Forum > Veliere

Rampa lansare velier transportabil la marea Neagra

(1/3) > >>

Victorious:
Salutare tuturor,

Am si eu o intrebare; exista vreo rampa de lansare la apa pentru un velier transportabil pe litoralul romanesc?!

Si daca DA (de aici incep restul intrebarilor), din experienta, se poate lansa pe aceasta rampa un velier cu derivor fix?

As vrea sa stiu, in vederea achizitiei, daca trebuie sa iau in calcul serviciile portuare (macara, acostare …). Pentru ca daca tot nu pot sa fiu independent, atunci nu are rost sa ma gandesc la un velier transportabil

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

pelicanul:
Stiu sigur ca exista rampe in Tomis, Eforie si Mangalia. Posibil sa existe si in Limanu. Nu am vazut pe nimeni sa dea la apa o barca cu derivor fix pe aceste rampe.
Am incercat sa dam la apa si sa recuperam barca cu derivor fix a unui prieten, undeva in Grecia. Aruncatul in apa nu e nici o problema, dar la recuperare asezarea pe peridoc e f...utere de u...tere. :) Poate am avut noi ghinion sau nu ne-am priceput, dar nu as sfatui pe nimeni sa incerce. Pentru barcile cu derivor fix macaraua e sfinta.
La Eforie exista macara de cheu de 3 tone, nu trebuie sa umbli dupa macara auto. Costa 100 de lei lansarea si 100 de lei ridicarea.
In Tomis si Mangalia trebuie macara auto, la Limanu se lucreaza cu macaraua de 25 tone din santierul naval.

calin1967:
La Limanu exista o rampa de pamant foarte abrupta si cu niste bolovani in apa care o fac aproape inutilizabila.

George563:
Macaraua de la eforie nu a mai fost 100 lei anul asta ci 220 lei. Depinde foarte mult de velier si peridoc. In Tomis se poate da la apa si ridica veliere ce au maxim pe peridoc 125cm la linia de plutire de la nivelul asfaltului si asta dupa ce pandesti bine sa bata cateva zile estul. Se poate lansa la navodari la una din pescariile de pe dig dar nu poti sa o ridici.  Pe litoralul nostru este aproape imposibil sa ridici  cu peridocul un velier ce are un pescaj mai mare de 1m(la care se adauca cel putin 40cm de la peridoc). Daca stai la curte sau ai in alta parte unde poti gazdui barca, orienteazate catre velier tractabil cu toate ca-l dai la apa cu macaraua. La noi nu-s prea prietenoase marinele cand vine vorba de bani :)

Victorious:
Vă mulțumesc mult pentru răspunsuri! Mă interesa, din experiență, cât de complicat este. Acum mi-e clar, că este nevoie de macara.

Întrebare; există cineva care să facă așa ceva?! Când spun asta mă refer la, depozitare pe litoral în siguranță, lăsat la apă cu macara, greement și pe valuri :) ... după weekend, mini vacanță, macara, depozitare

Sincer, îmi este frică de partea asta de întreținere, curățat chilă, vopsit


Sent from my iPad using Tapatalk

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă