Primul român trecând solitar Atlanticul

Creat de Florio, Octombrie 23, 2017, 09:37:51 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Florio

Ca detaliu al cursei, un concurent destul de prestigios, caracterizat  "arhitect naval ca profesie, navigator ca vocație", croatul KABALIN VEDRAN, a fost nevoit să abandoneze cursa după mai mult de jumătate din parcurs, din aceeași cauză ca și românul nostru: catargul s-a rupt.

(http://www.minitransat.fr/en/skippers/kabalin-vedran)

https://www.total-croatia-news.com/travel/23438-mini-transat-update-velikic-27th-kabalin-forced-to-abandon

Florio

Văd că astăzi Dorel se află în mijlocul oceanului Atlantic, în barca sa oblojită dar funcțională, având încă, o diferență de 900 mile de acoperit până la următorul concurent.
Asta înseamnă ceva mai mult de 6 zile de navigație continuă, istovitoare. 

Florio

La ora aceasta, toți concurenții au ajuns la destinație, mai puțin Romain Bolzinger care mai are doar 2 MM și românul nostru lovit puternic de ghinion. Ceilalți ce au avut probleme, au abandonat. Dorel Nacou este încă pe traseu, având 1000 de mile de parcurs. Ca o nouă lovitură a soartei, vântul are doar 5 nd, iar viteza bărcii este de 3,7 nd!

bluewave

BOLZINGER ROMAIN 37 DE ANI      ...Retired...
FRA 716 / SPICEE.COM
Tipul de barcă: Proto
Arhitect: LombardAn
constructie: 2008

P.S. Proto este tipul de barca ...

Dorel este in cursa si cu siguranta o va termina .

"No Whistling on Board"

Florio

Citat din: bluewave din Noiembrie 22, 2017, 05:36:58 AM

Dorel este in cursa si cu siguranta o va termina .

De la reintrarea lui în cursă, a reușit să păstreze distanța până la restul concurenților. Asta în condițiile în care are o arboradă peticită pe care în mod cert o menajează.
E un navigator bun, Dorel ăsta!
Ceea ce tinde să devină și Dorel al nostru, de la Topalu :)

bluewave

frumos spus ...

"
À partir d'hier, Dorel Nacou, le seul concurrent restant pour encore 1 000 milles d'avance.
La vie est belle, l'océan est bleu, même "hors course". Encore une première pour Dorel!
"
"No Whistling on Board"

Florio

Băiatul nostru n-o fi închinat nici un șnaps în cinstea lui Neptun (așa cum facem noi, flăcăii de apă, mai puțin performanți :) ).
Acum se află la 100 MM distanță de cea mai apropiată adiere! E în plin ochi de calm plat, cam cum era Columb la Tropicul Calului: 0,5 nd!
Dar marea se schimbă, vântul se plimbă, eu cinstesc acum în locul lui acel șnaps și sper să-l îmbunăm pe Neptun.
Numai să nu-i trimită pentru echilibrare vreun ciclon ! :)

bluewave

"No Whistling on Board"

Florio

Citat din: bluewave din Noiembrie 27, 2017, 06:32:24 PM
a prins viteza ...

Întâmplarea aranjată de mâna hazardului, ar face ca Dorel să ajungă la destinație chiar de ziua României :) .
Cel puțin din calculele mele, el ar mai avea cam două zile și jumătate din acest moment, adică în seara de 1 decembrie va completa traseul traversadei.

Florio

Ia te uită, după prognosticul meu, un navigator francez este și mai optimist: zice că Dorel ar putea ajunge joi după amiază.
E drept că ultimele mile a avut o viteză aproape de 7 nd, cu un parcurs de 156 mile pe 24 de ore! Băiatul ăsta chiar face treabă bună!
Dar eu unul știu ce înseamnă marea și sunt curios dacă timpul îmi va da dreptate. Sper din toată inima să nu :) .
Prognosticul personal rămâne tot pentru 1 decembrie. Viteza medie pe distanțe lungi nu ține seama de astfel de puseuri.

Florio

Dorel merge de rupe! Viteză 7.3 nd în ultimele 4 ore de marș!
Cine a mers vreodată cu peste 7 nd într-o barcă de 6.5m, înțelege că asta e competiție și sport extrem totodată :)

Florio

Sper să nu plictisesc colegii de forum cu urmărirea acestei curse, dar Dorel este primul român neaoș care trece solitar Atlanticul, mai mult de atât, făcând asta într-o barcă de 6,5m lungime!

Acest an 2017 se arată a fi unul foarte important pentru navigația românească.
Avem ceea ce n-am avut niciodată:

-Dorel Nacou la distanță de câteva ore de a traversa solitar Atlanticul (barca Minitransat, 6,5m )

-Sorin Drugan în urma lui, la început de traversadă a Atlanticului (micul velier  Ajax, 8m lungime, o barcă obișnuită, așa cum avem toți de aici)

Tot în Atlantic, în acest moment, aflați la mijlocul traversadei, în cadrul cursei Atlantic Race for Cruisers (ARC), culmea, cursă devenită tradițională la organizarea tot a unui român ("Jimmy Cornell" - Corneliu Cișmașu):
-Velierul Andrew cu câțiva prieteni ai noștri la bord incluzândul pe Răzvan (Legendaru"), formând echipaj vesel și destoinic în toate (inclusiv în ale pescuitului de ton și doradă). Barca, un Elan 434. Skipper Adrian Vîrlan. Proprietar Aurelian Bâzgu. Prietenii nostri se află în acest moment al cursei, pe locul 3 la clasa E ! :)

-Velierul Cassiopeia, tot barcă românească, un Benneteau Oceanis 38, având ca skipper și proprietar pe Liviu Chiric; surpriza face să se afle in cursă la clasa F, tot pe locul 3! :)

Așa ceva n-a visat România niciodată!
Ziua de 1 decembrie, zi națională, ne găsește într-o postură excelentă pentru yachtingul autohton :)

bluewave

Da, este un an exceptional. Dar sper sa nu se termine aici. Din sursele mele, urmeaza o surpriza si mai mare. Dar toate la timpul lor ...

Sent from my iPad using Tapatalk
"No Whistling on Board"

acig

,,Lumea este un loc periculos...   Nu atat din cauza celor care fac rau, cat mai ales a celor care privesc si-i lasa sa faca rau !" Albert Einsten

pelicanul