Redimensionare poze

Creat de gupi, Octombrie 20, 2018, 03:29:45 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

gupi

Buna ziua doamnelor si domnilor

in ultima perioada ati observat dese intreruperi in functionarea forumului, eroarea afisata fiind de cele mai multe ori imposibilitatea conectarii la baza de date.

Cauza erorilor este lipsa spatiului pe server, care a ajuns o problema critica.
Astfel, in calitate de furnizor de servicii, va rog sa-l ajutati pe Vali si sa faceti putina ordine si curatenie prin pozele si atasamentele forumului.

Ce aveti de facut
- vizitati forumul si cautati-va atasamentele sau pozele proprii care sunt mai mari de 500 kB
- descarcati pozele si redimensionati-le astfel incat sa ajunga la o marime a fisierului de pana la 500 kB
- reincarcati pozele mici in locul celor initiale.

Exemplu
https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,689.msg10833.html#msg10833
Poza cu pestele-spada este foarte frumoasa, dar pentru a o privi la rezolutia la care a fost incarcata ar trebui un monitor de 2m
Poza originala are 6.7MB, iar mai jos am atasat o versiune cu dimensiunile geometrice micsorate la 1/5, avand marimea de 419 kB

Succes!

Tu îți protejezi calculatorul cu o soluție de backup?

Intersect

Citat din: gupi din Octombrie 20, 2018, 03:29:45 PM

in ultima perioada ati observat dese intreruperi in functionarea forumului, eroarea afisata fiind de cele mai multe ori imposibilitatea conectarii la baza de date.

Astfel, in calitate de furnizor de servicii, va rog sa-l ajutati pe Vali si sa faceti putina ordine si curatenie prin pozele si atasamentele forumului.

Ce aveti de facut
- vizitati forumul si cautati-va atasamentele sau pozele proprii care sunt mai mari de 500 kB
- descarcati pozele si redimensionati-le astfel incat sa ajunga la o marime a fisierului de pana la 500 kB

Exemplu
Poza cu pestele-spada este foarte frumoasa, dar pentru a o privi la rezolutia la care a fost incarcata ar trebui un monitor de 2m
Poza originala are 6.7MB, iar mai jos am atasat o versiune cu dimensiunile geometrice micsorate la 1/5, avand marimea de 419 kB

Succes!
Salut,din păcate nu sunt în România ajung luni și mă ocup am de parcurs tot postul sunt încărcate multe poze,dar le dau eu de cap.
Born to fish,forced to work!!!

timberland0910

Ce aveti de facut

Exemplu

Succes!

Frumos ar fi sa putem cotiza lunar la aceasta frumoasa comunitate in calitate de membri si atunci si voi ati putea gestiona altfel situatia cu'' spatiul '' ..gresesc???  Se mai pot face stegulete,tricouri,sepci cu CapCompas , pe care sa le cumparam pt sprijinirea forumului ...au facut altii pe Facebook si functioneaza ..eu as cumpara si stegulet pt barca si tricouri si sepci la toata familia ...pic cu pic se aduna

bobinuta

Buna seara,
Cu permisiunea administratorilor, as indrazni sa sugerez colegilor care posteaza poze in mod frecvent sa incerce si stocarea acestora in spatiul oferit GRATUIT de diversele servicii specializate pe photosharing, precum Flickr (1TB), Imgur (nelimitat, dar nu mai mult de 50 poze/ora), Photobucket (2GB), Irista (15GB), Apple iCloud (5GB ptr utilizatorii de dispozitive Apple), Google Photos (nelimitat, dar numai ptr poze cu rezolutie maxima de 16Mpx), Dropbox (2GB).
Se mai pot incerca site-urile asemanatoare Snapfish, Shutterfly, Tinypic, DeviantArt, ba chiar si Facebook (desi aici, pozele sunt redimensionate automat si nu raman la rezolutia maxima originala).
De asemenea, eu am mai folosit Mediafire, unde va puteti face chiar mai multe conturi separate, fiecare oferind un spatiu de stocare de 10GB (conditia necesara este de a intra macar o data pe luna in cont, altfel se va considera inactiv si se va sterge).

Un avantaj evident al folosirii acestui tip de servicii este faptul ca ofera link-uri directe de accesare a pozelor postate, acestea putand fi partajate catre Web (sharing) doar prin simpla preluare a link-ului aferent si publicarea acestuia in cadrul articolului pe care il scrieti. Asta inseamna ca pozele respective vor deveni vizibile pentru oricine acceseaza articolele in care au fost incluse (prin contrast cu situatia in care atunci cand erau incarcate pe forum, acestea se puteau vizualiza doar de catre utilizatorii logati).

Pentru cei cu mai multa "dare de mana", exista si alternativa serviciilor platite. Cele mai multe dintre site-urile de mai sus ofera astfel de servicii, pentru care daca platiti, obtineti mult mai mult spatiu de stocare. Cred ca cel mai popular din acest punct de vedere este binecunoscutul SmugMug.

O alta alternativa este cea a utilizarii propriilor dispozitive de stocare, cum ar fi cei care detin NAS-uri, servere personale sau alte dispozitive asemanatoare. Eu de exemplu, folosesc propriul server, pe care am alocat pozelor pe care le public online un spatiu de aprox. 10GB, mai mult decat suficient deocamdata.

O alta informatie utila multora, ar fi un soft cu care sa poata modifica rapid dimensiunea pozelor postate. Desi pentru prelucrari serioase folosesc softuri dedicate (printre altele, de exemplu Adobe Photoshop sau GIMP-ul provenit din lumea open-source), in mod curent, pentru poze nepretentioase, folosesc aplicatia gratuita IrfanView, care mi s-a parut extrem de cuprinzatoare pentru necesitatile oricarui utilizator fara pretentii deosebite.

In speranta ca prin informatiile comunicate, userii vor putea decongestiona spatiul aferat forumului, va urez un week-end cat mai placut si bafta in tot ce va doriti !

Cu bine,
Cezar
Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

Vali

In cei aproape 8 ani, forumul a crescut continuu. Odata cu cresterea numarului de useri, a crescut proportional si continutul, mai ales atasamentele.

Eu pana acum am upgradat de mai multe ori pachetul de hosting, dar am si eu limitele mele. Cu toate astea, cum am dus singur forumul 8 ani, am sa-l duc in continuare tot singur. Daca vor fi in continuare probleme, am sa fac un efort si voi upgrada din nou.

Asta ar trebui sa ia in considerare cei care au avut nemultumiri in trecut, anume ce efort am depus in acesti ani pentru buna functionare a forumului. Incepand de la finante, continuand cu moderarea, si terminand cu continutul si know-how-ul pe care le-am pus benevol la dispozitia forumistilor.

Forumul ramane ca si pana acum, liber de reclama si fara pretentia de a contribui cineva ceva financiar. Daca vreti sa avem in continuare un forum optim, faceti cat mai multi ce v-a rugat Gupi, adica micsorati-va pozele atasate.

E foarte simplu sa ma apuc sa sterg la gramada atasamente, dar e pacat de munca si contributiile adunate in atata vreme.

Edit: ca sa fim "cusher", propun ca fiecare din cei care ne modificam dimensiunea si / sau numarul pozelor uploadate sa mentionam aici, pe topic. Eu am sa ma apuc saptamana viitoare, si am sa postez.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

bobinuta

Citat din: Vali din Octombrie 20, 2018, 08:10:49 PM
Eu pana acum am upgradat de mai multe ori pachetul de hosting, dar am si eu limitele mele. Cu toate astea, cum am dus singur forumul 8 ani, am sa-l duc in continuare tot singur. Daca vor fi in continuare probleme, am sa fac un efort si voi upgrada din nou.
[...] Forumul ramane ca si pana acum, liber de reclama si fara pretentia de a contribui cineva ceva financiar.
Salut Vali,
Pozitia ta in raport cu contributiile, e de inteles  ;) Si eu am aceasi optica.
Dar ceea ce a sugerat Timberland n-ar fi chiar rau:

Citat din: timberland0910 din Octombrie 20, 2018, 07:19:58 PM
[...] Se mai pot face stegulete,tricouri,sepci cu CapCompas , pe care sa le cumparam pt sprijinirea forumului ...au facut altii pe Facebook si functioneaza ..eu as cumpara si stegulet pt barca si tricouri si sepci la toata familia ...pic cu pic se aduna
Si eu as cumpara astfel de obiecte, chiar daca nu am barca momentan :)
Referitor la poze, daca voi fi nevoit sa incarc vreuna direct pe forum, voi proceda dupa cum ai mentionat !

Toate cele bune,
Cezar
Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

DoiNomazi

In cei aproape 8 ani, forumul a crescut continuu. Odata cu cresterea numarului de useri, a crescut proportional si continutul, mai ales atasamentele.

Asta ar trebui sa ia in considerare cei care au avut nemultumiri in trecut, anume ce efort am depus in acesti ani pentru buna functionare a forumului. Incepand de la finante, continuand cu moderarea, si terminand cu continutul si know-how-ul pe care le-am pus benevol la dispozitia forumistilor.

Forumul ramane ca si pana acum, liber de reclama si fara pretentia de a contribui cineva ceva financiar. Daca vreti sa avem in continuare un forum optim, faceti cat mai multi ce v-a rugat Gupi, adica micsorati-va pozele atasate.

E foarte simplu sa ma apuc sa sterg la gramada atasamente, dar e pacat de munca si contributiile adunate in atata vreme.

Edit: ca sa fim "cusher", propun ca fiecare din cei care ne modificam dimensiunea si / sau numarul pozelor uploadate sa mentionam aici, pe topic. Eu am sa ma apuc saptamana viitoare, si am sa postez.

N-ar fi util daca colegii si-ar incarca imaginile pe alte servere dedicate si ar insera pe forum doar link-urile? Eu am "pus" imagini mari, video, etc, dar nu am incarcat server-ul forumului. Toate materialele vin din afara "pivnitei" sau "podului" de la Cap Compas.
Seasick & Grumpy va invita sa vizionati https://vimeo.com/showcase/2161320

Florio

Citat din: DoiNomazi din Octombrie 21, 2018, 03:11:03 AM
N-ar fi util daca colegii si-ar incarca imaginile pe alte servere dedicate si ar insera pe forum doar link-urile? Eu am "pus" imagini mari, video, etc, dar nu am incarcat server-ul forumului. Toate materialele vin din afara "pivnitei" sau "podului" de la Cap Compas.

Eu unul am redimensionat dintotdeauna pozele încărcate, dar de mulți ani prefer varianta "link", ce nu încarcă absolut deloc forumul, în plus se văd bine și pot fi inserate în postare, acolo unde le e locul :) .
Pentru partea informativă a forumului, acolo unde consider că informația poate fi de interes larg, încarc direct imaginea la dimensiune mică. Fiindcă un link poate dispărea în timp și atunci postarea mea rămâne trunchiată în conținut.

Intersect

Gata un topic am curatat,dar sunt niste ppt pe le pagina 17 din topicul De prin lume adunate ale lui@ Republicii pe care nu le pot sterge
Born to fish,forced to work!!!

Alex1958

Ce aveti de facut

Succes!
Stimate Gupi sau orice alt cunoscator!
Fi-ti buni, va rog, pentru astia mai putin dotati dpdv IT, si da-ne niste instructiuni ceva mai precise.
Cum ne cautam postarile cu poze atasate? Cum le descarcam? Cum le redimensionam? Cum le atasam la loc?
Multe multumiri!

gupi

Citat din: Alex1958 din Octombrie 22, 2018, 11:43:11 AM
Stimate Gupi sau orice alt cunoscator!
Fi-ti buni, va rog, pentru astia mai putin dotati dpdv IT, si da-ne niste instructiuni ceva mai precise.
Cum ne cautam postarile cu poze atasate? Cum le descarcam? Cum le redimensionam? Cum le atasam la loc?
Multe multumiri!

Salutare

1) apasa pe link-ul "Profile" > "Summary"
2) in stanga, apasa "Show Posts"
3) apoi, in meniul orizontal alege "Atatchments"

Vei regasi o lista cu atasamentele puse de tine.
Pentru fiecare atasament ai link catre post-ul unde l-ai pus. Poti face click pe link-ul catre mesaj, descarci atasamentul, il micsorezi cu un program, apoi il atasezi la loc

(vezi indicatii si la https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1344.msg22684.html#msg22684)
Tu îți protejezi calculatorul cu o soluție de backup?

cristiantutuianu

Am trecut la fapte
Am sters tot ce nu avea rost sa ocupe loc pe forum .Nu am tinut evidenta cate imagini atasate am sters dar au fost multe. Nu a durat mult doar trei ore ;D
Am luat la mana fiecare postare cu fisier atasat .
Sincer nu e greu

Spinoza

Din trei pagini de atasamente, am pastrat cinci poze.
"Curata ograda ta, bucura-te de curatenie si lasa gunoiul vecinului acolo unde vecinul insusi l-a pus."
Nicolae Steinhardt

radasous

Am terminat si eu de redimensionat pozele, le-am redus la 10..15% din cat aveau initial.
When people have trouble communicating, the least they can do is to shut up.
-- Tom Lehrer

Zodiac

Am sters si eu vreo 60 de postari care nu aduceau nimic valorizant forumului .