suport motor

Creat de alex doaga, Mai 04, 2012, 08:52:12 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

alex doaga

am facut o incercare de a dubla oglinda pupa cu un placaj (modelul de carton din a doua poza), dar am realizat ca oglinda pupa nu este plana.

varianta a doua a fost sa prind o placa de clemele de fixare ale carmei (prima poza), dar acum placa se misca stanga dreapta ..... o sa mai  pun limitatoare pe lateral si probabil ceva burete sa nu loveasca placa in barca.

credeti ca ar fi o problema sa folosesc placa asa?

Vali

Salut Alex, conditia e ca placa sa fie prinsa cat mai rigid de barca. La vibratii , solicitarile sunt mari.
Cred ca se poate face o placa dintr-o bucata de placaj, pe care sa se lipeasca niste lemn masiv de esenta moale (brad, molid), prelucrat dupa forma oglinzii:

"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

alex doaga

Hmmm, ma gandeam eu ca ceva nu e in regula...

Acum nu mai am timp pana maine seara sa fac altceva decat ca o sa incerc sa rigidizez ansamblul.

Prinderea balamalelor de carma se face printr-o ranforsare a barcii, daca vreti, un fel de chila interioara. Evident, habar nu am ce impact ar avea vibratiile motorului.

Pentru a face o matrita de oglinda, trebuie sa pun baghete subtiri de lemn pe curbura oglinzii si sa le incleiez?
Apoi sa creez suprafata plana spre exterior pe care sa vina placajul?

pelicanul

Cred ca pe moment partea galbena din desenul lui Vali ar putea fi facuta din polistiren extrudat (nu expandat !!). Este mai usor de prelucrat si preia destul de bine sarcinile. Nu e insa o solutie definitiva.

alex doaga

Pentru mine e dificil sa scot linia oglinzii....nu sunt asa meter iscusit.

Las suportul acesta si ne mai sftuim la jurilovca.
Sunt multe idei de pus in practica la barca si un sfat e mereu binevenit.

Voi cum ati copia curbura oglinzii?
Prin slefuire?

gvincentiu

Citat din: alex doaga din Mai 04, 2012, 02:17:39 PM
Prinderea balamalelor de carma se face printr-o ranforsare a barcii, daca vreti, un fel de chila interioara. Evident, habar nu am ce impact ar avea vibratiile motorului.
Etamboul face parte din structura de rezistenta a barcii.
Ganduri bune !

alex doaga

Am folosit suportul timp de o ora pe Golovita, mergand impotriva vantului.

Nu m- am uitat inca la barca, dar motorul a functionat ok, nu a vibrat foarte tare

Problema este alta acum...atunci cand scot motorul, trebuie sa il pun in prova....si asta ingreuneaza barca prea mult pe fata.
L
Cred ca solutia cea mai potrivita pentru cruising ar fi placa de motor prinsa de oglinda pupa.