Materiale

Creat de lipan, Septembrie 11, 2011, 09:37:12 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

lipan

Am fost ieri la un târg de mobilă și am găsit un producător român de placaj care face grosimi de la 4 mm până la 32 de mm.
Se numește SC Sigstrat SA și are sediul în Sighetu Marmației, din nefericire la marginea țării. Adresa de web: http://www.sigstrat.ro/.
Mi-au spus că încearcă să intre într-o rețea de magazine cu acoperire cât mai mare, dar e foarte greu că rețelele vor prețuri mici pe care ei nu pot să le asigure.
O placă de fag cu dimensiuni de 2000/1200 mm, groasă de 8 mm costă 48 lei.
Să vă țină Dumnezeu obiceiul!

Vali

Salut Nicu si multumim de informatie :).
Daca oamenii s-ar gandi sa foloseasca un adeziv waterproof la incleierea furnirelor care alcatuiesc placajul, ar rezulta un placaj potrivit si la barci. Se poate deci face un placaj de exterior asemanator cu multistratificatul de fag de la Holver (care e totusi scump). Mai ales ca pana la urma nu conteaza asa mult lemnul placajului, care oricum se va impregna cu epoxy daca se va folosi la construit barci. Foarte bune sunt rasinoasele (molid, pin etc), sau chiar foioasele precum plopul, fagul etc.
In acest caz, chiar daca nu se va obtine vreun agrement tehnic din partea Lloyds, cred ca va fi mult mai accesibil sa-ti faci o barca mica din placaj, sau sa folosesti placajul la amenajari interioare pe o barca mai mare. Cred ca asta ar fi o directie pe care ar trebui sa mearga cei de la Sigstrat, anume placajul de exterior (aveau rusii pe vremuri un placaj de exterior traznet :)). La ce potential urias avem dpdv forestier, ar fi si absurd sa continuam sa le dam celor de la Holver preturile uriase pe care le cer pe un placaj de okoume de calitate slaba.


"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Levy

O parte din placajele de la holver sant produse in romania.Normal ca le convine sa cumpere materie prima ieftina si s-o vanda la pret "capitalist".De fapt asta e tendinta oriunde in lume.Nici celor din maramures nu le-ar conveni sa produca numai o parte din produsele lor unui "pumn" de oameni ce reprezinta grupul constructorilor amatoeri din tara pentru ca ei au nevoie de o desfacere permanenta.
   O solutie as vedea intr-un intreprinzator privat care sa produca exclusiv numai pentru amatorii din romania.Solutia daca s-ar putea sa cumpere furnirurile de la sighet sau de altundeva si sa le lipeasca cu adeziv corespunzator intr-un atelier propriu.Bineinteles sa mai fie si multilateral sa nu traiasca numai din asta ca altfel s-ar putea sa dea faliment ;D.

Vali

Salut Levy, cred ca nu placajul marin e prioritar de produs, ci placajul de exterior. Acesta are mult mai multe utilizari si nise specifice. La barci este utilizat pentru daysailere sau barci deschise, pentru cabinate sau veliere mai mari fiind preferat placajul marin agrementat de Lloyds.

Iar despre un intreprinzator care sa faca asa ceva, problema cred ca ar fi eficienta scazuta. Trebuie o presa serioasa, masina de intins cleiul etc, ceea ce e costisitor si greu de amortizat intr-un termen rezonabil (mai ales azi, pe criza). Eventual sa se produca si semifabricate pentru nisa barcilor (kituri etc), sau alte nise. Pana la urma insa, decat sa investim consistent intr-un placaj de a carui calitate nu suntem siguri, mai bine abordam alte tehnici, carvel, strip, cold molded, unde putem folosi lemn uscat, ieftin, obtinand un corp rotund gata stratificat :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Ciby

Citat din: Vali din Septembrie 11, 2011, 09:03:52 PM
Iar despre un intreprinzator care sa faca asa ceva, problema cred ca ar fi eficienta scazuta. Trebuie o presa serioasa, masina de intins cleiul etc, ceea ce e costisitor si greu de amortizat intr-un termen rezonabil (mai ales azi, pe criza). ....
De ce ar trebui o alta linie de fabricatie? In viziunea mea ar trebui schimbat doar adezivul si folosite materii prime de o calitate mai buna. Se pot produce materiale in stocuri mici si pe masura ce se largeste piata de desfacere va putea investi si in alte linii de fabricatie.

lipan

#5
Chiar acum m-am întors de la singurul magazin de bricolaj Merlin Leroy din România care din fericire este și cel mai aproape magazin de bricolaj de mine, și m-au convins, încă o dată că au cele mai mici prețuri. O spun fără nici o intenție de a le face reclamă.
De ex. pe mulți dintre voi îi interesază menghinele manuale de tâmplărie și aici sunt 5 lei bucata și se vând la set de două. Același set de două menghine, exact aceiași dimensiune, același producător, la Bricostore, de unde din păcate mi-am luat și eu este 7 sau 8 lei  buc. Dacă vrei să cumperi o bucată costă 11 sau 12 lei. Desigur sunt făcute în China. 
Din păcate anunțul este folositor mai mult pentru bucureșteni.
Să vă țină Dumnezeu obiceiul!

radasous

Salut,
La Leroy Merlin (cel de pe soseaua Chitilei, nu stiu daca este si altul,,,) am vazut multe stinghii prelucrate din lemn de pin, cu profile interesante
When people have trouble communicating, the least they can do is to shut up.
-- Tom Lehrer