0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
Bun topicul, foarte necesara discutia asta. E important sa fim rationali si lucizi atunci cand decidem sa ne cumparam o barca, pt ca de prea multe ori ne lasam coplesiti de entuziasm. Eu m-am interesat care sunt taxele percepute de "marinele" de pe litoralul nostru si am decis ca deocamdata nu-mi permit un velier. Luasem in calcul sa-mi cumpar un Corribee 21 sau Hurley 22 din GB, dar mi-am dat seama ca nu imi permit sa intretin un velier. Bani sa-l cumpar si sa-l restaurez as fi avut, dar taxele aferente imi depasesc posibilitatile, iar pt 5-6 weekenduri pe an de sailing costier, nu se justifica investitia (raportat la veniturile mele). Am vazut in Anglia ca sunt foarte populare velierele tip "bilge keel", cum e cel din poza 1. Motivul ar fi faptul ca in felul asta nu mai e necesar sa tii barca in vreo marina, deci scapi de taxe etc, iar la reflux barca ramane perfect echilibrata.Totusi, mie nu-mi inspira incredere solutia asta constructiva. Tindeam spre un Corribee 21 sau Hurley 22, precum cele din pozele 2 si 3. In fine. M-am multumit cu un Shetland motorizat, desi inca visez la vele.
Florio: multumesc pt recomandare, dar am deja ceva din clasa 470. E misto, desi ma basculez atat de des ca nici nu tin minte cand m-am intors uscat la mal