ce stiti de acest tip de barca

Creat de adrianpacurici, August 15, 2013, 07:28:12 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

adrianpacurici

salut
ce stiti de acest tip de barca? Vreau sa o cumpar.. dar nu stiu nimic despre ea... pozele nu sunt f buna..dar asta se vede peste gard. Barca a avut un motor diesel de 5cp dar acu nu mai are nici macar linia axiala.. ma gandesc sa ii pun un outboard de 4-5cp dar nu stiu daca ar merge. Ca dimensiuni este 450/180 . Chila are la pp aprox 25cm
multumesc anticipat

adrianpacurici

Si poze nu pot baga...

gvincentiu

La pupa are o placa pentru un outboard si nu vad presetupa de la fosta linie axiala. La 5 CP diesel, de ce-i trebuie volan? E ciudat. As zice ca a avut un outboard mai mare (15-20 CP), cu cizma lunga. Ba mai mult, dupa chila grea, lunga si cabina, se pare ca este un velier transformat in motorizata.
Ganduri bune !

adrianpacurici

presetupa era in chila.. a fost acoperita cu poxipol, si actualul proprietar a incercat modificarea ei cu un outboard..el a pus si volanul... barca la origine avea si o carma care se comanda la maner de la pp..
outboardul folosit era de 70cp 2t dar cum barca nu e de glisaj...

adrianpacurici

sa inteleg ca e un model nemaivazut?..sau ca forumul este pustiu :o ?
chiar nu aveti idee de ea?..am gasit sa o cumpar cu 500 euro..si nu stiu daca sa ma incurc cu ea..sa nu am asteptari prea mari..

Vali

Abia ne-am intors de pe apa, suntem inca sub euforia respectiva :D. Hai ca-mi gasesc timp si-ti povestesc putin mai tarziu. E exact cum ti-am spus si la telefon, barca se merita, poti scoate ceva foarte frumos din ea.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

adrianpacurici

dar pe unde ati fost domnule?..ca m-ai facut curios  ;D

Vali

Sper sa ma ierte initiatorul topicului de off-topic ;D:

- Am fost pe Brates cu iola, pe cel mai puternic vant pe care am iesit pana acum. Era sa facem tumba de cateva ori, si am facut un surf de zile mari cu vant de pupa, aproape in glisare.
- Dupa care am adus la probe, dupa o lucrare consistenta in epoxi, lotca mica de 12 crivace care a fost la Raid. Am facut probe de etanseitate si de comportament nautic dupa atasarea a 2 chile de ruliu pe opera vie.
- Apoi ne-am imbarcat pe o canoe indiana facuta de subsemnatul, cu care am intentionat sa ajungem la foisorul de observatie a pasarilor din nordul lacului, la varsarea raului Chineja. Treaba care din pacate nu s-a intamplat, din cauza ruperii uneia dintre pagai. Spre dezamagirea lui Mihai doctoras, care era cu lotca, dar si spre bucuria socrului sau, tot Mihai. Ca sa fie tacamul complet, ne-am si rasturnat si ne-am scufundat cu canoea, din prea mult zel al subsemnatului in incercarea la stabilitate a barcutei pe valuri mari de travers :D.
- Odata cu noi s-au dat pe lac si colegul Guzi cu caiacul lui cel nou, PasAger, plus prietenul Sterica, in primul caiac Shearwater 17 facut de Guzi. Acestia au facut probe cu caiacele in vederea participarii la TID.

Dupa toate astea, maine avem programata o tura pe Dunare pana aproape de Gropeni. Poate maine facem si poze sau filme, ca azi n-am prea avut timp, dar va pot confirma  colegii toata aventura de peste zi :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau