RIB GALA ATLANTIS DELUXE A400L

Creat de Zodiac, Octombrie 30, 2018, 01:08:29 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Zodiac

Citat din: AdrianZUZ din Octombrie 30, 2018, 10:56:47 PM
Nu cred ca este nici un patent ... le folosește Brig de ani buni.

Nu vreau sa contrazic pe nimeni , asa se lauda ei pe site-ul oficial :

http://www.galaboats.com/en/about-us/5-stars-of-gala.html

De Niewiadow m-am plâns de modelul mic... oricum nu ai ce face cu el. De cele mai mari, nu știu.
Pentru RIB-ul no. 1 4.20m și 25 cp am avut un Pongratz PBA500 normal. Foarte mulțumit de cum mergea în ciudata apariției firave. Ala pentru gonflabile nu face sens la RIB.  Ai chila și nu merita sa meargă pe baloane.. la drum lung mai ajustezi presiunea.
La RIB no. 2 5.0m si 90cp am avut PEGA 750kg role + cavaleti reglabili... genial de ușor de folosit.
La RIB no. 3 6.2 m și 150cp este un Ellebi de 1500kg... pare ok dar as mai adaugă câteva ghidaje... barca are urme de la urcări. 

Rog sa-mi fie iertata lipsa de cunostinte in domeniu , eu am gandit doar prin prisma unor presupuneri , m-am gandit ca cel mai bun peridoc pentru un RIB ar fi cu role pentru chila de aluminiu , eventual cu inca un rand de role laterale pentru echilibrare pe bordul de aluminiu si cu sine pentru baloane de genul :
http://repo.com.ro/produs/Transport%20ambarcatiuni/remorca-peridoc-peb-5017-282
Nu neaparat acest producator , vorbesc doar de tipul peridocului in sensul ca sinele ar exercita o presiune constanta pe baloane . Pega si Ellebi nu am vazut la vanzare in Romania .

La rib lungimea peridoc ului poate fi mai mică... ai 4 m cu baloane cu tot... oglinda trebuie sa fie cam pe ultimele role sau puțin mai în spate.
Revin mâine de pe calculator.. greu cu telefonul
Chiar as vrea sa stiu de unde sa iau unul in Romania potrivit pentru RIB-ul meu cu :
- lumini led
- reglabil pe lungime
- de calitate
- basculabil
- fara profile u...cum au spus toti colegii
Astept urmarea...cu mare interes si multumesc pentru suport !

Zodiac

Citat din: bbl81 din Octombrie 31, 2018, 07:47:34 AM
oare cat de bune sunt acele supape de sens montate in spate(pupa). nu stiu cat de usor se defecteaza, dar in idee....ii dai gaz la barca, si toata apa iese singura, ca poate pompa de santina nu face fata..
Nu stiu cat de bune sunt , nu le-am vazut niciodata in functiune dar banuiesc faptul ca e vorba de un principiu simplu si ieftin folosit si la instalatiile de apa :
https://www.emag.ro/supapa-de-sens-pentru-aerisitor-automat-alama-1-2-raodyne-si-rao-ssaa1-2/pd/D8J3DHBBM/?ref=similar-exp_center_1_6&provider=rec&recid=rec_4_rec_4_0441ef43ffeca0edaba101ff744664d7_1540975667
Am montate o gramada de supape de genul prin casa . Principiul de functionare e mega simplu , bucata de plastic rotund din stanga imaginii (inauntrul partii cu filet exterior) are un arculet moale in interior si o garnitura , cand o mica forta actioneaza plasticul(in cazul nostru inertia apei la accelerarea barcii) in imagine ar fi de la dreapta spre stanga , acesta impinge plasticul care trage arcul si permite trecerea apei , iar din sens contrar plasticul inchide/blocheaza .

AdrianZUZ

Citat din: bbl81 din Octombrie 31, 2018, 07:47:34 AM
oare cat de bune sunt acele supape de sens montate in spate(pupa). nu stiu cat de usor se defecteaza, dar in idee....ii dai gaz la barca, si toata apa iese singura, ca poate pompa de santina nu face fata..

In principiu alea nu au treaba cu santina. Apa stransa in santina iese cu pompa pe apa sau cu dopul de jos pe peridoc.
Ele reprezinta drenajul puntii. Apa de ploaie, dus, baie, stropi. In functie de pozitia lor fata de linia apei pe oglinda sunt de doua feluri: autodrenaj static, daca gaurile de evacuare sunt deasupra liniei apei - IDEAL , sau dinamic, barca trebuie sa fie in miscare ca sa genereze efectul de suctiune necesar evacuarii apei.

Zodiac

Nu am gasit detalii la modelul meu dar in principiu e la fel . In filmulet apar si trim tab-urile sudate si supapa incepand cu minutul 1,55 , apoi cum e montata pe interior . Banuiesc faptul ca ar trebui sa fie deasupra liniei apei deoarece sunt deasupra nivelului trim tabs-urilor .

https://www.youtube.com/watch?v=k6oUb2xdYvw

A auzit cineva de peridocuri Martz ?

http://martz.eu/en/boat-and-yacht-trailers/

Sunt 3 modele de Yacht 750 !

AdrianZUZ

Cu peridocul nu prea ai ce sa astepti ;D Trebuie sa masori barca, si sa mergi sa pipai una, doua variante. Calculeaza bine greutatea finala in ordine de navigatie ... apa, benzina, motor, ancore, rezervor, bimini, scule, baterie .....
O solutie buna si la indemana este Poseidon 750, are un prieten si zic ca are un raport calitate/pret ok.
PEGA este f bun, Ellebi este bun dar scump la intretinere... la sh trebuie sa belesti ochii bine, tocmai am rupt o traversa obosita la Freewheel-ul de sub Buster = abandon la Tulcea 8)

Nu cred sa gasesti peridocul perfect mulat pe barca din prima, eu la toate am mai adaugat cate ceva, mai 2 cavaleti, mai 2 role duble ... cere singura. Acum este important si cat vrei sa tragi la drum ... de 3 ori pe an Grecia este una si de 2 ori Tulcea este alta.
Lampi led, costa 2 lei si le poti pune oricand, ca sa bagi barca cu lampi cu tot, mai intai trebuie modificata bara de lumini ... am renuntat.
La halogen vizibilitatea este mai buna ziua!

LE. Martz nu stiu - doar la table, linie si martzi

Zodiac

AdrianZUZ

Nu neaparat, dar au aceleasi tab-uri!

Zodiac

Citat din: AdrianZUZ din Octombrie 31, 2018, 02:18:02 PM
Cu peridocul nu prea ai ce sa astepti ;D Trebuie sa masori barca, si sa mergi sa pipai una, doua variante. Calculeaza bine greutatea finala in ordine de navigatie ... apa, benzina, motor, ancore, rezervor, bimini, scule, baterie .....
O solutie buna si la indemana este Poseidon 750, are un prieten si zic ca are un raport calitate/pret ok.
PEGA este f bun, Ellebi este bun dar scump la intretinere... la sh trebuie sa belesti ochii bine, tocmai am rupt o traversa obosita la Freewheel-ul de sub Buster = abandon la Tulcea 8)

Multumesc pentru suport ! Asta imi scapase , ma gandeam la peridoc doar la greutatea barcii + motor .
Pai sa fie barca 150 kg + motor 110 kg + sa zicem 100 L benzina + 20 L apa + bagaje sa zic maxim 100 de kg + baterie vreo 50 kg(nu stiu ce baterie voi folosi ) ar fi vreo 530 kg , daca ma mai urc si eu in barca pe peridoc deja sunt pe la 630 ! Ar fi recomandabil sa trec la cele de 1000 kg cu frana ? Am inteles ca te ajuta mult .

Citat din: AdrianZUZ din Octombrie 31, 2018, 02:18:02 PM
Nu cred sa gasesti peridocul perfect mulat pe barca din prima, eu la toate am mai adaugat cate ceva, mai 2 cavaleti, mai 2 role duble ... cere singura. Acum este important si cat vrei sa tragi la drum ... de 3 ori pe an Grecia este una si de 2 ori Tulcea este alta.
Lampi led, costa 2 lei si le poti pune oricand, ca sa bagi barca cu lampi cu tot, mai intai trebuie modificata bara de lumini ... am renuntat.
La halogen vizibilitatea este mai buna ziua!
Am vazut "1000" de filmulele pe youtube cu peridocuri de RIB si...ca de obicei ai dreptate ;D , niciunul nu foloseste sine ci doar role pe chila si role duble direct pe lateralele cocii de aluminiu , astfel nu chinui baloanele deloc . Deci ledul nu e un must have ! Sa zicem Grecia de 1-2 ori pe an si Tulcea , Giurgiu sau Braila de mai multe ori pe an .

AdrianZUZ

1000KG este overkill ... nu este rau, dar este scump si probabil mai lung decat este necesar. Cu ce masina tragi?
Ideal= cel mai mare pe care il poti cumpara! Pun pariu ca peste 2 ani o sa cauti un rib de 5 sau 6.5m ... nu ma intreba de unde stiu ;D

Ideal= role centrale 3 (sau mai multe), role laterale de centrare 2 duble + 2 simple (sau mai multe), sistem basculabil de primire, in spate, cu roti tip roaba,  2 cavaleti reglabili pe inaltime pentru transport. Am mai exemplificat pe aici, cred ca si cu poze.

LE. Si basculabilul este o fitza pe care eu nu am apucat sa o testez :(, tot ce am avut a fost basculabil si nu am gasit inca rampa la care sa am nevoie!!! Daca reglezi bine, si ce trebuie pe peridoc iti garantez ca nu o sa ai nevoie de mai mult de 2 maini la descarcare si la incarcare!
Am pus LED, dar o lampa halogen buna se vede mai bine decat un led ieftin... care led ieftin nu este nici chiar 100% etans

scm_ro

Baterie 50kg, cred ca exagerezi ca doar nu o sa pui de 150A. Iar tu nu o sa calatoresti in barca. Nu moare peridocul ca o sa te sui in barca din cand in cand.
Eu sincer as incerca sa nu ma bag la sistem de franare daca nu este necesar. Pe langa rulmenti o sa mai ai si alte componente predispuse la rugina.
O sa ai rezervor de 100litri in barca sau ai pus si canistrele?
Mai repede pui o cutie pe masina si mai urci ceva bagaje pe masina in timpul transportului. Din experienta cu tractarea ( atata rulota cat si peridoc ) incearca sa pui greutatea pe masina si nu pe remorca.

bbl81

eu cand plec la drum mai lung cu barca dupa mine, greutate pun in masina, iar chestii voluminoase, dar care nu au greutate, le pun in barca. Acest lucru din 2 motive: ca sa nu faca remorca balans, si ca sa nu risc  deteriorarea barcii vs peridoc cand mai dau in cate o groape..etc.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

dany

Am reparat barci cu fisuri in zona de contact cu rolele,tocmai datorita incarcarii barcii  ''pe post de remorca''.E de inteles cumva cand gasca e mare si zile multe de stat pe balta....Din pacate  si drumurile sunt cum sunt.

AdrianZUZ

Este greu sa ajungi la 600kg de la un rib de 4 m.
Dar, tot trebuie sa adaugi si greutatea proprie a peridocului.

Barca cu tot ce vrei/trebuie sa ramana in dansa + greutate proprie peridoc < MMA (de preferat mai mic cu 10-15%)

Nu te adauga si pe tine, sau ce pui in barca la lansare, peridocul nu se rupe cand dai barca la apa, se rupe la 100km/h cand sari prin gropi made in ro.