Antena mobil

Creat de calin1967, Martie 20, 2018, 03:56:05 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.



calin1967

Teoretic o antena externa ar trebui sa extinda raza de comunicare... nu stiu daca aia prezentata e ce trebuie

momaul

Salut. Personal nu am vazut antena yagi sa functioneze in Ghz.Semnalul pe wi-fi se transmite pe frecventa de 2.4 Ghz ori la aceasta frecventa elementii antenei sant de maxim cativa cm,toata antena ar trebui sa incapa intr-o cutie de chibrit. La frecvente mari antena este un simplu betisor si se folosesc alte sisteme pentru a concentra undele pe antena.Dar vorba lui Florio, nu pierzi nimic daca incerci, mai ales ca materialul din care faci antena nu are nici o importanta.Am lucrat in radiocomunicatii ani de zile dar inca nu am vazut antena din cupru si am lucrat numai cu echipamente profesionale.De exemplu o antena parabolica din cupru si una din fibra de sticla peste care ai lipit folie de staniol au aceleasi performante.Si mai este o problema,chiar daca antena functioneaza este unidirectionala asa ca trebuie sa stai precis pe directia pe care ea emite.

calin1967

Eu ma gandeam ca ar fi utila o antena care sa te lase se te conectezi cu telefonul la retea cand navighezi costier. Am avut la un moment dat o antena yagi care se conecta la un Nokia si chiar functiona...

home made

cauta la vinaztorii de telefoane,cumpara una omnidirectionara pentru masina,din aia cu magnet,are citiva cm,daca are pentru cele 2 benzi e ok.

Betto

Wi-Fi si GSM sunt doua tehnologii diferite de transmitere; Wi-Fi (conexiune Wi-Fi pe 2.4GHz si 5GHz) si transmitere GSM (functionează in general pe benzile de frecventă de 900 MHz si 1800 MHz). Semnalale diferite, benzi diferite, frecvente diferite si viteze diferite (2G, 3G,4G). Se poate vorbi in vorbi in GSM pe telefonul mobil, dar se poate vorbi pe internet (Wi-Fi, de exemplu pe WhatsApp). Dar ca sa ai Internet sau Wi-Fi pe telefon, esti tot dependent de semnal GSM. Exista posibilitati sa obtii Wi-Fi si din alte surse pe telefonul mobil. Depinde ce sistem doresti sa folosesti, deoarece lucrurile se diversifica,...pe  varianta simpla (ieftin), se poate prin conectarea unei antene mai puternice (omnidirectionala sau directionala), eventual cu un amplificator de semnal GSM, sau varianta mai costisitoare (scumpa), prin achizitionarea unui telefon mobil cu conexiune direct satelit, utilizat de persoane care îsi desfăsoară activitatea departe de zonele de semnal ale telefoanelor celulare sau de liniile fixe, de cei ce au destinatii total iesite din circuitul obisnuit si care vor să rămână în contact cu lumea, apelează la telefoanele prin satelit, adesea prin aranjamente de tip închiriere.
https://www.amazon.com/Iridium-9575-Extreme-Satellite-Kit/dp/B01C2FW2GU/ref=pd_sbs_107_26?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B01C2FW2GU&pd_rd_r=SAG90K32WE2V0P1A76FZ&pd_rd_w=PM2WF&pd_rd_wg=d4pCx&psc=1&refRID=SAG90K32WE2V0P1A76FZ

https://www.google.ro/search?q=imagini+antena+gsm&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj64r2T7fvZAhWILFAKHbuzAZUQsAQILg&biw=1342&bih=763

https://www.olx.ro/oferta/amplificator-semnal-gsm-booster-repeater-telefon-900mhz-ID2ko31.html


momaul

Salut.Da o antena Yagi este eficienta la vechile telefoane care foloseau frecventa de 900Mhz ,care era imediat superioara benzii tv care se termina pe la 860Mhz.Intre timp nu mai foloeste nimeni banda de 900Mhz si s_au trecut la frecvente mult mai mari.S-a trecut de mult peste vrecventa pe care emiteau primii sateliti de telecomunicatii.Acum toata lumea vrea 4G si se pare ca foarte curand 5G.

home made

deja am bagat omul in ceata,pentru comunicatii prin telefonul gsm pe barca  poti folosi NUMAI o antena omnidirectionala,eventual cu cistig,la marimea ei,o asemenea antena e destul de dificil de facut sa cistige citiva db.barca nu sta fixa,ca sa folosesti o antena directiva gen yagi sau parabolica.....raminem la omnidirectionala chiar daca are un cistig mult mai mic decit yagi sau parabola din motivul de mai sus:receptioneaza indiferent de miscarile barcii.telefon pe satelit,net pe telefon pe satelit?daca esti milionar e ok,dac nu......da,poti folosi o antena directionala cu cistig baban dar trebuie stabilizata in doua planuri ca sa poti tinti antena de gsm,indiferent ce miscari face barca si asta costa destul de mult.asadar raminem la lucrurile cele mai simple si mai ieftine,doar sintem romani,nu?

Betto

Din ceea ce am priceput eu pana acum, (inclusiv experienta din armata, ca transmisionist), indiferent de tipurile antenelor, doua conditii primeaza: 1. Sa fii pe aceeasi frecventa. 2. Semnalul emisie-receptie sa fie imperecheat, semnalul sa fie suficient de puternic sa ajunga din punctul A in punctul B, dar si din punctul B in punctul A.  Exludem in cazul de fata transmisia direct-satelit. Fotografia alaturata va face o lamurire certa. Fig. 1, are lipsa de semnal, ..a murit bateria !...  ))))


NessyRO

   Din câte înțeleg, topicul se referă la comunicațiile care implică un telefon mobil, fie ele trafic de date ori voce. Nu se pune problema WiFi, Bluetooth sau alte sisteme de transmisie date, fie și pentru simplul motiv că nimeni în lume nu creează spoturi cu puterea necesară pentru a fi accesate de pe mare.
   Vorbind de comunicații celulare (voce/date), acestea se realizează în benzi UHF. Caracteristica benzilor UHF (ca și a benzilor VHF) este aceea că se realizează exclusiv în rază de vizibilitate directă. Numai cu voia zeilor și alinierea astrelor (a se citi "extrem de rar") poate apare fenomenul de "conductibilitate troposferică" care poate extinde aria de acoperire (comunicare bilaterală). Deci, condiționați fiind de raza de curbură a planetei mamă, raza maximă de acoperire a semnalului GSM este de 30-40 NM (sau 48-64 Km). Și asta în condițiile dimensionării corespunzătoare a puterii de emisie a celor două stații corespondente (telefon - emițător celulă).
   În condiții reale, distanța acoperită este de cel mult 1/3 din LOS (Line Of Sight = Linie de vizibilitate directă) deci max. 10-13 NM. Și asta în cel mai fericit caz.
   Deși nu sunt fan al comunicației cu orice preț, pentru extinderea razei de acoperire a celulelor amplasate pe coastă, ce putem face - ca soluție viabilă - este să achiziționăm un repetor GSM (600 - 5.500 EUR) care beneficiază de o antenă omnidirecțională și o putere de emisie corespunzătoare (mai mult de 5 W în antenă).
   Soluția unei simple antene direcționale, oricât de sofisticată și indiferent de câștig, este utopică deoarece aceasta ar trebui să fie girostabilizată și racordată la un sistem de calcul care să știe locațiile tuturor turnurilor din zona de coastă, să poată selecta cel mai "bun" turn în mod continuu și să se orienteze automat către acesta.
   Dacă calculăm costurile (achiziție, montaj, mentenanță, consum energetic, roaming, etc.), ajungem la concluzia că este mai ieftin telefonul satelit la care, în ultimul timp, costurile nu mai sunt chiar atât de ridicate și există ofertanți și în România. Asta dacă vrem telefon și date permanent.
   Părerea mea...
Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world. - A. Einstein

sebba

http://digitalyacht.co.uk/product/4g-connect/

Caline, asa ceva iti trebuie, cred eu... depinde si daca bugetul este abordabil
Simulatoare Teste ANR - http://anr.end.ro