Pescuit la somn

Creat de bradutzu, Decembrie 11, 2017, 09:41:20 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bradutzu

pai sa ne mute Vali topicul separat si putem dezvolta si despre stationar unde lucrurile aparent mai simple se complica....
Daca la spinning nu avem foarte multi colegi si mi-am permis sa o fac pe "interesantul" la stationar, cu siguranta avem multi colegi cu rezultate frumoase asa ca avem o baza buna de discutii.......
Trebuie sa gasim o metoda sa structuram discutiile si sa le impartim intre multitudinea de tehnici de pescuit la stationar
.....
Voi cum pescuiti la stationar si ce rezultate ati avut?
Ce pesti urmariti? Un peste capital sau fregventa mare cu somotei?
Unde pescuiti in general?
Sa auzim numai de bine!

radu andritoiu

salutare domnilor
bradutzu, parca trebuia sa ne vedem si vara trecuta pe chilia la o bere;
nu i bai, reportam
orice farama de info ne ajuta sa prindem mustaciosi, motiv ptr care va suntem recunoscatori
so, keep floating for pleasure

Alex1958

Vali multumim!
In priviinta pescuitului la stationar, eu pescuiesc mai ales pe Chilia in zona concesionata si dupa crap.
Ma leg cu barca la 10-15 m de mal si arunc in evantai lansetele de crap. Stau pe loc min 3,4, max 5 zile...
Complementar, inspre mal si inspre larg punem seara si noaptea lansete de somn cu lipitori, rame, pestisori vii, carne de scoica putreda, broscute- dupa sezon.
Tinta este somnul cat mai mult sarit peste 2 kg.
Recordul acestui sezon a fost de 8 kg. La fiecare iesire (total 8 in acest stil) am luat 1-2-3 bucati.
Au fost alte locatii unde am fost mai productivi...dar pe Chilia somnul a fost cam rarut.

bradutzu

Eu pe chilia pescuiesc tot pe zona concesionata!
In general stau la mal legat de stuf sau de salcii pentru ca nu imi place sa stau la ancora din motive de securitate!
Pescuiesc dupa somn in larg, la mai mult de 60 de m de pe mal cu plumbi de 300  - 350 g si recordul, ca numar la somotei peste 2 kg/buc : 48 buc in 40 h dupa care ne-am oprit si apucat de spritz si nani(somn) in conditiile in care am facut pauza de la 1 la 5 dimineata si am continuat uletrior cu crapul unde cea mai buna sesiune de anul asta am avut 8 buc/zi dar nu mai mari de 6 kg (intre 3-6 kg)
Pescuitul asta a fost facut cu coropisnite si lipitori de pamant cu plumb terminal, forfah de 50 cm legat deasupra plumbului pentru a ridica carligul de pe substrat si a scapa de somoteii foarte mici.
A nu se intelege ca nu am avut si sesiuni proaste.....

Ca si observatie generala, pe Chilia somnul prefera sa ramana la o distanta considerabila de mal (50 - 80m) ceea ce face ca pescuitul sa fie unul dificil si solicitant pentru ca se fac aruncari multe cu plumbi grei si necesita echipament de foarte buna calitate care sa arunce bine dar sa nu fie greu si sa sesizese foarte usor trasatura!

In general eu merg in delta pentru crap pentru ca pescuiesc in zona noastra dupa somn si imi satisfac acest hoby!
Atunci cand caut somnul mare la stationar merg aproape exclusiv cu pese viu cu monturi de suprafata legate de balize sau de salcii sau pe fund, in larg dar cu plumbi de peste 500g pentru a sta in curent si a face fata si la pestii momeala (prefer carasul rosioara si bibanul) dar in acest caz monturile trebuie plantate si in delta evit acest stil pentru ca merg sa dau dupa crap si nu imi place sa balacesc locul!

Cam atat pentru moment!

Sa auzim numai de bine!

valyxman

Ma bag si eu in seama daca tot veni vorba de somn. Nu ca ma pricep, ci doar ca am avut si eu bafta de a prinde cateva moace. Pana la momentul de fata am pescuit la somn 95 % de pe mal. Urmeaza sa ma axez pe cel din barca...  Pentru somn mare si aici ma refer la cel trecut de  1,5 m pot sa confirm ca iti trebuie scule dedicate... Dar in aceiasi masura pot sa zic ca somnii de dimensiunile astea nu sunt chiar desi ... ca sa nu zic ca sunt rari mai ales pentru un pescar care nu e profilat pe somn.
Eu am cautat bete care sa mearga la cat mai multe specii de peste si am sfarsit prin a avea ceva cu varf moale dar care devine solid imediat dupa varf... Ca lungime eu am 2.7 si ca model am 2 trabuco epica extreme si 2 trabuco vanadia teknic sea. 4 pennuri slammer de 560 si fir de 0.4. Cu acest gen de scule am prins si ce se vede mai jos.... Dar dupa ce vai intra randul barcagiilor visez la ce povesteste Bradutzu

Alex1958

Bradutzu, de unde iei plumbi asa grei?
Magazinul on-line n-are asa ceva. Eu am dificultati in a gasi plumbi cu naditor lestati de 150 gr si tu vorbesti de 300-350 sau chiar 500 gr.
Apropo de ancorare, cum se lasa seara aprind luminile cu led si ma vad de departe, dar ma si ascund dupa salcii sau butuci proeminenti cand am ocazia.
Monturi cu peste viu pentru larg?

black

Alex eu demontez baterii si topesc plumbul cu o lampa de gaz ( se topeste f usor) . Torn in forme facute de mine si la greutate dorita. Ptr mine 300 g e maxim.
Forma e facuta din lut de modelaj si se gaseste pe internet

bradutzu

Aduc plumbi grei doar pe comanda pentru ca ma omoara la trensport(din Germania) si ies destul de scumpi dar pentru cine doreste.....
Voi adauga in gama de produse si plumbii.....de fapt dupa sarbatori vor aparea in magazin o gama extinsa de produse noi pentru 2018
Sa auzim numai de bine!

bradutzu

am si eu matrite de plumbi hexagonali facute de mine dar nu stau pe fund ca plumbii gripa.....
Sa auzim numai de bine!

bbl81

"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"