Salutare tuturor.
Stiu ca este deja un topic cu acelasi subiect, dar am zis sa deschid unul nou vazand ca s-a pus praful pe discutia aia de acum 3 ani.
Sunt newbie, si in caut sa dezvolt un hobby nou. Ideea velierelor si-a gasit cumva loc in creierul meu si a inceput sa faca radacini.
Asteptari:
Pai final goal sa zic asa, este achizitia unei barci proprietate personala. Imi doresc o barca incapatoare, unde sa am loc sa ma bucur cu prietenii mei - cum povestea Rumpi despre burtosii lui ghiftuiti cu bere acum vreo 3 ani; dar in acelasi timp sa fie potrivita si pt iesit in cuplu, cu domnite simandicoase.
Barca se vrea dedicata pentru mare, cat mai stabila. Deci confort si stabilitate ar fi primele criterii de selectie.
Dar stiu ca pana acolo e cale lunga, asa ca o iau incetul cu incetul.
Si stiu ca imi trebuie un start point. As vrea mai intai sa ies intr-o tura, sa vad pe viu ce si cum se intampla. Era cineva acum 3 ani, care se oferea prietenos sa scoata un amator intr-o tura.
Aprp, daca exista cineva dispus sa ofere lectii de initiere voi fi recunoscator. Pot plati respectuos in mod amical cu bere / mici - romaneste. Sau pot plati cu rom / wiskey - marinareste. Sau pot plati oficial in bani daca este cazul.

)) Oricum ar fi nu as ramane dator.
Ultima data cand am pus piciorul intr-o barca cu vele a fost in facultate, acum vreo 7 ani, obligat de nea profesorul / instructorul - un dobitoc nesuferit; pe o vreme de rahat.
Deci experienta aia nu a fost tocmai placuta.
Pana una alta, daca aveti ceva recomandari, sfaturi, pareri, voi citi cu placere.
Cu respect.