HM19 de la Bateau

Creat de BogdanFerariu, Noiembrie 11, 2017, 08:42:42 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

BogdanFerariu

Odata intors din vacanta cu FS14, m-am tot gandit sa fac o barca mai mare, cu un pic de cabina.
In cele din urma am cumparat planul pentru HM19 de la Bateau.com
Fiind avertizat de nevasta ca ea nu isi mai tine iarna masina afara, si oricum garajul fiind prea mic, am construit un atelier de 8 x 4.5 x 3.5 m, incalzit cu o soba de teracota din demolari, ca sa fac si peste iarna cele 16 grade necesare epoxidului, si sa pot lucra linistit.
Constructia atelierului a fost o mare incercare, avand in vedere ca am facut totul singur, nici macar la asezat grinzile lungi la inaltime nu am chemat pe nimeni in ajutor, vroiam sa fie doar munca mea.
A durat din iulie pana in octombrie, dupa care de la 1.11.2017 am inceput constructia barcii, cate 2-3 ore dupamasa. In ritmul asta estimez ca voi avea nevoie de un an intreg.
Cateva poze

Trimis de pe al meu SM-G920F folosind Tapatalk

drmarius

Vreau si eu asa atelier ptr barci si contruit.

mariusm piesenoi111

Pai si codita ala din prima poza nu e ajutor?
Hai sa nu minimalizam aportul lui si sa culegi tu toti laurii doar pt ca tu ai acces la net si cont aici :)

mariusm piesenoi111

BogdanFerariu

Citat din: mariusm piesenoi111 din Noiembrie 11, 2017, 10:29:10 PM
Pai si codita ala din prima poza nu e ajutor?
Hai sa nu minimalizam aportul lui si sa culegi tu toti laurii doar pt ca tu ai acces la net si cont aici :)
Ba da, el a luat absolut toate capetele de lemn taiate, crezand ca lui i le-am taiat [emoji16]

Florio

Citat din: BogdanFerariu din Noiembrie 11, 2017, 08:42:42 PM
Odata intors din vacanta cu FS14, m-am tot gandit sa fac o barca mai mare, cu un pic de cabina.
In cele din urma am cumparat planul pentru HM19 de la Bateau.com
Fiind avertizat de nevasta ca ea nu isi mai tine iarna masina afara, si oricum garajul fiind prea mic, am construit un atelier de 8 x 4.5 x 3.5 m, incalzit cu o soba de teracota din demolari, ca sa fac si peste iarna cele 16 grade necesare epoxidului, si sa pot lucra linistit.
Constructia atelierului a fost o mare incercare, avand in vedere ca am facut totul singur, nici macar la asezat grinzile lungi la inaltime nu am chemat pe nimeni in ajutor, vroiam sa fie doar munca mea.
A durat din iulie pana in octombrie, dupa care de la 1.11.2017 am inceput constructia barcii, cate 2-3 ore dupamasa. In ritmul asta estimez ca voi avea nevoie de un an intreg.

O filozofie întreagă aici, arată cum o barcă generează mai întâi o casă :) .
Pentru că acesta nu e un simplu atelier, ci o adevărată casă. Pare totodată și un refugiu al "băieților", cu pasiunile și jucăriile lor scumpe.
Faină lucrare, spor la construcția bărcii!

bbl81

asa este baieti. Nici nu ne dam seama cand trece timpul prin atelier, si mai intri prin casa doar pentru a maca, spala si dormi.   :)

pe vremuri ne mai amenintau nevestele ca vom dormi in garaj, acuma...nu se mai incumeta.   

Mult noroc si forta de munca!
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

bluewave

ceva lipseste din atelier ... frigiderul pt bere ... sau e camuflat sub vre-un "tablou" ...
"No Whistling on Board"

scm_ro

pana la frigider, are wc-ul acolo

e un porta porti intr-o poza

Jos palaria pentru indemanare la lucrul cu lemnul.

bbl81

unde e wc-ul?  pfoai ce am poluat topicul...
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

timberland0910

Felicitari pentru constructie Bogdane ..vad ca tragi tare si cu barcuta.Eu mai aman putin ca am ridicat si eu o constructie pentru viitoarele barci si s-a cam diminuat bugetul 😊

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

BogdanFerariu

Citat din: bluewave din Noiembrie 13, 2017, 10:21:11 AM
ceva lipseste din atelier ... frigiderul pt bere ... sau e camuflat sub vre-un "tablou" ...
Berea e la locul ei!

BogdanFerariu

Mai adaug ceva poze. Filetele mi-au iesit mult mai bine ca la FS14.
Am folosit filleri pt epoxi: stewathix, aerosil si pudra de bumbac.

BogdanFerariu

Citat din: timberland0910 din Noiembrie 15, 2017, 05:27:53 PM
Felicitari pentru constructie Bogdane ..vad ca tragi tare si cu barcuta.Eu mai aman putin ca am ridicat si eu o constructie pentru viitoarele barci si s-a cam diminuat bugetul [emoji4]

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Foarte faina constructia ta, e foarte fain sa ai un loc numai de construit. A mea e mai de buget, da nu am probleme cu frigul, deocamdata.
Acum nu mai ai nicio scuza si trebe sa faci vaporasu.

Vali

Daca nu deranjez, ar fi interesant sa ne povestim experientele constructiei de ateliere pentru lucrat barci intr-un topic dedicat. Ambele constructii de mai sus sunt superbe si foarte utile pentru scopul urmarit, si cred ca s-ar merita ceva detalii.

La mine de exemplu prima experienta de acest tip a fost prin anii '80 ai secolului trecut, cand eram in liceu. Am folosit ce se gasea pe atunci, anume Pal ordinar si carton asfaltat :). A fost un mic atelier de modelism, unde am construit si ceva barcute, ca sa-mi formez mana.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau