June e acasa

Creat de Bogdan, Iunie 30, 2018, 02:01:29 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

calin1967

Ma gandeam la un frigider de rulota de pe olx...

cristizz

Citat din: Bogdan din Iulie 12, 2018, 10:17:05 PM
Da. Bun, e o idee. Stiu sistemul si marturisesc ca nu ma incanta. Nu imi amintesc unde am mai vazut sistemul asta si mi s-a parut ciudat. Important e randamentul.

Personal il gasesc extrem de usor de folosit. Faptul ca demultiplicatorul (sistemul de scripeti) este foarte scurt in pozitia stransa complet a scotei randei (Y-ul invers format ridica punctul de prindere al demultiplicatorului scotei randei), face ca ghiul sa vina aproape complet pe centrul barcii (ajuta la urcarea in vant) spre deosebire de un demultiplicator lung (cum sunt cele traditionale) la care trebuie sa deplasezi sania trawelerului ca sa aduci ghiul pe centru. Lucru pe care il poti face fara probleme. Doar ca pe tine te incurca cu bimini-ul - asa am inteles.

Citat din: Bogdan din Iulie 12, 2018, 10:17:05 PM
Problema e ca ghiul e foarte lung (l-ai vazut doar) raportat la lungimea barcii,3,42 metri la o barca de 8,25m. Vangul l-am montat la 1.13 de catarg. Da, mosul care a avut barca nu a folosit vangul( palancul ghiului cum ii spun eu de obicei) si de asta s-a smuls ghiul din radacina care se cupla l-a catarg.

Uite inca un sistem care in plus distribuie fortele care actioneaza pe ghiu in mai multe puncte.

In ceea ce priveste eficienta (randamentul), ce te costa sa faci un test, daca iti curata complet cockpitul si iti rezolva problema asezarii umbrarului cum/unde vrei tu?

Bogdan

Nu sunt sigur, dar primul sistem l-am vazut parca la Contesa 26. De incercat.
Problema e ca am reusit sa scot cocleala de pe traveler si sinele de culisare a tambuchiului de acces in salon si am avut o surpriza frumoasa. Alama arata si straluceste senzational iar cuprul completeaza excelent sistemul de prindere a echei. Pana si suruburile sunt din alama. Ei, asa da, arata cum mi-am dorit ! Clasic pur. Daca ar fi fost din lemn era perfecta. :)

sebba

Păi și nu ne dai și nouă niscaiva poze?
Hmmm... [emoji3][emoji41]

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Simulatoare Teste ANR - http://anr.end.ro

Bogdan

Ma gandeam sa le atasez la sfarsitul lucrarilor, ceva de genul"then & now". Inclusiv la interior.
Acum arata ca un santier in lucru. Spre exemplificare:

sebba

Așa domnu, bravo!
Keep up the good work!

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Simulatoare Teste ANR - http://anr.end.ro

Bogdan

Da, dar... e jumatatea lui iulie. Pana la sfarsitul lunii termin. Si mi-a ramas doar august si septembrie. Poate si octombrie ca am incalzire in barca. In conditiile in care am cumparat barca in 26 aprilie.
Unui coleg de pe forum (stiti voi cine)  ar trebui sa-i adresez "multumirile" mele pentru aceasta intarziere. Ii promit ca ma revansez, cu proxima ocazie !

bluewave

Salutare, Bogdan, doar daca ai timp , vreu si eu poza cu intinzatorul strailui pupa ( imi pare interesanta inovatia ). Multumesc,
"No Whistling on Board"

Bogdan

Salut! Este strai distribuit pupa. Duminica seara sau cel mai sigur luni seara pot atasa poze.

kir_gutzakis

Salut. Pe site-ul de mai jos gasesti imagini cu planuri de constructie si asamblare la Albin Vega 27. Sunt informatii publice, suedezii au avut grija sa digitizeze planurile lui  Per Brohäll. Sper sa iti fie de folos aceasta resursa, exista oricum pe net o groaza de informatii cu privire la barca si la experienta celor care au navigat cu ea. Spor la treaba si la renovat!

https://digitaltmuseum.se/search/?q=albin+vega+27
"Cea mai buna barca e cea pe care o ai sau daca inca nu ai una, cea pe care ti-o poti permite azi; nu pierde timp asteptand sa-ti poti lua barca visurilor. Ia-ti o barca si pleaca azi. O barca de 8 m azi e mai buna decat una de 20 peste 5 ani."-Romeo zis Skipper

draken

Cu alte cuvinte, ai o barca buna de dus la muzeu.
Oricum cred ca e o barca ce mai are cate ceva de spus si acum. Depinde doar de tine.

Bogdan

Citat din: kir_gutzakis din Iulie 15, 2018, 01:58:19 PM
Salut. Pe site-ul de mai jos gasesti imagini cu planuri de constructie si asamblare la Albin Vega 27. Sunt informatii publice, suedezii au avut grija sa digitizeze planurile lui  Per Brohäll. Sper sa iti fie de folos aceasta resursa, exista oricum pe net o groaza de informatii cu privire la barca si la experienta celor care au navigat cu ea. Spor la treaba si la renovat!

https://digitaltmuseum.se/search/?q=albin+vega+27
Multumesc! Sunt multe informatii pe internet despre acest model.

Bogdan

Citat din: draken din Iulie 15, 2018, 09:24:59 PM
Cu alte cuvinte, ai o barca buna de dus la muzeu.
Oricum cred ca e o barca ce mai are cate ceva de spus si acum. Depinde doar de tine.
O iau ca un compliment!  Asa mi-au spus si copiii: Tati, barca asta e de la muzeu, nu-i asa?! Pai, noi nu mergem cu ea, eventual dormim la hotel!
Bineinteles ca se refereau la interior, care la momentul ala arata exact ca decupat din anii 70.
Fata de barcile noi, este extrem de solida avand o fibra groasa de 2,5 cm. De fapt asta m-a interesat: starea corpului, arborada ( am si sarturi noi de schimb in inventar) si velatura. La restul m-am inhamat eu sa schimb sau sa pun pe ea, asa cum imi doresc. 

draken

Gandeste-te la asta: nu orice ciuruc ajunge marfa de muzeu. Tre' ca are ceva "de spus".
Barcuta ta e demna de tot respectul. Stiu ca-s subiectiv - in secret, a fost una din optiunile mele. Maestrul Vali poate confirma cate ceva.

Bogdan

Sunt aproape de final. Mai am de instalat doar lada frig si de facut o revizie ( in regie proprie ) la motor. In rest, mici detalii la interior. Mai astept rolele de ghidaj pentru aducerea comenzilor in cokpit ( funga randei si spinekerului). Am instalat vinciul si opritorii.
Referitor la ladita m-am orientat catre asta: https://www.fomcoservice.ro/frigidere-auto/frigider-travel-box-45-litri-p2099/.  Ar fi bine sa sun la ei sa imi dea un consum orar ? Panoul e cel de 100 W iar acumulatorul pentru consumatori are 125 Ah. Becurile le-am trecut pe led. Ar mai fi statia si autopilotul ca si consumatori feroce.