Incaltaminte pentru barca

Creat de Zodiac, Iulie 28, 2019, 12:23:34 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Alex1958

Citat din: bradutzu din Iulie 29, 2019, 11:35:42 PM
eu in barca, in sezonul cald stau in papuci sau pantofi sport de panza. in sezonul rece in bocanci!
cu toate astea, weekendul asta am facut o partida de stational si terenul a fost dezastruos cu malurile extrem de crapate si bolovanoase. Am simtit nevoia de bocanci! acum sunt in cautare de o pereche de bocanci de vara, care sa imi tina glezna bine!
Vom vedea ce gasesc si la ce ma opresc!
va tin la curent cu desfasurarea ostilitatilor!
Bradutzu, sunt pe sportissimo.ro niste ghete Columbia cehesti la preturi foarte bune.
Si eu merg pe sandale vara si bocanci iarna. Dar am la mine, vara, intodeauna o pereche de adidasi uscati pentru cazuri de ploaie. De pe munte am invatat ca raceala te ia de la picioare si la barbati raceala se duce intr-o zona sensibila, deci trebuie sa ne protejam. Asta pentru cabinata.
Pentru iesiri la spinning in Delta, vara si iarna cismele n-au rival. Pentru iarna, cisme de neopren. Trebuie sa mai iesi pe mal, sa mai treci barca peste un plaur, mai te afunzi, deci niste cisme pana la genunchi sunt foarte bune.
Pentru veliere si barci vopsite in alb am fost instruit sa folosesc incaltaminte cu talpa alba, si m-am conformat!

pelicanul

Pe barcă în general în picioarele goale, cum zicea Florio. În caz de ture mai lungi, dacă mă pot astepta la ploaie și frig, mi-am luat cizme și pantaloni de la Decathlon:

https://www.decathlon.ro/cizme-sailing-100-adulti-id_8176248.html

https://www.decathlon.ro/suprapantalon-sailing-100--id_8483920.html

Pentru ce am făcut eu pînă acum au fost mai mult decît suficiente. Singura tură mai lungă cînd nu le-am avut la mine am și îndurat un frig din ăla cu tremurat involuntar si clănțănit din dinți
https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1983.0.html

Deci concluzia este: Cel mai bun echipament este ăla pe care îl ai la tine. :)

Zodiac

Citat din: Florio din Iulie 30, 2019, 08:12:22 AM

E musai să ne întâlnim... sau măcar să mai scriu un rând-două despre călătoriile mele :D .

Dar ai dreptate undeva: las barca doar unde poate exista un ponton cu proprietar, din dorința de a mai găsi acolo ce am lăsat.
De sărit în apă de pe barcă, am făcut-o în cele mai neașteptate locuri: pe stânci prin insulele grecești, prin margini de Razelm să trag barca la edec, chiar prin mijlocul Dunării unde ne-am proptit într-o dună de nisip. Unde-i fundul nisipos, merg la talpa goală, unde aș putea avea surprize, funcționează bine acele ieftine încălțări Decathlon, care s-au dovedit în ani, mai rezistente decât cele scumpe din gama lor.
Nu neg, mă ajută și barca prin pescajul ei foarte mic, să ajung foarte aproape de țărm. Dar în apele noastre nu am avut probleme nici cu scoicile litoralului de nord, nici cu pietrele, coralii sau altele.

P.S:
Orice sfat venit de la Nomazi, este unul bun. Chiar și dacă n-ar face subiectul exact al unui topic. :)

Cu siguranta ca ne vom intalni , imi va face mare placere . Inca nu am reusit sa inregistrez ''barca mare'' ;D si din acest motiv inca ''concurez la juniori'' .
Se pare ca mai am de lucrat la exprimarea ''de navigatie'' ! Cand am spus de luxe m-am referit la :
- toata lumea ar prefera la piciorul gol...e cel mai confortabil
- un compliment pentru conditiile pe care le are frumosul tau velier
Ma bucur ca ai talpi/picioare de ''Rambo'' si nu ai patit nimic pana acum , de obicei cu o taietura/rana la picior in conditii de noroi si apa murdara , pana ajungi intr-un loc unde sa ingrijesti rani...se infecteaza . Pe velier ai deja conditiile necesare .
Orice sfat venit de la Doi Nomazi este unul extrem de bun...nu bun ;D ! Ghetele de neopren sunt una dintre recomandarile lui  ;D !

O sa incerc sa mai argumentez punctul meu de vedere la cele expuse pana acum , bineinteles din experienta mea de pana acum .

Bocanci tactici :

- in cat am vazut eu , ei desfasoara activitati complexe
- urca intr-un caiac aflat pe apa o ''tona'' de echipamente grele deci au nevoie de incaltaminte serioasa cu sustinere a gleznei
- merg in locuri de obicei salbatice , cu diferite structuri ...de la pietre...la orice deci au nevoie de o talpa serioasa
- cu aceeasi incaltaminte instaleaza tabara si mai fac si ture de recunoastere/plimbari deci au nevoie de uscare rapida
- din acest motiv am afirmat deja ca bocancii tactici ai armatei SUA sunt CELE MAI BUNE VARIANTE pentru activitati integrate
- eu personal fac aceste activitati separate din mai multe motive si as prefera ceva usor de genul Decathlon
- am deja multa incaltaminte din Gore-Tex de la superlight la hard

Cizmele din cauciuc

- intr-adevar , strict ca functionalitate nu se compara nimic cu ele atunci cand nu ai prea mult de mers , in conditii de noroi serios
- am de la cizme usoare si comode de la Crocs pana la Muck Boot Arctic Sport...inclusiv Waders(la care am renuntat pentru un costum de neopren)
- totusi in scurt timp iti transpira picioarele in ele foarte mult chiar si in varianta de mix cu neopren
- pe soare sunt ''criminale'' mai ales daca au si o culoare inchisa
- in plus poate sunt eu mai ''speriat de bombe'' , am cazut din barca acum cativa ani in cizme de cauciuc...care s-au umplut de apa instant si atunci chiar am intrat in panica...desi ...zic eu inot destul de bine , parca ma trageau cu forta la fund , pe atunci nu foloseam vesta de salvare

AQUASHOES 100 sau genul

- usoare , se usuca rapid , comode
- am 2 perechi de produse similare luate tot de la Decathlon acum mai multi ani
- din punctul meu de vedere incomode la talpa , bine la pretul lor ce pretentii sa ai
- le-am folosit cateva zile la inot , snorkeling si urcat pe pietre mai ales in mare
- la inot si snorkeling...poate le-am luat eu prea mari , se pare ca functioneaza ca niste frane , pe pietre aluneca si meshul se largeste...mai mult calci pe laterale decat pe talpa si am luat arici de mare pe lateral(am fost mai multi care am cumparat atunci si TOTI am reclamat aceleasi probleme)
- atunci am luat Adidas Jawpa , nu au mai fost probleme , dar se dezlipeste talpa cam in fiecare an...si nu sunt prea ieftini
- raman in namol mare si...trebuie sa-i cauti
- pentru stabilitate eu prefer talpi mai serioase

Ghetele de neopren sau Rock boots

- tin caldura mare , daca nu se poarta ude
- unele tin destul de strans piciorul
- folosite in mod intensiv in toate sporturile acvatice , cele de calitate folosesc moldingul(sudarea la cald ca la barci) in loc de adezivii care rezista destul de greu mai ales la apa sarata
- unele pot crea rapid mancarimi
- se curata foarte usor de noroi si nisip
- le prefer pe cele cu fermoar , la celelalte incaltatul si descaltatul...nu sunt o placere
- din punctul meu de vedere unele dintre cele mai confortabile variante daca nu stau prea stranse si se pot folosi in functie de grosimea lor cel putin in 3 sezoane

Papuci , Sandale , etc.

- cele mai confortabile variante dar in acelasi timp fara prea multa protectie

Daca mi-a scapat ceva sau am gresit pe undeva , va rog sa ma corectati !

PS - In timp ce scriam , mi s-a livrat asa ceva :

http://foxfishing.ro/index.php?route=product/product&path=215_233&product_id=2300

La prima vedere...prin casa ;D par foarte ok pentru ce vreau eu ! Daca intereseaza pe cineva voi reveni cu informatii .

mariusm piesenoi111

Just my two cents :
Duminica am scos barca la Murighiol și încălțat regula.entar cu Crocs cum am băgat piciorul în apă pe rampa am zburat în cap ca în filme....și acum.ma dor toate....
Asta după ce prietenul meu care conducea barca nu a nimerit senalul f îngust de intrare pe canalul Murighiol și am mai luat o trântă de zile mari ....de la 40km/h la 0km/ în 1 m 🤔
Pt cei gata sa comenteze.....se intra in glisaj pt ca altfel dai cu  pintenul pt ca apa e fff mica

DoiNomazi

Citat din: Florio din Iulie 30, 2019, 08:12:22 AM
Orice sfat venit de la Nomazi, este unul bun. Chiar și dacă n-ar face subiectul exact al unui topic. :)

OT

@Florio Sa nu exageram... :) Grumpy e doar nevorbit pe romaneste si cand prinde ocazia bate campii ca un mos din ala pe care il intalnesti la bar si nu mai stii cum sa scapi de povestile lui din tinerete.

Asa ca sfaturile de la el nu pot fi decat cel mult incursiuni pe aratura, nepotrivite topic-ului in discutie. La asta suntem de acord... :)
Seasick & Grumpy va invita sa vizionati https://vimeo.com/showcase/2161320

Mihai-Andrei Manea

Salutare,
Stai linistit Marius ca nu esti singurul care a patit asa la Murighiol...apa e foarte mica in lunile secetoase...si noi ne-am oprit pe loc anul trecut, dar de la 25 km/h...nasoala senzatia!
Legat de incaltaminte, eu folosesc in perioada calda papuci Quicksilver (nu aluneca pe suprafata umeda ) si adidasi de panza de la Sketchers. Azi m-am oprit in Decathlon si mi-am luat aquashoes...24,9 ron...[emoji16]
In perioada rece folosesc ghete de trekking inalte de la North Face si Garmont, dar daca apa depaseste glezna e nasol...se imbiba cu apa si se ingreuneaza...se usuca greu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

scm_ro

Rampa aia de la Murighiol e groaznica. Eu era sa mi-o fur cu cizme de cauciuc. Nu cred ca exista incaltaminte care sa nu alunece.
La Murighiol desi ma injura multi eu ies si intru cu elicea la suprafata foarte incet si nu am esuat pana acum. La iesire trebuie tinut stanga foarte mult.