Cu baicu prin munti

Creat de Vali, Septembrie 19, 2018, 10:53:16 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Vali

Acum nu inseamna ca s-a terminat netu daca nebunu ala de admin a zis ca nu mai raspunde la provocari :). Asa ca hai s-o lasam in fasole de suparare, si sa trecem la chestii misto.

Eu nu sunt suparat, ci am fost doar foarte agasat de am scris mai inainte la fidbec ca nu mai am treaba cu forumu' ca inainte. Da' va asigur ca tot ce am scris acolo e pe bune. Adica cel putin momentan nu mai am treaba decat cu baietii cu AN-uri.

Ca sa rezum intr-o propozitie tot textul ala, ar suna cam asa: IMI BAG PWLA IN ELE DE BARCI :P.

Cam de acum un an ma ajunsesera anii de stres si epuizare in care am vrut sa-i ajut pe toti cei care ma solicitau. Bineinteles ca in "alturismul" meu am lasat totul deoparte si am pus pe locu' 1 barcagiii si barcile lor, pana mi s-a rupt filmu' si m-am imbolnavit.

Asa ca in toamna trecuta am hotarat sa-mi iau o pauza luuuuuuunga de la barci, tocmai ca sa nu ajung sa le urasc, fiind totusi cea mai mare pasiune a mea.

Si ca sa va spun exact, ultima mea iesire cu barca a fost anul trecut pe 24 iulie, cand am scos motoru' Mariner de pe fundu' canalului Sontea. De atunci nu m-am mai dat cu barca si nici nu am simtit nevoia, mai ales ca nu pot numi plimbare singura iesire de anul asta, acum 2 weekend-uri - 10 minute pe Dunare la Topalu cu o barca facuta de mine, la o proba.

Deci in toamna trecuta zis si facut: imi bag pwla in ele de barci, si ma apuc de una din cele mai mari damblale ale mele, calaritul coclaurilor montane cu baicu (bicla).

In ultimul an nu stiu daca au fost 5 weekend-uri in care sa nu fi plecat pe munte impreuna cu fata, cu baicurile. Ultima iesire din 2017 a fost pe 28 decembrie, prima iesire pe 2018 a fost pe 7 ianuarie, in zona observatorului astronomic de la Luncavita. Vremea a fost superba, incredibil de frumos pentru perioada anului nou.

Ca sa fac un bilant pe scurt, in acest an care a trecut am strabatut urmatoarele zone muntoase:
1. Cel mai mult in Dobrogea, fiind cel mai aproape si cel mai la indemana. Adica Muntii Macin, Dealurile Niculitelului, Podisul Babadag, Podisul Casimcei.
Am parcurs atat zonele geologice de origine hercinica (Pricopanul, Tutuiatu, Iacobdeal), cat si pe cele de origine caledoniana (Ghiunghiurmez).
2. Muntii Vrancei - si in zona estica, si in cea vestica, in secuime
3. Muntii Siriu
4. Muntii Giurgeu
5. Muntii Hasmas
6. Muntii Bucegi
7. Muntii Rarau - Giumalau

Am sa povestesc in ordine aleatorie despre cele mai memorabile ture. Chiar daca ultima a fost in Dobrogea, in zona Cozluk weekendul trecut, am sa povestesc acum de tura pe Rarau, pe 2-3 septembrie a.c.

Plecam noi sambata 1 septembrie din Galati spre Pojorata, unde inchiriasem o camera la o pensiune undeva la marginea satului, chiar pe Trans-Rarau. Pe drum veselie maxima, bairam pe bluetooth cu muzica de pe youtube, de erau fetele mele in culmea fericirii. Drumul pe E85 destul de ok, cu toate ca ma asteptam la trafic baban, fiind weekend.

Adevarul e ca drumul s-a aglomerat dupa ce am trecut de Falticeni si am intrat pe "Bulevardul Bucovina". Inainte de Gura Humorului traficul a devenit chiar nervos, dupa care mai departe s-a mentinut aglomerat, insa acceptabil.

Am ajuns la Pojorata pe intuneric, si dupa indicatiile primite am localizat Hanul Pastravarului, pensiunea fiind la 200 de metri mai sus. In sfarsit am ajuns noi la pensiune, unde am cunoscut un domn extraordinar din Iasi, pasionat de munte si veteran al traseelor de drumetie. Ne-am imprietenit si am povestit impreuna ce urma sa facem a 2-a zi.

A 2-a zi dimineata am vazut la intreaga dimensiune paradisul montan in care ne aflam :). Munti magnifici impaduriti, invaluiti de un abur dens al diminetii, prin care se strecurau cateva raze de soare ratacite.

Aceeasi incantare ca atunci cand te trezesti intr-o dimineata de octombrie in aburul care invaluie imprejurimile pe un lac din mijlocul Deltei. Dar in acelasi timp alta perspectiva si alta dimensiune.

Nu reusim sa ne saturam sa savuram maretia care ne inconjoara, si linistea desavarsita, asociata cu verdele atot-prezent. Hotarat lucru, avem in noi si ceva sange de munteni, de rezonam atat de mult cu aceste locuri.

Cam atat pentru seara asta, ca m-a ajuns oboseala, dar bineinteles ca VA URMA ;).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

bobinuta

Foarte frumos. Cand merg la munte, mie imi place sa trag cu arcu' .
Nu vanez, imi repugna sa ucid animale nevinovate (desi n-as ezita in fata vreunei fiare care m-ar ameninta), dar imi place tirul in general: cu arcul sau cu arme de foc.
De asemenea, imi plac tehnicile de supravietuire si in general, de a "te descurca" in conditii de salbaticie.
Asta e o alta poveste care a inceput de pe vremea cand eram plod.

Referitor la bicicleta, momentan nu mai am, dar am in plan sa-mi frig una, la care sa adug imbunatatiri pentru a face excursii la pescuit.

Si ca sa fim ontopic, pe un forum de barci.... iata o alta trazneala legata de folosirea bicicletei: as vrea sa-mi fac un waterbike :
https://www.youtube.com/watch?time_continue=64&v=Hy8usNAf33Q

Evident, e ticneala pura, dar e a mea si asta e...  O am in plan. Daca exista cineva care a incercat, sunt numai ochi si urechi daca vrea sa ne povesteasca cum a facut, ce a dres, etc.

Vali - si tuturor celor pasionati de plimbari cu baicul, va urez toate cele bune, sanatate si mult aer curat !
Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube