RIB GALA ATLANTIS DELUXE A400L

Creat de Zodiac, Octombrie 30, 2018, 01:08:29 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Zodiac

AdrianZUZ

Zodiac

Cu asigurarile ...de mai multi ani am renuntat ! Bani multi...in general pentru nimic ! Atat timp cat e in curte la mine...sper ca e intr-o oarecare siguranta , 2 ciobanesti germani mari...dornici de "joaca" , camere peste tot conectate la sistemul BGS , reflectoare cu senzor , BGS "prietenosi" , una "bucata" de 100 kg neprietenos cu hotii  si o colectie de macete/etc. si alte multe surprize  ;D!

Zodiac

Citat din: Alex1958 din Noiembrie 20, 2018, 03:01:33 PM
Acum este momentul sa-ti montezi un antifurt la motor. Cel mai simplu este o gaura pe un surub al motorului, dupa ce iese din piulita, pe care pui un lacat.
Ca necunoscator dar eu cred ca daca dai gaura in surub micsorezi total rezistenta acestuia iar cu un cleste mai mare decat un patent normal , daca tragi putin in laterale...se rupe surubul si ramai cu lacatul in mana .

Intersect

Citat din: Zodiac din Noiembrie 20, 2018, 06:53:45 PM
Ca necunoscator dar eu cred ca daca dai gaura in surub micsorezi total rezistenta acestuia iar cu un cleste mai mare decat un patent normal , daca tragi putin in laterale...se rupe surubul si ramai cu lacatul in mana .

Salut din experienta ca si barcagiu deltaic cu motor de 50 c.p iti spun ca sa te relaxezi. Nimeni nu o sa iti fure motorul de 50 c.p de pe barca in delta sau acasa.
Stai fara griji am fost la fel disperat cand am inceput ca sa investesc in barca bani multi, dar "baietii "m-au consolat ca daca stiau ca am 20 m-ai repede ma lasau fara el decat cu 50-ul unde este de treaba si musai  il muti cu acte daca vrei bani.
P.S: Degeaba il super prinzi in lacate pentru ca de regula se fura ansamblul complet. Nu uita incuietorile sunt pentru oameni corecti!!!

P.S.S:Am scris cu stanga, dreapta este off. Mult succes Zodiac si sper ca sa ne dam impreuna cu barcile.
Born to fish,forced to work!!!

Zodiac

Multumesc @intersect si tuturor pentru sfaturi ! Linistit nu pot sa fiu din vremurile in care mi s-a spart apartamentul !
Bineinteles ca atunci nu dadeam 2 lei pe securitate . De atunci ma blindez la tot cu mult peste necesarul "de aparat"...ca prea multe nu au ce sa fure ;D ! Am rezolvat si problema securizarii barcii , motorului si peridocului...toate sunt la maximul antifurtului posibil...fiecare prin minim 3 puncte diferite !

Intersect

Citat din: Zodiac din Noiembrie 20, 2018, 08:20:16 PM
Multumesc @intersect si tuturor pentru sfaturi ! Linistit nu pot sa fiu din vremurile in care mi s-a spart apartamentul !
Bineinteles ca atunci nu dadeam 2 lei pe securitate . De atunci ma blindez la tot cu mult peste necesarul "de aparat"...ca prea multe nu au ce sa fure ;D ! Am rezolvat si problema securizarii barcii , motorului si peridocului...toate sunt la maximul antifurtului posibil...fiecare prin minim 3 puncte diferite !
Bun asa ,poti trai linistit atunci .Nu iti bate capul.Traieste apa,oamenii pe care ii intalnesti si barca.
Born to fish,forced to work!!!

Alex1958

Citat din: Zodiac din Noiembrie 20, 2018, 06:37:05 PM
Cu asigurarile ...de mai multi ani am renuntat ! Bani multi...in general pentru nimic ! Atat timp cat e in curte la mine...sper ca e intr-o oarecare siguranta , 2 ciobanesti germani mari...dornici de "joaca" , camere peste tot conectate la sistemul BGS , reflectoare cu senzor , BGS "prietenosi" , una "bucata" de 100 kg neprietenos cu hotii  si o colectie de macete/etc. si alte multe surprize  ;D!
Nu vreau sa cobesc!
Dar mai stiti ceva de barca lui Republicii? Furata din garajul sau din Rm Valcea. Parca tot 50 CP avea pe ea.
Acasa poate esti OK. Din ce zice Intersect pe balta nu esti "interesant". Optiunea, ca si riscurile iti apartin.
Iti doresc sa te bucuri de barca si sa ne vedem pe apa!

Zodiac

Ok..."Never say Never"  ;D! Exista vreun coleg care a patit vreun necaz de genul furt si si-a primit banii integral de la vreun asigurator ?
De exemplu ce se regaseste la asigurarea din furturile auto...cateva "chestii" :
"Despagubirea Casco in caz de furt se achita numai la doua luni de la data avizarii evenimentului asigurat, dupa ce Politia comunica in scris ca nu a reusit sa gaseasca autovehiculul."
"Cu 20% mai scump
Din informatiile asiguratorilor, dar si din datele comparatoarelor de preturi de pe site-urile specializate, rezulta ca politele de asigurare facultativa Casco care includ si riscul de furt sunt cu circa 20% mai scumpe decat cele care protejeaza doar fata de riscul avarierii autovehiculelor.
In plus, companiile de asigurari solicita clientilor, in cele mai multe din cazuri, acceptarea unei fransize, adica asumarea unei parti din dauna rezultata, aceasta putand merge pana la 20% in caz de furt total si 2% la furturi partiale. La unii asiguratori, fransiza este optionala, dar, in acest caz, asiguratii au de platit o prima de asigurare mai mare.
De asemenea, la unele firme de asigurare, daca valoarea autoturismelor si, in consecinta, a sumelor asigurate, trece de un anumit plafon, fixat de regula la cateva zeci de mii de euro,masinile sunt asigurate contra furtului doar daca sunt dotate cu GPS, iar proprietarii trebuie sa dovedeasca ca au platit abonamentul GPS pentru activarea optiunii de depistare a autovehiculelor in caz de furt."
Muuulte alte conditii...in contracte 90% reprezinta EXCLUDERILE de plata !

La barci am inteles ca trebuie ca barca sa fie doar in garaj inchis + alte conditii ...ce se intampla daca ti se fura pe balta ...pe strada ?

bbl81

cum vad eu problema, daca nu e casco 100%, nu ma intereseaza. ce conteaza de unde mi sa furat? de aia fac asigurare. altfel, din banii de polita plateam un homeles sa imi pazeasca garajul zi si noapte, si avea si spatiu de locuit.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

Zodiac

Subiectul a mai fost dezbatut si nimeni nu pare prea multumit de asigurari :

https://forum.capcompas.ro/index.php?topic=2569.0

Nu mai stau sa citez pe fiecare coleg , e doar o pagina si se poate vedea clar cine si ce a zis . Cateva lucruri pe care le-am remarcat :

"Pentru o suma asigurata de 5500 euro oferta cea mai buna este de 260 EURO anual" ...deci la mine ar veni vreo X 3  ;D

"nu zgarieturi la acostare, nu loviri corpuri submerse, nu furt motor s.a.m.d. Atunci eram foarte intrigat si i-am rugat sa-mi spuna ce anume asigura de acea suma (parca 1500Eur/an) si nu au mai raspuns. Am ramas cu un gust amar"

"Eu ca de obicei ajung la concluzia ca asigurarea cea mai buna e sa-ti tii barca si motorul acasa, si sa stai permanent cu ochii pe ele cat timp esti in balta"

"Erai despagubit la furt doar daca disparea dintr-o incinta inchisa:)
Deci nu pe balta unde ma interesa pe mine
Si am intrebat daca imi dispare barca pe balta sau imi fura motorul ce fac?
Au zis ca nu ma despagubesc"

mariusm piesenoi111

Hahahah
Pe aceași temă
Am avut asigurare la barcă un an si am renunțat apoi.
Când au zis că nu mă despăgubesc decât dacă e furata din incinta închisă dar mă despăgubesc integral daca se scufunda am întrebat dacă îl n caz că mă trezesc fara motor pe balta duc barca in mijlocul Dunarii și o scufund și apoi zic că s-a dus la fund ce fac ei?
Va despăgubim integral....au răspuns

Alex1958

Salut!
Noi astia cu barcile nu suntem in ochii asiguratorilor (de la noi) decat niste ciudati la care doar ridica din sprancene.
Daca am fi o piata, fie si o nisa, poate ca ar mai misca ceva. Dar asa au destula slana de mancat de pe urma autoturismelor.
In Grecia la barcile de inchiriat se plateste asigurare serioasa si mai totul este acoperit. Se face inspectie cu scafandru si iei /dai in primire totul la unghie!
Dar acolo este piata. Pana la urma nici nu poti sa-i injuri pe astia, ai nostrii. Cine sa constate o dauna? Cine sa inspecteze o ambarcatiune?
Nu-i mai bine sa fii tu insuti prevazator?

Zodiac

Din punctul meu de vedere piata exista...si nu chiar mica . Problema ar fi la profitabilitatea asiguratorilor ...ca nu sunt ei institutii de binefacere . Si eu daca as fi asigurator nu as intra pe aceasta piata datorita multor factori . Din acest motiv cred ca ei baga in fata niste sume prin care te descurajeaza sa te asiguri . E la fel cu "echipa" de constructori care...daca le spui ca vrei sa iasa treaba brici si ca vei sta cu ei sa-i controlezi iti spun de 10 ori pretul pietei...ca sa-i refuzi tu  >:( !

Cateva exemple :

1) In caz de furt

- suntem vecini cu minim 4 tari din care 3 non-UE in care un motor si o barca pot disparea pe filiere mafiote , rapid...fara urme...si cred fara sperante...Moldova , Ucraina , Serbia , Bulgaria
- politia face parte din Mafie si chiar daca ar vrea sa controleze ceva nu ar avea mijloacele tehnice necesare
- ma tot uit pe pozele lui Pupezica si vad "acei amarati din Delta care nu au ce manca...bla...bla...bla" care au numai motoare Honda si Yamaha in 4 timpi extrem de scumpe...oare are cineva curajul sa le controleze provenienta motoarelor...ca aia iti rup capul la propriu numai daca te uiti putin la barcile lor
- bandele de "pescari" la curent de prin toata tara au fost controlati vreodata la actele de provenienta a barcilor si motoarelor...nu cred
- multe altele

2) Daune :

- in tarile cu apa calda traseele sunt semnalizate si curatate de tot ce ar putea crea daune , daca nu respecti regulile/traseele/spatiul declarat navigabil , daca nu ai sonar/GPS/echipament de salvare/radio/lumini/etc. nu te despagubeste asiguratorul
- la noi din cauza bustenilor , lipsa semnalizarilor , lipsa locurilor de ancorare/lansare la apa , apa mica , betoane/pietroaie submersibile , lipsa dragarilor cred ca ar plati asigurarile 100000000 de elici pe zi si tot atatea barci sparte/indoite....etc.
- in plus din cauza motoarelor la mana a 10-a si benzinei proaste ar trebui sa tracteze si sa plateasca despagubiri la "1000" de barci pe zi
- in plus asiguratorii ar trebui sa investeasca intr-o divizie noua , de navigatie...deci oameni , barci , motoare , carburanti pentru a putea controla aceasta nisa de piata

Din MINIM aceste motive nu cred ca vom avea prea rapid asigurari de barci cu prime de asigurare decente !

Spinoza

S-o stapanesti sanatos, sa ai apa sub chila si sa te bucuri de ea multi ani de aici inainte!
"Curata ograda ta, bucura-te de curatenie si lasa gunoiul vecinului acolo unde vecinul insusi l-a pus."
Nicolae Steinhardt