Indoire teava inox.

Creat de kama3, Decembrie 06, 2017, 02:49:58 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

kama3

Salutare!
Stie cineva unde as putea, in Galati - Braila  sa indoi dupa sablon o teava de inox (cred ca de 22/25 mm)?
E vorba de teava cu rol de rama care tine parbrizul.
In partea de jos marginea puntii pe care se prinde parbrizul are o forma  aproximativ rotunda / semicerc (ca in Fig. 1),  iar teava cu rol de rama a fost indoita in unghi de 90 de grade (ca in Fig 2).
In conditiile astea parbrizul capata o forma ciudata.
As vrea sa fac un sablon al formei exacte pe care o are rama de jos si teava sa o indoi exact in forma respectiva.
In felul asta pot sa cobor si parbrizul cu vreo doua degete ca e cam inalt.
Stie cineva vreun mester/atelier in zona Galati - Braila care poate indoi teava de inox astfel incat sa ii dea forma rotunda?
Multumesc!

black

Poti sa indoi in galati micro 40 la depozite. Pe centura in dreptul depozitelor pe partea dreapta imediat dupa fosta cale ferata desfiintata acum cum te duci spre semafor . Poti sa ma suni daca nu te descurci 0757281503

kama3

Stiu unde e, o sa incerc acolo.
Multumesc!

cristi80

Am fost acolo. Șefa este o doamna. I-am cerut sa îmi îndoaie țeava pentru bimini. A spus ca poate și mi-a cerut numărul de telefon, sa ma sune după ce calculează prețul pt lucrare. Nu ma mai sunat. Poate ești mai norocos :). Eu nu ma rog de nimeni pe banii mei.

black

Du te direct la ea cu lucrarea. E f de treaba si f ieftin. Nu dispera insista te rezolva repede

Vali

Citat din: black din Decembrie 06, 2017, 10:37:33 PM
Du te direct la ea cu lucrarea. E f de treaba si f ieftin. Nu dispera insista te rezolva repede

Scuze ca n-am putut sa ma abtin : ce varsta are doamna :D?
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Haiduc

Citat din: black din Decembrie 06, 2017, 10:37:33 PM

Citat din: Vali din Decembrie 07, 2017, 11:14:49 AM

:):):) buna asta Valica inca odata se confirma treaba ca o mana buna la timpul ei (sper sa nu se supere nimeni) dar e tare de tot doamna poate nu e sigura de taria tevii :):):)

ghrt

Citat din: Vali din Decembrie 07, 2017, 11:14:49 AM

Irelevant. Doamna poate să îndoaie orice ţeavă, dar nu aştepta să te sune înapoi!

radu andritoiu

daca o indoaie fara sa o inmoaie, inseamna ca e o problema cu teava
de ce ma provocati la prostii
sunt un om serios
so, keep floating for pleasure

deltasub

@kama3, pana la urma reușit sa rezolvi problema? Sunt interesat și eu de îndoit teava inox în zona Braila-Galați.

Florio

Citat din: deltasub din Ianuarie 25, 2018, 09:28:28 PM
@kama3, pana la urma reușit sa rezolvi problema? Sunt interesat și eu de îndoit teava inox în zona Braila-Galați.

Sunt puțin nedumerit, în Galați, județul siderurgiei, ar putea fi o raritate îndoirea unei țevi de inox? :)
Mie mi-a refăcut  balconul prova, un mic atelier din București. Sudat, îndoit, șlefuit, tot....

sixone

Eu mi-am luat o presa hidraulica de indoit teva, m-am jucat putin cu ea si rezultatele sunt bune. Nu arata ca la roluire, evident materialul se aplatizeaza un pic daca o indoi la 90gr., dar pt hobby e ok (oricum la roluire nu poti obtine 90gr).
Pt. amatorii de DIY din Bucuresti care au indoitori de facut ii pot ajuta cu cea mai mare placere. Se pt obtine unghiuri intre 0 si 90gr cu ea, poate chiar mai mult, nu chestii circulare cum e in Fig.1 din primul post, pt aia trebuie o masina de roluit.
Am atasat o poza cu jucaria.

timberland0910

@sixone...ai umplut teava cu nisip inainte de indoire??? Daca nu , incearca si vei vedea ca nu mai aplatizeaza pe concavitate..La capete trebuie puse dopuri

siad

Citat din: sixone din Ianuarie 26, 2018, 02:21:46 AM
Eu mi-am luat o presa hidraulica de indoit teva, m-am jucat putin cu ea si rezultatele sunt bune. Nu arata ca la roluire, evident materialul se aplatizeaza un pic daca o indoi la 90gr., dar pt hobby e ok (oricum la roluire nu poti obtine 90gr).

Salut,

M-ar interesa si pe mine sa achizitionez un astfel de utilaj dar am vazut in specificatii ca este pentru otel, cupru si aluminiu.
Ai testat-o cumva pe inox?

kama3

Am fost la atelierul ala de la depozite dar n am gasit pe nimeni cand am fost.
Am renuntat la odeea modificarii tevii si am inlocuit cu o teava de ppr.
Cand da caldura o sa tai si surplusul de plexi - am coborat-o vreo 8 cm ca era prea inalt.
O sa vad si cum s-a comportat ppr ul peste iarna.
N-am vrut la las plexicul fara cadru ca ma gaandeam sa nu se strambe naspa.
O sa caut la primavara sa vad daca gasesc sa indoi teava cu toate ca in general ce-i provizoriu cam ramane definitiv.
Cat priveste siderurgia galateana, e cam pe faras.
Mai sunt vreo 6-7000 de muncitori si gata sandramaua.