Alt aviz catre navigatori

Creat de Vali, Iunie 19, 2018, 11:23:28 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

alexdaniell

Dragii mei,

Vad ca nu a mai zis nimieni nimic in topicul asta. Hai ca il reinviu eu acusica.
Sambata am fost cu barca pe la Capidava la o pescuiala mica. A venit in vizita salupa ANR-ului. Echipajul foarte ok, nu erau pusi pe dat amenzi ci pe informare. Mi-au facut cadou 2 hartii: vestitul Aviz catre navigatori nr. 01/14.06.2018 si o informare. Le atasez mai jos.
Ideea e ca se pare ca trebuie rupta pisica. Avem ca variante asa: 1 - inmatriculam sau inregistram copaile, 2 - Atacam in instanta avizul (trebe avocat), 3 - Ateptam sa vedem care ia prima amenda (asta e cea mai de nedorit situatie pt ca ala se bate singur cu sistemul)... (nu neaparat in ordinea asta)
Ce facem?

Daniel

alexdaniell

Eu unul am acum niste retineri in a mai iesi pe apa. Urmatorul echipaj de la ANR poate sa-mi arda o amenda serioasa. 5000 de lei nu-s de colea...

stefand600

Situatia in care ne aflam este una neplacuta. Astazi am vorbit la capitania Snagov sa vad in ce conditii si cu ce costuri barcile noastre se pot inmatricula/inscrie in evidenta. Mi-a raspuns un nene capitan foarte amabil. In primul rand costurile si logistica sunt la fel si la una si la alta. Diferenta intre inmatriculare si inscriere in evidenta este doar faptul ca la inmatriculare poti primi si un nume pentru barca, la inscriere in evidenta primiti doar un numar. Argumentul forte pentru acest aviz este ca ANR-ul nu te obliga sa inmatriculezi nimic daca nu doresti, ei doar institue restrictii de acces intru-n perimetru in care ei sunt suverani. Acest aviz este atat de ambiguu incat poate crea efecte juridice chiar si asupra unei barci deplasata la rame daca se regaseste in senal. De exemplu daca cei din Partizani trec Dunarea pe malul celalalt la Ilgani. Cred ca ar trebui sa ne unim si sa facem o petitie la actualul director general al ANR-ului. Cred ca cineva din zona chiar poate sa ceara o audienta si sa vedem care este pozitia lui in cazul acestui aviz.
Stefan D

stefand600

Solutia poate fi asta. http://www.belgiumyachtregistration.com/ro/
Pe site se dau link-uri catre state care nu cer copropietate cu cetateni belgieni.
Stefan D

stefand600

Ma gandeam si eu, asa, barcile care au rol la fisc in localitatile de domiciliu pot fi considerate "inscrise in evidenta" la primarie? Ca nu ma deranjeaza sa trec pe barca localitatea si judetul unde locuiesc. Eu de exemplu am declarat-o la primarie ca fiind barca fara motor pentru folosinta proprie.
Stefan D

alexdaniell

Nu cred. In aviz spune ca trebuie sa fie luate in evidenta sau inmatriculata la capitanie.
Si eu ma gandeam, in prima faza sa o bag la primarie ca barca cu rame si sa o bag si la capitanie tot ca barca cu rame. Motorul nu il pot inscrie pt ca am doar contract vanzare-cumparare.
Dar poate reusim totusi sa nu inmatriculam...

syRebekah

Păi şi cum justifici după aia că ai motor pe barcă, dacă actele de înmatriculare sunt fără motor? Scoţi vâslele? Parcă a luat cineva amendă într-o situaţie similară (intrase cu lotcă cu motor în zona rezervaţiei marine 2 Mai şi când au venit la el dădea la vâsle).
fost ghrt.

alexdaniell

Nu. Le zic ca am facut primul pas - am inmatriculat barca. Cand o sa-mi iau un motor in mintile lui si cu acte o sa-l trec in carnetul ambarcatiunii.

alexdaniell

Desi, sincer sa fiu, as prefera sa folosesc barca asa cum am gandit atunci cand am cumparat-o. Adica neinmatriculata! Ca d-aia am luat-o de 5 m, d-aia am luat o ghioarla de motor de 20 de cai.

alexdaniell

Dar, eu inmatriculez o barca care nu trebuie inmatriculata conform legii ca sa pot merge pe senale conform avizului buclucas.. O inmatriculez ca barca cu rame. Pun pe ea motor de 20 de cai ca sa nu ies din anvelopa de neinmatriculare si merg cu ea. Care ar fi problema? Barca e inmatriculata!

drmarius

Cat timp nu este o logica practica legata de siguranta in acest aviz, suverana pe apa este SIGURANTA si nu o institutie.
Pe apa institutia statului trebuie sa faca ceva pentru noi, ceva logic care sa implice SIGURANTA.
Cel mai bun exemplu al implicarii este ce se intampla pe Snagov, copii cu skyjet uri de sute de cai, ambarcatiuni uriase care merg cum vor ele.

aditm

Am și eu o întrebare, cu toate ca datin bărci de mulți ani tot nu pricep 🤔😁 barca cu motor nu se înmatriculează ca ansamblu, se înmatriculează barca separat și motor separat? Eu am inmatriculat barca cu motor la care am avut doar contracte de mână, eventual și o declarație notarială

Vali

Se inmatriculeaza barca, iar in carnetul barcii se trece motorul instalat pe ea. Daca vrei sa schimbi motorul, platesti o taxa, si ti se schimba si in carnet noul motor, in rest barca ramane la fel in acte.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

alexdaniell

Daca inmatriculez barca ca barca cu rame si pun motor de 20 de cai pe ea, este problema? Comit vreo contraventie sau infractiune?

aditm

Păi dacă nu greșesc, parcă a scris cineva mai sus ca nu a reușit sa înmatriculeze motorul, asta n-am priceput cum sa înmatriculez motorul sau vad la unii ca vând motoare înmatriculate.