Motor Evinrude "20CP" 2T

Creat de bobinuta, August 01, 2018, 12:22:03 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

scm_ro

Cezar,  dupa 7 zile de dat zilnic cu Selva pot spune ca mi-am facut o parere. Nu ma lasat in pe mare pana acum. In primele 2 zile a fost enervant rau pana am reusit sa ii reglez amestecul. Surubelnita dreapta e la loc de frunte in barca. Am reusit sa imi fac basici intre degetele cu care am tinut sfoara, dar nu l-am lasat.
Zgomot face destul dar chiar si in mars te poti intelege cu persoana de langa tine. Cu cel din botul barcii mai greu. Trebuie sa incetinesti. Am mers si o ora jumatate continuu si nu am avut dureri de cap.
Ca si putere este satisfacator. Am avut in teste si un yamaha mai vechi tot de 15cp in 2t si ala se misca un pic mai bine. Asta desi este din 85 are inca 8.5 si 9 compresia pe cei doi cilindrii. Cred ca o alta elice ar fi mai buna pentru viteza, fiindca de la 3 sferturi din acceleratie in sus obtin doar zgomot fara viteza.  Dar il las asa ca este un compromis ok. Cu  2 adulti si 2 copii ( adica 220kg) gliseaza si ating un 25-26 km/h pe mare fara valuri mari. Daca dau jos un adult se duce la 30km/h. Barca este un kolibri 360 cu podina din tego.
Consumul mediu este in jur de 3-4 litri/ ora.
Eu sunt multumit de el si nu l-as da decat daca as gasi un 20cp in 2 t care sa imi incapa in cutia de pe masina.
Mai trebuie sa ii schimb doar simeringul de sus de la cizma ca intr-o sapt am adunat o lingura de apa in ulei.
Daca nu esti pretentios poti sa il iei pe cel de la Vali sa il pui la punct.

bobinuta

Salut si bine ai revenit !
De asemenea, multumesc pentru informatiile postate, de altfel , cred eu, foarte utile multora dintre noi care ar dori s-o ia pe acelasi drum.
Asadar, sa inteleg ca te-ai dat cu gonflabila pe mare... foarte faina treaba!
Am citit cu atentie tot ce ai spus si am retinut fiecare amanunt. Consumul mediu pare foarte bun (3-4l/ora). Este de fapt, al doilea factor principal pe care il iau in considerare la utilizarea unui motor, dupa cel legat de zgomot.
Am mai discutat cu Vali despre motorul respectiv, asa ca acum ma bucur ca mai am o informatie in plus, venita chiar din practica.
Ramane sa ne mai auzim si la telefon si sa mai schimbam oarece impresii, am si eu unele noutati !

Cu bine,
Cezar
Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

tox

salutare,

ca idee asa din experienta proprie cu Yamaha 20 2T autolube si Yamaha 25 2T acelasi motor pana la urma.
Nu va steptati la consum apropriat, cu 20 pe Chilia in amonte 2 ore full gas cu Romcraft 500 3 personae si bagaj pentru 2 (estimez 300-350kg incarcatura) am ajuns la 11,5/ora. La fel Mila -Sontea- 36- Nufaru - 12 l/ora incarcare full (4 pers cu bagaj de 6 :)

daca vreti consum mic ramaneti pe 4T, daca vreti  sa se vada diferenta luat 2T dar nu va mai ganditi la consum( oricum nu ia mai mult de 12 :)

Seara buna

scm_ro

Cezar. Nu m-am intors inca, mai stau o saptamana.
Azi m-am mai dat cu el 2 ore, l-am mai ridicat o gaura. A glisat mai greu un pic dar a avut o tinuta mai buna.
Fiindca am vrut sa trag colac si nu am vrut sa ma apupez prea mult i-am pus si hidrofoil si este ok.
La 500 euro cat am dat pe el sunt multumit de el. Cu siguranta as lua aceasi decizie si a doua oara.