Sulina si vecinatati

Creat de tudy, August 26, 2011, 05:05:33 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

tudy

Luni plec in concediu pana sambata la Sulina cu pasagerul din Tulcea. Oricat mi-as dori nu voi pleca cu barca din cauza bugetului si pentru ca nu vreau sa am grija ei ( nu stiu unde sa o las, coborare lansare la apa in Tulcea, transport, etc.). Voi lua totusi un motor de 4 c.p. in  doi timpi.
Nu am mai fost niciodata si as dori sa-mi recomandati ceva ce nu trebuie ratat, de facut sau de vazut, sau de ce sa ma feresc.
Multumesc!

ghrt

O tură la Letea combinată, pe drumul de întoarcere, cu o ieşire în golful Musura/Busura. La Letea, dincolo de pădurea în sine, sunt de văzut dunele de nisip şi un stejar secular.

Un drum până la farul militar (cică nu se poate vizita, dar toţi barcagii se descurcă). Nu te lăsa amăgit cu urcat pe staţia meteo, peisajul din far e altceva.

Muzeul din farul vechi din oraş.

Se mai poate face o excursie la Lacul Rosu, dar mie nu mi-a plăcut, nu e nimic de văzut. Fă-o măcar cu o barcă rapidă (care glisează), că altfel mori de căldură până traversezi lacurile alea.

Personal nu am mers mai la sud de plaja Sulina, dar mai nou e o epavă pe acolo.

Fă-ţi un bine şi mergi cu o navă rapidă, merită diferenţa de bani măcar la dus.

monica.lidia

Nu rata golful Musura unde pelicanii sunt o priveliste nicidecum rara, daca poti mergi pina la varsarea Dunarii un mare sa vezi cum pare ca fluviul a construit acolo un prag(e locul unde cuibaresc coloniile de cormorani). E de vazut si Cimitirul International cu monumente funerare in toate limbile marinarilor in in toate credintele lor(sunt si pietre funerare cu insemnele piratilor).
Eu sunt mare fan Sfantu Gheorghe si se poate face calatoria intre cele doua localitati si pe canalul cordon litoral cu barca si cu maxi taxi pe digul acestui canal, daca te tine punga ;D si ai si timpul necesar nu ocoli acest sat , unul din ultimele locuri din Romania neatins inca de manelizare si marlanizare.
Concediu placut si distractie maxima.
Nu plange pentru ca s-a terminat, bucura-te pentru ca s-a intamplat.

tudy

Multumesc! O sa incerc sa ajung macar in cateva locuri din  cele descrise de voi.
Am inteles ca mersul cu vaporul e mai frumos, in rapida am inteles ca nu vezi nimic si stai ca in autobuz.

Vali

Salut Marian, peste putin timp (am niste rasina de intins), am sa-ti dau si eu cateva detalii interesante. Cel mai bine ar fi sa ai totusi o barcuta cat de mica, sa te dai la discretie prin zonele alea fabuloase. Si mie imi place Sulina, dar cel mai mult Sfantu Gheorghe, locul care (inca) a ramas Paradisul Deltei :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

monica.lidia

Buna din nou,
Nava clasica versus rapida, decizia e simpla:
daca vrei sa vezi peisaje superbe, pasari rare, vegetatie luxurianta, meandrele fluviului si sa simti pulsul deltei, nava clasica e de ales. Problema este, in cazul asta, timpul, croaziera dureza cca 4 ore.
Daca esti presat de timp, alegi rapida, in acest caz e ca un zbor lowcost, inghesuit si efectuat la 8-12 km deasupra pamantului(deci nu vezi nimic), singurul cistig e faptul ca in acest caz croaziera dureaza max 1.5 ore.
Delta, in acceptiunea mea, trebuie savurata(deci nu pe fuga), trebuie simtita nu dor vizual, trebuie ascultata, mirosita, navigata de aproape, abia atunci ii prinzi frumusetea, altfel nu e decat o intindere de apa si mlastini, suprapopulata cu tauni si tintari.
Am cautat fotografii facute de mine la Sulina, dar am numai pe hartie(cand am fost eu ultima data acolo camerele digitale erau in inaccesibile) si cum scanerul meu e stricat o sa incerc sa postez mai tirziu cateva poze facute anul asta de Sfanta Maria de o prietena.
Inca odata concediu placut
Nu plange pentru ca s-a terminat, bucura-te pentru ca s-a intamplat.

tudy

Multumesc mult !
Am sa merg cu vaporul clasic, vreau sa vad fiecare locusor, sper sa nu fie prea aglomerat vaporul, mai ales ca am fost in Delta o singura data la Gorgova acum vreo 10 ani. Acum merg in recunoastere si de la anul sper sa merg cu barca mea, pentru ca am citit ce ati scris voi si ce am gasit pe net si intradevar merita sa te plimbi peste tot. 
De data asta nu vreau sa am grija barcii si tot ce implica ea mai ales ca merg si cu piticu.
Am sa postez pozele la intoarcere.