Despre elice

Creat de pilu, Aprilie 06, 2015, 07:32:52 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Vali

Dupa cum spune si colegul peb5, este o elice de viteza, iar pasul de 14 tzoli e potrivit pentru motorul de 50 de cai. Cred ca vei avea o surpriza placuta vizavi de dinamica barcii cand te vei da prima oara cu ea.

Nu-ti bate capul cu calculele de viteza, fiindca oricate calcule faci, barca tot cum vrea ea se va misca ;). Asteapta deci sa vina vremea buna si sa te dai pe apa cu barca si motorul, si n-o sa te mai intereseze vreodata de calcule de viteza.

Nu mai tin minte exact detaliile despre barca, dar e important ca puterea motorului sa nu depaseasca puterea maxima autorizata, fiindca atunci ar fi probleme la manevrabilitatea la viteze mari. Si chiar daca RIB-ul teoretic e o barca sigura in conditii vitrege, pana te vei invata deplin cu el e bine sa nu-i dai gaz peste masura, fiindca puterea motorului e destul de mare raportat la greutatea ansamblului barca+motor la gol.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Zodiac

Multumesc pentru informatii ! RIB-ul e un Gala 4 metri , motorul a fost livrat tot de cei care mi-au vandut barca + elicea gratuit in pretul motorului + montajul gratuit pe barca . 50 CP este maximul permis de producatorul Gala pentru acest model .
Singura intrebare ar fi daca e o elice Solas , deoarece pe elice scrie Honda...a venit in cutie de Honda pe care scrie "Honda Marine genuine propellers" .
In legatura cu viteza , siguranta e intotdeauna pe primul loc , tin la mine si la familie deci o voi lua usor cu invatatul...chiar foarte usor pana in momentul in care voi considera ca pot stapani foarte bine barca....inclusiv in conditii dificile .
In plus ca si la masini de obicei dublez perioada de rodaj a motorului din proprie initiativa .

iulian_cioclin

Daca pe elice scrie Honda si este de culoare gri sau inox, este originala. Elicea solas este neagra si nu cred eu ca iti puneau pe motorul nou elice solas. Intamplator am si eu o honda de efi de 40 cu elice de 14 pich. In cazul meu cred ca trebuie un pich mai mare. Ajung la 5800 rpm si cu 4 persoane. Ribul are un unghi de stelaj mai mare si iti cere o ideea mai multa putere. Pasul de 14 se poate sa fie optim.

Zodiac

Scrie Honda...Aluminium si e gri !

iulian_cioclin

cristeache

Vali

Pare un ansamblu de 2 safrane necesare la guvernarea la viteza mica (de deplasament).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

teo pes

Ajuta la viraje cu deplasamente mari! la viteze mari face ,,baca" ;D
Viata i grea !!  Dar trece !!