Asigurare impotriva accidentelor si furtului la ambarcatiuni

Creat de Alex1958, Ianuarie 19, 2018, 08:20:31 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Alex1958

Salutare tuturor,
Plecand de la ideea de a avea CASCO la masina ca sa previi situatia de a ramane fara obiect in caz de eveniment nefericit/ ghinion/ furt, ma gandesc la asigurarea de acelas tip pentru barci.
Sa platesti o polita anuala si sa fii despagubit in caz de accidente, dezastre naturale, furt astfel incat, platind o rata rezonabila, sa stii ca iti poti repara /inlocui barca in aceste nefericite eventualitati. E interesant de aflat deasemenea daca exista ceva similar cu RCA-ul in cazul barcilor- pentru pagube provocate altora. Din cate stiu pentru navigatie prin anumite locuri chiar trebuie sa detii o forma de asigurare.
Asadar ii invit pe colegii care au cunstiinta sau lucreaza in asigurari sa contribuie la acest topic -de iarna!

pava

Am cerut oferta pentru o asigurare casco (asig la furt ma intereseaza in principal ). Pentru o suma asigurata de 5500 euro oferta cea mai buna este de 260 EURO anual . Nu am intrat in detalii contractuale pentru ca mi se pare cam piperat pretul  ::)

bradutzu

stiu ca si eu am intrebat la un moment dat pentru ca am vrut sa cumpar barci ca sa le inchiriez prin 2013 si atunci nu exista serviciul dar erau dispusi sa-l dezvolte pentru mine insa costurile au fost prohibitive si am renuntat. De atunci......poate s-a mai deschis piata asigurarilor si pentru acest segment!
Sa auzim numai de bine!

crysty

Am cautat si eu acum catva timp - 3 sau 4 ani sa-mi asigur un quicksilver 470 si numai vreo 2 asiguratori aveau ceva pentru ambarcatiuni iar valoarea era enorma pe an iar ceea ce asigurau era nimic - nu zgarieturi la acostare, nu loviri corpuri submerse, nu furt motor s.a.m.d. Atunci eram foarte intrigat si i-am rugat sa-mi spuna ce anume asigura de acea suma (parca 1500Eur/an) si nu au mai raspuns. Am ramas cu un gust amar dupa aceasta actiune si mi-am dat seama inca odata ca asigurarile nu sunt orientate spre client ci spre afacerea lor. Nu dau nume de asiguratori ca nu e cazul dar erau asiguratori de varf in Ro. Ceilalti nu asigurau ambarcatiuni. Nu cred ca si-au mai schimbat atitudinea acum.....

ghrt

Mare atenţie la clauzele de excludere şi de limitare a răspunderii. La o barcă veche e posibil ca să fie evaluată la valoarea reziduală (ceva infim) iar în clauzele de asigurare să scrie că se despăgubeşte la valoarea reală (adică aia expertizată post mortem) dar nu mai mult de cât se declară la semnarea poliţei.

Vali

Eu ca de obicei ajung la concluzia ca asigurarea cea mai buna e sa-ti tii barca si motorul acasa, si sa stai permanent cu ochii pe ele cat timp esti in balta :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

ghrt

Iar când pleci în concediu, rogi un vecin să aibă grijă? :))
E bun topicul, deşi piaţa este atât de mică încât nu cred că vor exista asigurători decenţi. Asigurarea este o afacere a numerelor mari, altfel statistica este distorsionată.

mariusm piesenoi111

Eu am avut anul trecut asigurare la Astra parca.
Era asigurata impotriva a cam toate(si sparturi si lovire alte barci sau corpuri submerse si cel mai.important furt)
Dar aici era o super smecherie romaneasca
Erai despagubit la furt doar daca diaparea dintro incinta inchisa:)
Deci nu pe balta unde ma interesa pe mine
Si am intrebat daca imi dispare barca pe balta sau imi fura motorul ce fac?
Au zis ca nu.ma despagubesc
Apoi am intrebat asa ca exercițiu de imaginatie :sa spunem ca ma trezesc dimineata si.am o gaura facuta cu drujba in oglinda in locul motorului.
Ma sui in barca ,o duc mai.la adanc si ii sparg fundul sau pur si simplu o innec .
Raspunsul lor: in acest caz va despagubim integral :)
Nah

timberland0910

Citat din: ghrt din Ianuarie 20, 2018, 05:08:04 PM
Iar când pleci în concediu, rogi un vecin să aibă grijă? :))
E bun topicul, deşi piaţa este atât de mică încât nu cred că vor exista asigurători decenţi. Asigurarea este o afacere a numerelor mari, altfel statistica este distorsionată.

Pai cand mergi in concediu nu cu barca maergi?..eu nu mai concep concediu fara barca ...Eu ca si asigurare am asa : Acasa  2 buc Belgian Malinois + 2 Mioritici ..pe apa una bucata urs brun 1,88 m inaltime ,110 kg forta bruta + maceta (no runing no escape scrie pe ea )   :))) , deci are dreptate Vali  : ochii si acareturile

ghrt

Frumoşi belgienii! Da, concediile mele sunt cu barca, dar uneori mai merg cu bărcile altora :))

bluewave

d-nilor , dar oare vom scapa vre-o data de aceste metehne.
imi doresc ca si pe aceste meleaguri sa pot lasa barca deschisa , asa cum o fac de ceva ani in gr. fie ca-s in port pescaresc, fie ca e la ancora in fata plajei iar eu sunt prin nu stiu ce taverna in satul vecin.
nu cumva aceea este normalitatea iar noi prin aceste locuri nu o mai regasim ?
poate sunt putin off topic , dar chiar imi doresc sa nu mai stau sa cu grija furtului in balta ( merg pentru relaxare , nu-s intr-un "reality show" impotriva talhariei ).

"No Whistling on Board"

bradutzu

am mai spus-o si o repet!
Merg in delta de cateva ori pe an! Imi place sa merg singur asa ca-mi fac tabara si dimineata ma urc in barca si am plecat in rest ce o groaza de bagaje raman pe mal nepazite! nu mi-a disparut niciodata nimic! Absolut nimic!
Sa auzim numai de bine!

dan_rotaru

Mi-aduc aminte asta vara, primul concediu pe care l-am petrecut cu barca in delta: in prima noapte am dormit in barca, de frica sa nu imi suteasca motorul. Abia dupa vreo doua zile mi-am dat seama ca nu trebuie sa imi fac griji, ca motorul meu in doi timpi nu era asa de tentant pentru eventualii ,,doritori". A treia zi, cand stateam la mila 2 si dedeam la salau, mi-am dat seama si de ce: majoritatea barcilor localnicilor erau 4 timpi cu maner profesional, cele mai multe EFI, eventual ultimul model.

bradutzu

Cum d-le motoare noi, de ultima generatie?
Localnicii aia din delta care nu au din ce sa se intretina? si pe care toata lumea-i plange?
Nooooooooo........Nu cred asa ceva!
Sa auzim numai de bine!

crysty

Sunt si oameni necajiti p'acolo dar sunt si oameni care, asa cum spune colegul, au motoare de ultime generatii obtinute prin te miri ce filiere "aduse" din diferite colturi ale lumii cu sau fara "acte". Daca te plimbi prin orice localitate din delta vei observa ca cei ce se ocupa de pescuit in mod "traditional" au astfel de motoare puternice care ii pot "scapa" din anumite situatii. Deasemeni, cei ce au pensiuni sau o forma de cazare mai acatarii poseda si ei astfel de tipuri de motoare. Fac parte din acea tagma de barcagii care considera ca atunci cand trec in viteza pe langa tine fac val mai mic decat daca ar reduce si chipurile te protejeaza in acest fel.