul Magistral AP Chilia
12. Canalul Cardon
13. Canalul Sfiștofca
14. Canalul Sud Popina
15. Canalul Vătafu
16. Canalul Stipoc
17. Canalul Magearu
18. Canalul Litcov
19. Canalul Crișan - Caraorman
20. Canalul Busurca
21. Gârla Împuțita
22. Canalul Cordon Litoral (Sulina - Sfântu Gheorghe)
23. Canalul Tătaru
24. Gârla Perivolovca
25. Canalul Lipoveni 26. Canalul Dunavăț
27. Canalul Mustaca
28. Canalul Dranov
29. Canalul Perișor
30. Canalul Periteașca
31. Canalul de Centură (canalul de legătură dintre canalele Lipoveni, Dunavăț și Dranov)
32. Canalul Mocansa
33. Canal Eracle
34. Canal Ceamurlia
35. Lacul Roșu
36. Lacul Roșuleț
37. Lacul Puiu
38. Lacul Razim
39. Lacul Golovița
40. Lacul Zmeica
41. Lacul Sinoie
42. Lacul Lumina
43. Lacul Merhei
44. Lacul Matita
45. Lacul Uzlina
46. Lacul Isac
47. Brațele Dunării Vechi
48. Brațul Musura
49. Canal Uzlina

Art. 7. (6) Este interzisă deplasarea navelor/ambarcațiunilor cu motor cu o viteză mai mare de 5 km/h în următoarele zone: (ANEXA Nr. 3)
1. Lacul Ivanova
2. Lacul Purcelu
3. Canal Bratușca
4. Canal Litieni
5. Lacul Obretinul Mic
6. Canal Ghermandi
7. Golf Musura - Ostrov Musura
8. Lacul Martinica
9. Lacul Cuzmințul Mare 10. Lacul Cuzmințul Mic
11. Lacul Meșteru, Nord și Sud
12. Japșa Climova
13. Holbina II
14. Lacul Isăcel
15. Lacul Cotețe
16. Lacul Cuibul cu Lebede
17. Canal Candura - colonia Nebunu
18. Lacul Ligheanca (NE)

Art. 7. (2) Viteza maximă admisă a navelor și ambarcațiunilor care navighează pe restul canalelor și lacurilor interioare din perimetrul Rezervației Biosferei "Delta Dunării", este de 15 km/h. (neprevăzute în ANEXA Nr. 1 si ANEXA Nr. 3)

Pe căile navigabile (brațele Dunării și traseul navelor până la localitățile Mila 23 și Caraorman) viteza de navigație este cea stabilită de Autoritatea Navală Română funcție de tipul de ambarcațiune sau navă folosită.

Sancțiunile prevăzute în LEGEA Nr. 82 din 20 noiembrie 1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării":

Art.12. Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să constituie infracţiuni:
6. nerespectarea regulilor de navigaţie şi circulaţie pe teritoriul rezervaţiei;
Art.13. Contravenţiile prevăzute la art. 12 se sancţionează după cum urmează:
d) cele de la pct. 5 - 7, 18, 19 şi 36, cu amendă de la 250 lei la 700 lei pentru persoane fizice şi de la 320 lei la 1.000 lei pentru persoane juridice.

timberland0910

 • Sr. Member
 • ****
 • Mesaje postate: 382
 • Karma: 22
  • Vezi Profilul
Re: Măsuri prohibitive-Delta Dunării
« Răspuns #33 : Iunie 15, 2018, 04:04:22 pm »
Valabil pt toata lumea sau dor pt amarati???

crysty

 • Full Member
 • ***
 • Mesaje postate: 132
 • Karma: 12
  • Vezi Profilul
Re: Măsuri prohibitive-Delta Dunării
« Răspuns #34 : Iunie 15, 2018, 05:47:43 pm »
Eu zic ca nu are rost aceasta intrebare. Doar se stie - legea-i pentru noi cei de jos ceilalti o pun pe bypass. De asemeni nu se aplica "probabil" si localnicilor care se deplaseaza in interese diverse.....Si asta din motive de cunostinte - relatii - pile  ca doar se cunosc intre ei. Ar fi interesanta folosirea fiolei sau asa zisului alcooltest.

teo pes

 • Sr. Member
 • ****
 • Mesaje postate: 447
 • Karma: 15
  • Vezi Profilul
Re: Măsuri prohibitive-Delta Dunării
« Răspuns #35 : Iunie 18, 2018, 08:24:10 am »
Mi se pare mie sau lucrurile sunt lasate ...sub stigmatul incertului sau interpretabilului !???
Nu se spune clar, sau am omis eu, viteza maxima admisa pe cele trei brate principale ale denarii!?
Modul de avertizare pana se pun semene(daca se pun)!
Google maps nu ar putea fi anuntat sa afiseze direct in imagine!?
Viata i grea !!  Dar trece !!

teo pes

 • Sr. Member
 • ****
 • Mesaje postate: 447
 • Karma: 15
  • Vezi Profilul
Re: Măsuri prohibitive-Delta Dunării
« Răspuns #36 : Iunie 18, 2018, 08:35:35 am »
A !!.. si sa nu uit ! legea se aplica si navelor de croaziera ,,EUROPENE" care rup dunarea n doua noaptea cand alearga de sting!? ne explica domnul guvernator cum le aplica sanctiunile ? asta daca are sange n putzulica !! ;D ca pana dimineata I demis  8) ;D ;D!!
Viata i grea !!  Dar trece !!

Alex1958

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 675
 • Karma: 45
  • Vezi Profilul
Re: Măsuri prohibitive-Delta Dunării
« Răspuns #37 : Iunie 18, 2018, 09:22:47 am »
A !!.. si sa nu uit ! legea se aplica si navelor de croaziera ,,EUROPENE" care rup dunarea n doua noaptea cand alearga de sting!? ne explica domnul guvernator cum le aplica sanctiunile ? asta daca are sange n putzulica !! ;D ca pana dimineata I demis  8) ;D ;D!!
Salut,
Reglementarea vitezei maxime nu se aplica pe bratele Dunarii ci doar pe canalele și lacurile interioare din perimetrul Rezervației Biosferei "Delta Dunării".
Eu ma intreb cum dracu' se va aplica reglementarea asta. Sa zicem ca sade unul dupa salcie cu pistolul laser in mana si trece un vitezoman. Constata organu' depasire vitezei si dupa aia? Se suie pe motoscuter si o ia dupa el? Si daca ala nu se opreste ce face? O ia in fata si il blocheaza? Ii ia numarul de ambarcatiune si-i trimite amenda acasa ca la auto? Sa nu uitam ca si la auto e destul de greu de probat, camere video, alea, alea...
E un pic de utopie in gestul guvernatorului, dar sa nu uitam ca omul e de meserie actor....

ionpescarul

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 637
 • Karma: 31
  • Vezi Profilul
  • Un blog pentru iubitorii Dunarii
Re: Măsuri prohibitive-Delta Dunării
« Răspuns #38 : Iunie 18, 2018, 10:03:41 pm »
Un prieten a fost amendat saptamana trecut ,pe o zona unde viteza maxima era de 5km.

Intersect

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1029
 • Karma: 97
  • Vezi Profilul
Re: Măsuri prohibitive-Delta Dunării
« Răspuns #39 : Iunie 19, 2018, 05:06:40 am »
Un prieten a fost amendat saptamana trecut ,pe o zona unde viteza maxima era de 5km.

 Ăștia spun că până la sfârșitul lunii se dau numai avertismente. Și cum au făcut sau luat cu girofarul după el?
Born to fish,forced to work!!!

crysty

 • Full Member
 • ***
 • Mesaje postate: 132
 • Karma: 12
  • Vezi Profilul
Re: Măsuri prohibitive-Delta Dunării
« Răspuns #40 : Iunie 19, 2018, 12:41:44 pm »
Daca a primit cineva de pe forum avertisment il rugam sa ne dea detalii cum s-a procedat!

Intersect

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1029
 • Karma: 97
  • Vezi Profilul
Re: Măsuri prohibitive-Delta Dunării
« Răspuns #41 : Iunie 20, 2018, 04:37:57 pm »
Un prieten a fost amendat saptamana trecut ,pe o zona unde viteza maxima era de 5km.

Nea Ion nu ne mai ține în suspans.
Born to fish,forced to work!!!

ionpescarul

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 637
 • Karma: 31
  • Vezi Profilul
  • Un blog pentru iubitorii Dunarii
Re: Măsuri prohibitive-Delta Dunării
« Răspuns #42 : Iunie 20, 2018, 08:46:17 pm »

 Ăștia spun că până la sfârșitul lunii se dau numai avertismente. Și cum au făcut sau luat cu girofarul după el?

il sun din nou ,pentru detalii ,sa nu spun prosti ,deocamdata nu a raspus dar va vedea apelul ,apoi va povestesc.

ionpescarul

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 637
 • Karma: 31
  • Vezi Profilul
  • Un blog pentru iubitorii Dunarii
Re: Măsuri prohibitive-Delta Dunării
« Răspuns #43 : Iunie 23, 2018, 04:26:35 am »
A primit  avertisment  ,pentru viteza si amenda pentru lipsa unui act de acces in delta ( nu stiu care )

crysty

 • Full Member
 • ***
 • Mesaje postate: 132
 • Karma: 12
  • Vezi Profilul
Re: Măsuri prohibitive-Delta Dunării
« Răspuns #44 : Iunie 24, 2018, 06:01:53 am »
Bine, bine nea Ioane, dar cum a decurs actiunea, cum l-a oprit - l-a urmarit cu o alta barca, era pe mal si i-a pus paleta in fata, erau ascunsi pe canal dupa vreun copac/tufis cu barca. Intreb deoarece nu tot mereu cu orice barca poti sa te lipesti de de o alta barca pentru control; uneori este necesar sa tragi la mal undeva  :)

 

Recent

Last 5 Shouts:

 

Vali

Octombrie 24, 2018, 07:19:46 pm
 Tutorial de incarcare poze pe servere externe: https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,2218.msg37910.html#msg37910
 

gupi

Octombrie 22, 2018, 03:32:41 pm
cica functioneaza
 

gupi

Octombrie 22, 2018, 03:31:19 pm
teste - forumul se va bloca in cateva minute, apoi ar trebui sa se restaureze automat
 

Vali

August 07, 2018, 09:49:52 pm
Atentie: pe Shoutbox se pun chestiuni de interes pentru toata comunitatea, anunturi importante etc. Postarile personale le pastram exclusiv pe topice. Multumesc.
 

bobinuta

August 07, 2018, 05:47:51 pm
Solicit recomandare scule (ieftine) de pescuit la Marea Neagra! https://forum.capcompas.ro/index.php?topic=2747.msg47390;topicseen#new

Show 50 latest
Membri
Stats
 • Total Mesaje Postate: 50198
 • Total Subiecte: 2583
 • Online Today: 82
 • Online Ever: 218
 • (Octombrie 28, 2018, 03:29:22 pm)
Utilizatori Online
Forumul CapCompas este gazduit la Hangar Hosting - hosting, email, si cloud