Forum > Barci de pescuit

dop dublu fund

(1/3) > >>

kama3:
Salutare!
Astazi am scos barca de la apa si am constatat ca am o cantitate considerabila de apa in fundul dublu.
Banuiesc ca sunt doua trei galeti pentru ca se aude cum baldacaie.
Barca nu are dop de scurgere deci va trebui sa-i dau gaura si sa-i montez.
Am dat cateva dungi pe mazga de pe oglinda si intrebarea ar fi cam in ce pozitie ar fi bine sa pun dopul - in dreptul carei dungi?
Barca a stat la apa din iulie pana azi, neacoperita. A plouat in ea, iar apa o scoteam dupa doua trei zile.
Banuiesc ca fenomenul e des intalnit si nu stiu daca poate fi eliminat de tot, dar macar sa fac tot ce trebuie pentru eliminarea apei.
E suficient dopul exterior sau sa-i pun si unul interior astfel incat sa pot scoate apa (cu o pompa) si cand barca e pe apa?
Merita sa fac o fereastra si sa umplu fundul cu mingi? Sau sa il las asa cum e?
Multumesc!

Vali:
Alex, vezi ca sunt 2 tipuri de dopuri:

- dopurile ordinare de plastic, albe sau negre, se folosesc doar la compartimentele din interiorul barcii - banchete, chesoane, paioluri etc.

- pentru montarea pe oglinda se foloseste tipul de dop expandabil din cauciuc, cu parghie sau surub. Este singurul care-ti ofera garantia ca nu vei lua apa la dublul fund.

- foarte important la montarea acestui dop expandabil este protejarea miezului oglinzii impotriva infiltrarii apei. Asta se face prin gaurirea oglinzii la un diametru mai mare, apoi umplerea gaurii cu epoxy si rumegus. Dupa intarire, in epoxy-ul cu rumegus se da o alta gaura, de diametrul dopului. Astfel apa nu mai ajunge la lemnul oglinzii.

- montarea dopului trebuie sa fie cat mai jos, pentru ca santina sa se goleasca total. Totusi, nu chiar la limita, ca sa ramana solida zona intersectiei oglinzii cu fundul barcii.

kama3:
Multumesc mult Vali pentru sfaturi.
Avand in vedere ce ar trebui facut, pot sa dau  acum gaura pt a se scurge apa si operatiunea montarii dopului sa o fac la primavara cand da caldura?

bbl81:
ar fi chiar indicat sa dai gaura acum, si sa lasi la scurs+uscat cat mai multa vreme, fara sa pui dop.

teo pes:
Numai daca esti sigur ca ca in barca nu mai ajunge apa ! toata apa ce se scurge prin barca va urca in miezul oglinzii !! si o sa fie uda n primavara ! vezi ce cum am refacut eu oglinda si ce se poate intampla cu miezul! da ar fi ideal daca ai reusi sa acoperi barca dupa ce dai gaura sa se poata usca.Exista baituri de etansare cu care in primavara dupa ce se usuca sa le injectezi in oglinda prin gaura ca toata masa lemnoasa sa l inghita ,dupa care sa treci la montarea dopului,etansarea corpului bucsei in care intra dopul cu orisice rasina este o poveste !daca bucsa nu etansaza pe peretii int-ext ai oglinzii tot intra apa prin fisuri , faci o bucsa de inox sau bronz cu filet exterior si strangi cu garnituri de cauciuc piuluta din exterior.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina urm─âtoare

Du-te la versiunea complet─â