sfat reconditionare barca din fibra

Creat de Marius32, Noiembrie 02, 2017, 09:33:10 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Marius32

Va salut!
Dupa primul meu an in care am facut iesiri cu barca ma pregatesc sa o scot din apa si intentionez sa incep o lucrare de reconditionare a barcii.
Barca este un open de 5 m cu 2 latime din fibra de sticla si in prezent gelcoat-ul din interiorul barcii este matuit si pe alocuri crapat. Initial vroiam sa slefuiesc gelcoat-ul si sa il polishez dar locurile unde este crapat vor ramane la fel ceea ce nu imi doresc.
As vrea sa stiu ce imi recomandati: sa aplic vopsea sau un strat nou de gelcoat?
Am sa revin si cu poze

Marius32

Zonele unde este afectat gelcoat-ul sunt destul de extinse, crezi ca o sa iasa ok daca folosesc kit-ul de reparatie?
In plus, cred ca o sa imi fie destul de greu sa aflu exact nuanta exacta care imi trebuie avand in vedere cat de matuit este gelcoat-ul acum.
Eu intentionam sa refac tot interiorul, intrebarea mea este, ce sa folosesc pentru asta? Un strat nou de gelcoat sau vopsea?

corsarul

Buna seara !
Am vizionat pozele pe care le-ati postat !... se pare ca osmoza si-a facut aparitia pe anumite portiuni ale barcii dvs.
Ma refer la portiuniile cu fisuri marunte si dese .
Poate ca ma insel !...dar eu daca m-as apuca de reparat, as proceda astfel :
-curatat gelcoat-ul pana la fibra pe portiuniile afectate
-aplicat topcoat
-slefuit cu glaspapier cu granulatii din ce in ce mai mici, pana la o uniformizare totala
-si la final ...polishat

Este doar o relatare, de cum as proceda eu !

Marius32

Multumesc pentru raspuns!
Ce fel de topcoat sa folosesc pentru zonele afectate? De la ce producator?
Restul de suprafata unde nu am crapaturi ar fii mai bine doar sa le slefuiesc si apoi sa le polishez?
Am tot citit despre vopseaua de la emex, daca ii aplic cateva straturi in interior credeti ca o sa reziste cateva sezoane ?

Vali

Salut Marius, nu stiu cum mi-a scapat acest topic. Am sa contribui si eu, dar dupa sarbatori, fiindca acum suntem bagati ca de obicei in pregatiri de plecare etc.
Pana atunci, sarbatori cu bine:).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Marius32

După ce am văzut cat timp necesita refacerea interiorului bărcii cu topcoat, din întâmplare am găsit într-un magazin o vopsea destinata reconditionarii cailor și chiuvetelor.
(https://www.dedeman.ro/bucuresti1/sistem-epoxi-kober-epomid-interior-alb-0-375-l/p/5008470)

Neavând nimic de pierdut (oricum trebuia sa vopsesc toată barca) am decis sa o încerc  :)
Am vopsit un capac de la un spațiu de depozitare, rezultatul fiind sarisfacator:este foarte dura, este lucioasă (arată că un gelcoat nou) și este și flexibila.
La exterior, deasupra liniei de plutire am sa folosesc Epifanes

iulian_cioclin

Dpdv estetic arata foarte bine. Acum sper sa isi pastreze aspectul si proprietatile in timp. Ai dat vopseaua la pistol? Are proprietati de autonivelare?

Marius32

Am dat cu pensula, se întinde pe suprafața foarte ușor

Alex1958

Salut,
Dupa parerea mea ai o singura problema: rezistenta la UV. Vopselele de exterior au in compozitie anti-oxidanti care le fac rezistente la UV.
Barca sta afara, o bate soarele, ceea ce favorizeaza oxidarea.
Spune-ne cum arata dupa o vara, doua...

Marius32

Se poate sa ai dreptate, rămâne de văzut cum rezista. Și dacă vopsesc cu o vopsea toplac care costa de 3 ori mai mult tot nu este protejata 100%, tot trebuie aplicat lac de protecție.
M-am gândit și eu la UV. Am vrut sa vopsesc cu vopsea de la emex și ei recomanda ca după vopsire sa aplici lac.
Ma gândesc ca dacă o întrețin cât de cât poate rezista, dacă nu, încerc altceva.
Zic sa nu ma plictisesc toată iarna  ;D