Motor 4t ori 2t

Creat de Catalin, Septembrie 28, 2018, 11:26:17 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Intersect

Citat din: Catalin din Octombrie 05, 2018, 10:13:29 AM
Scuze daca am ofensat pe cineva...consider ca aici discutam prieteneste...nu sunt mai istet ori mai priceput decat altii. Dar incerc sa aflu din experientele altora pentru a-mi forma o opinie si a lua o hotarare pt motorul ce il voi achizitiona. Am experienta unui Mercury 4t de 50 hp...si sincer in 4500 - 5000 de ture ma duceam catre Sulina cu un consum facut ca la masina ...cu plinul la galati apoi la sulina...de max 7 litri la ora de mars. Apoi in amonte se ridica la 8.5-9 litri. Si de regula nu plecam singur 3 ori chiar 5 persoane si bagajele de rigoare.
Intersectule - Consumul de 12 litri la ora de mars este bestial de bun pt motorul tau de 90 hp. Abia astept sa te insotesc din nou in drumurile catre sfantul...ori alte ape linistite.
Zi frumoasa tuturor si cui poate fir intins

Ajung pe 14 în România. Ne vedem și vorbim.
Born to fish,forced to work!!!

arlan

Citat din: Catalin din Octombrie 04, 2018, 03:23:26 PM
Pe site-urile de profil consumurile de pe un suzuki de 90 la 5000 de turatii sunt de 19.3 litri dar cu un maxim de 32.9 la 6000 de ture. La un evinrude etec la 5000 de turatii sare la 24.6 l si in 6000 si duce doar la  29.1 litri. Nu stiu ce sa cred. Un etec la 90 de cai si 180 ore de functionare este 3000 de euro un suzuki cu cam la fel ore de functionare este 3800 chiar 4000.  5 litri la ora de mars in plus merita 1000 de euro in plus? YAMAHA la 5000 de ture scoate un consum de 22.3 litri si in 6000 34.4 litri. Despre mobilitate..hmm odata pus pe barcuta acolo ramane...merge la doctor..doamne fereste..cu tot cu barca.
http://www.boat-fuel-economy.com/outboard-fuel-consumption-us-gallons
Selectati marca motorului, tip si puterea. Am verificat la mine pe Mercury 4T 8cp si ETEC 90cp, ambele noi, erori infime!!!

Succes
سورين  فارلان

bbl81

adica un evinrude e-tec 25 cp, 9.6 lt/ ora??? :o
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

arlan

DA, dar ia in calcul ca un 25cp/2T, in performante e ca un 30cp/4T, si la consum s-ar apropia. Oricum iesi mai scump ca -i si uleiul XD cam scumput  :(, dar alegerea se face in functie de ce stil si cat mergi cu el. La 40-50 h/an compenseaza prin comoditatea intretinerii (fara intretinere si garantie 7 ani ptr privat si sigur "imbatranesti" odata cu el daca nu-ti bagi "ghiarele" in el, e mai usurel bine si are un cuplu excelent (tipic ptr 2T), in deplasament consuma mai putin decat un 4T, (n-ai probleme cu Star 2000), pretandu-se la o gama mare de barci.
سورين  فارلان

arlan

si fa comparatia la aceeasi RPM, pe la 5500 RPM, nu urca cu 2T la 6000, compara la 5500 la fel cu un 4T.
سورين  فارلان

Don Basilio

revin cu o problema peste care s-a trecut repede. care e textul de lege care spune ca nu se inmatriculeaza motoare 2T?

bbl81

Tocmai l-am inmatriculat pe belgia.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"