Cursa Caiacelor pe Dunăre, ediția 2018

Creat de blue marlin, Martie 13, 2018, 11:46:06 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

blue marlin

Nothing is impossible...

mariusm piesenoi111

kama3

Caiacele peste 2.5m presupun ca vor fi inmatriculate nu? 8)

valyxman

Îmi permit să răspund sub forma de glumă bineteles.
Daca e caiac și nu vreun plaur pe care sa stea un pelican cu aripile deschise și 2 rame in gura atunci cred că da ... Cele de peste 2.5 m vor fi înmatriculate sau cel puțin vor avea impozitul la primărie plătit. Dacă e nesimțit pelicanul și trece așa despuiat și prin fața căpităniei cu reglementări speciale s-ar putea sa fie chiar penalizat/sancționat de autorități..  8)

Repet e o glumă ce am scris... A se citi și înțelege că atare..

pelicanul

Citat din: valyxman din Martie 13, 2018, 01:13:00 PM
Îmi permit să răspund sub forma de glumă bineteles.
Daca e caiac și nu vreun plaur pe care sa stea un pelican cu aripile deschise și 2 rame in gura atunci cred că da ... Cele de peste 2.5 m vor fi înmatriculate sau cel puțin vor avea impozitul la primărie plătit. Dacă e nesimțit pelicanul și trece așa despuiat și prin fața căpităniei cu reglementări speciale s-ar putea sa fie chiar penalizat/sancționat de autorități..  8)

Repet e o glumă ce am scris... A se citi și înțelege că atare..

:) :) :)

Va spun sigur ca plaurul e inmatriculat...  8)

deltasub

Interesant cum vor reacționa cei care au dat avizul cu inmatricularea.

Don Basilio

pentru ambarcatiunile cu propulsie excusiv umana (vasle, padele, pedale, etc.) nu este obligatorie inmatricularea (pana la 7 metri)

kama3

Don Basilio, pe raza Capitaniei Galati e obligatorie inmatriculare chiar si pt cazul descris de tine.
Te rog frumos sa citesti avizul CZ Galati.
https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,2463.0.html

gvincentiu

Te rog, nu mai face abuz de avizul acela. E clar că e dat în necunoștință de cauză și nu respectă prevederile legii.
Căpitănia nu e poliție, de'aia dă doar avize pentru navigatori. Ești navigator? Ai ambarcațiunea înmatriculată? Ai permis cat D? Desfășori activități comerciale? Respectă-l atunci...
Ceilalți cu aia mai mică de 7 m și sub 4,95 CP răspund pentru ceea ce fac, pe persoană fizică, care este, dacă mă înțelegi.
Ganduri bune !

kama3

Te contrazic, capitania e politie pe apa si daca esti pe apa esti navigator  :)

valyxman

Mai pun si eu o intrebare tampita?
Credeti ca e cazul sa merg sa verific usile Capitaniei Zonale Giurgiu sau pe unde voi iesi cu barca daca exista vreun anunt similar?
Sa fie mai opordun doar un telefon si o intrebare in acelasi sens? sau se stie clar ca e aplicabil goar in zona galati?

kama3

Pai daca ANR-ul a confirmat ca e asa cum zice CZ Galati...
Am atasat doar raspunsul ANR ului.
In alta ordineine de idei, voi nu mai stiti de gluma?

valyxman

:)))
Eu chiar apreciez glumele... ce vreau sa evit e sa imi faca vreuni vreo gluma pe dunare... O sticla de ceva o sa o tin in barca in punga de cadou tot timpul... si acum explic de ce...
Am sunat la capitanie giurgiu ca total nestiutor care si-a dat comanda de barca are si un motor si vrea sa dea la peste intreband daca mai e nevoie de ceva in cazul in care barca are 3.6 si motorul 20... Doama dupa ce aras putin la propriu foarte amabila de altfel mi-a zis ca depinde de ce zi a avut persoana (adica colegul / colegii ei) cu care o sa ma intalnesc pe apa si ma controleaza. Am ras  si eu intreband nedumerit de ce o sa tina de starea omului de spirit sau excesul acestuia de zel sau nu. Raspunsul doamnei zambitoare din nou a fost cat se poate de reprezentativ si adevarat. Pentru ca legea nu este clara si anume ca mentiunea pana in 20 cp creaza interpretati pentru cazul concret al posesorilor de 20 de cp.
Foarte amabila (fara a face misto.. chiar mi-a placut doamna) mia zis ca daca ma hotarasc sa o inscriu sa ma pregatesc cu bani si rabdare detaliind ulterior ce cat si cum...
Partea buna este ca nu a spus ca neaparat trebuie inmatriculata ci doar pentru ca ma aflu eu personal exact pe granita dintre legal si ilegal... iar interpretarea va fi in mana organului constatator de pe apa si a starii lui de spirit...

Toate de mai sus nu sunt gluma dar pot fi tratate ca atare ... si pentru mine a fost distractiva discutia.. :)) maine mai sun o data sa ii zic ca pe placuta motorului meu scrie 14.9 kw mai putin de 15... sunt mai ok sau se ia cifra mai mare  de 20 care poate fi privita ca ilegala da plua afara si ai draci ca trebuie sa fii in control pe apa.. :))

dany

Mai bine invit-o direct la o cafea si lasa aburelile astea cu avize si inmatriculari,bla,bla,bla.... !!Fii barbata!!Daca tot ai zis ca-ti place... ;) ;)