"Pescuitul" la curent

Creat de jebraila, Octombrie 30, 2017, 05:56:55 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jebraila

Va salut dragi pescari si iubitori ai naturii! Sunt un impatimit al pescuitului, de obicei in zona Braila, Dunare sau balti. Astazi, dupa 30 de ore de stat pe Dunare in care n-am avut nicio trasatura trec pe langa noi agale 2 baieti intr-o barca cu motor 4-6 cai, se duc mai la vale si ghiciti ce: incep sa curenteze. Si-au terminat treaba si au plecat! A fost si un schimb de replici, se subintelege, dar ceea ce vreau sa stiu, daca ma poate ajuta cineva, in cadrul legal ce este de facut. Unde sunam, cum trebuie sa actionam, ce organe raspund de astfel de actiuni ? S-a facut cumva vreo petitie, plangeri,mail-uri ? Peste tot pe unde intorci capul auzi ca-l "bazaie", peste nu mai este, ceea ce nu stiu neardentalii(daca stiu nu le pasa) care fac asta este ca-l sterilizeaza, practic nu se mai inmulteste. Ceea ce se intampla pe Dunare este ffffffffffffffffffffffffffff grav. Vorbesc multi ca majoritatea au cunostinte/prieteni in cadrul politiei de frontiera, actioneaza doar in turele respectivilor...

radu andritoiu

probabil " electricinenii " au , cum se spune, spatele acoperit;
astfel, cel mai bine este sa i filmezi, iar ulterior sa trimiti filmul autoritatilor centrale si unui ziar local;
in felul acesta trebuie sa faca cercetari
so, keep floating for pleasure

Intersect

Citat din: jebraila din Octombrie 30, 2017, 05:56:55 PM
Va salut dragi pescari si iubitori ai naturii! Sunt un impatimit al pescuitului, de obicei in zona Braila, Dunare sau balti. Astazi, dupa 30 de ore de stat pe Dunare in care n-am avut nicio trasatura trec pe langa noi agale 2 baieti intr-o barca cu motor 4-6 cai, se duc mai la vale si ghiciti ce: incep sa curenteze. Si-au terminat treaba si au plecat! A fost si un schimb de replici, se subintelege, dar ceea ce vreau sa stiu, daca ma poate ajuta cineva, in cadrul legal ce este de facut. Unde sunam, cum trebuie sa actionam, ce organe raspund de astfel de actiuni ? S-a facut cumva vreo petitie, plangeri,mail-uri ? Peste tot pe unde intorci capul auzi ca-l "bazaie", peste nu mai este, ceea ce nu stiu neardentalii(daca stiu nu le pasa) care fac asta este ca-l sterilizeaza, practic nu se mai inmulteste. Ceea ce se intampla pe Dunare este ffffffffffffffffffffffffffff grav. Vorbesc multi ca majoritatea au cunostinte/prieteni in cadrul politiei de frontiera, actioneaza doar in turele respectivilor...

Salut,cel mai bine ii filmezi sau fotografiezi și suni la 112. Apelul este înregistrat si ești redirecționat către autoritatea competenta, sunt obligați ca să abordeze problema.
Born to fish,forced to work!!!

radu andritoiu

si cand ajung la locul marsaviei n au mai gasit pe nimeni
asa mai ghini strangi probe si le dai mura n gura cretinilor de prin autoritati
cururile lor sunt obisnuite numai prin birouri, iar cand ii atentionezi asupra unei contraventii, nu reusesti decat sa i enervezi ca i pui la munci 

Intersect

Citat din: radu andritoiu din Octombrie 30, 2017, 06:27:22 PM
si cand ajung la locul marsaviei n au mai gasit pe nimeni
asa mai ghini strangi probe si le dai mura n gura cretinilor de prin autoritati
cururile lor sunt obisnuite numai prin birouri, iar cand ii atentionezi asupra unei contraventii, nu reusesti decat sa i enervezi ca i pui la munci

Când ai apelat ultima oară la autorități și i-ai enervat? Uite eu am apelat cu o sesizare pentru pescuit la curent,una pentru intrare prin efracție furt și distrugere și încă o sesizare pentru parcare în curbă pe un drum foarte circulat și cu un risc foarte mare de accident. Cam toate sesizările sau rezolvat. Hai să nu mai dăm cu noroi din fața monitorului, sunt multe putori și ineficienți dar nu toți.

radu andritoiu

in cazul asta eu zic sa le facem o statuie in vreo piata si sa se numeasca " statuia functionarlui zelos cazut la munca ", serios , cu 3 exemple schimbi perceptia generala

Intersect

Citat din: radu andritoiu din Octombrie 30, 2017, 06:34:40 PM
in cazul asta eu zic sa le facem o statuie in vreo piata

Fan antena 3 zii sincer.

radu andritoiu

Intersect

Citat din: radu andritoiu din Octombrie 30, 2017, 06:40:01 PM
n am tv

Ți-a fost furat?

@Jebraila apelează la autorități degeaba te iei în gură cu braconierii. Fi pregătit ca o să fi citat la poliție.

radu andritoiu

l am mazilit la usa, ca de altfel o sumedenie de alte lucruri inutile;
venind vb, am trei lansete de crap [ 3,6 si 3,9 ], pe care le cedez cu placere unui pustiuluica care vrea sa si inceapa cariera la crap, numai cu promisiunea ca va elibera o parte dintre mustaciosii capturati

Intersect

Citat din: radu andritoiu din Octombrie 30, 2017, 07:16:41 PM
l am mazilit la usa, ca de altfel o sumedenie de alte lucruri inutile;
venind vb, am trei lansete de crap [ 3,6 si 3,9 ], pe care le cedez cu placere unui pustiuluica care vrea sa si inceapa cariera la crap, numai cu promisiunea ca va elibera o parte dintre mustaciosii capturati

Fa un post separat sigur se gaseste un amator.

jebraila

Am sunat la 112, mi-au dat numarul de la Politia de Frontiera, am sunat dar mi s-au parut mai interesati de numele meu decat de barca respectivilor, culoare, motorizare, semnalmentele lor, etc. A venit un echipaj, normal ca aia nu mai erau, s-au plimbat pe acolo si au plecat. Politia de Frontiera nu ar trebui sa aibe oameni care "fileaza" ca si Politia de proximitate si celelalte? Sunt zone in care se da continuu si crescator cu curent, e simplu, lasi un om pe mal si doi civili in alte barci decat cele inscriptionate (de se vad de la 10 km) cu "politia de frontiera" . Intr-un cuvant sa  lucreze "mai cu cap" . Eu incerc sa-mi dau seama daca ei vor sau nu sa ii prinda pe oamenii astia care fac lucruri fffff grave pt mediu, sau nu.Am si o poza cu cei care curentau, atasez aici, e si o filmare prin binoclu, nu e foarte clara. Actiunea s-a petrecut pe bratul Misaila, Rezervatia Balta Mica a Brailei.

kama3

Pentru tentativa de dat in gat niste braconieri, doi cetateni din Targoviste au fost impuscati. Si nu sunt singurele cazuri
Chiar crezi ca merita sa risti, mai ales pe apa?
Ca sa nu mai vorbim de citarea in calitate de martor sau denuntator. Dupa aia te stie toata balta. Crezi ca merita sa intri in conflict cu astfel de indivizi?
Ca presupun ca nu esti nici Chuck Norris si nici Rambo.
Astfel de indivizi nu au un IQ prea mare, sunt limitati dpdv intelectual, dar stiu foarte bine, ca majoritatea taranilor romani, sa scoata si sa dea ori cu brisca, ori cu vasla.
Si atunci nu mai bine in dai in masa de peste si ramai cu peisajul si cu rasariturile si apusurile de pe balta?

jebraila

Salut! Ce sa zic...nu sunt nici Rambo, nici Chuck dar nici nu-mi vine sa i las asa. Pur si simplu! Astept pareri/sfaturi mai optimiste, eventual oameni care cunosc bine legea/procedurile.

kama3

De curiozitate, ai zis ca ai avut un schimb de replici cu ei. Ce le-ai spus si ce ti-au zis?