RIB GALA ATLANTIS DELUXE A400L

Creat de Zodiac, Octombrie 30, 2018, 01:08:29 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Zodiac

Atunci ma voi limita la unul de 750 kg fara franare . Am bagat totul pe hartie si incep cautarile .
Multumesc inca o data tuturor ;D !

stefand600

Mai bine unul de 800-900 kg cu sistem de franare. Nu vei regreta. Este adevarat ca sunt cateva elemente in plus la roti care pot rugini dar daca nu trec multe zile intre lansare si ridicare din apa si dupa ce iesi din apa rulezi cu el cateva zeci de km, apa intrata se evapora si nu -i nici o problema. Cand ceva impinge din spate masina cu care tragi nu este deloc confortabil. Tot timpul trebuie sa tii cont ca distanta de franare creste apreciabil si trebuie sa fii atent tot timpul si sa apreciezi distanta, viteza etc. Nu mai vorbesc cand trebuie sa franezi de urgenta. Este sfatul meu, utilizez 2 peridocuri, unu cu frana si unul fara. Pe cel cu frana il simt mult mai putin in spate decat pe cel fara chiar daca greutatea lui este de 2,5 ori mai mare decat cel fara frana. Oricum este decizia ta.
Stefan D

scm_ro

Depinde si masa tragatorului. La octavie , da , il simt la franare . La Hillux nu se simte.

stefand600

Corect, depinde si de masa tragatorului. Dar majoritatea dintre noi nu avem si  un suv sau 4x4 pentru tractare.
Stefan D

Zodiac

Masinile de tractare sunt 2 break-uri suprainaltate cu suspensie de drumuri grele si motoare de 2000 TDI , ambele 4x4 ! Masa lor e de 1600+ kg . Va rog din nou sa imi dati link , de unde si ce sa cumpar .
Multumesc anticipat !

bbl81

adica skoda octaia skout? sau audi allroad?
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

Zodiac

Adica un Scout si un Passat Alltrack ! Sa nu uitam ca discutam de un RIB de 150 de kg , cred ca l-ar trage si un Tico  ;D !

scm_ro

Mai este un aspect de luat in considerare. Daca MMA remorca sare de 750kg, atunci trebuie avut grija si la suma MMA-urilor, tragator + remorca. Daca suma maselor trece de 3500 kg , trebuie luat B-E sau B + atestat.

Zodiac

Citat din: scm_ro din Noiembrie 02, 2018, 07:00:18 AM
Depinde si masa tragatorului. La octavie , da , il simt la franare . La Hillux nu se simte.
Problema la Hilux ar fi MMA 2640 kg asta insemnand ca poti trage doar 3500 - 2640 = max. 860 kg cu categoria de permis B . Asta daca nu ai B extins sau E .

Zodiac

Citat din: scm_ro din Noiembrie 02, 2018, 12:33:06 PM
Mai este un aspect de luat in considerare. Daca MMA remorca sare de 750kg, atunci trebuie avut grija si la suma MMA-urilor, tragator + remorca. Daca suma maselor trece de 3500 kg , trebuie luat B-E sau B + atestat.
La mine la Passat MMA = 2260 asta insemnand ca pot trage 3500 - 2260 = 1240 kg ! Si de IERI  ;D ;D ;D detin permisul B extins categ. 96 deci
4250 - 2260 = 1990 !

rexsailor

salut! te rog sa  detaliezi, daca vrei, treaba cu categoria B extins, in sensul daca se face curs pe tema asta si daca se da examen...
mutumesc!
nu-mi spune ca nu se poate, ci spune-mi cum se poate !
pentru ca raul sa triumfe, trebuie doar ca oamenii buni sa nu faca nimic!        ( eduard burke )

scm_ro

La b extins, nu se da examen cu politia. Faci doar curs la o scoala de soferi si de acolo primesti o adeverinta cu care te duci la politie.

cristi80

Eu am un peridoc făcut de mine, car barca scurta făcută de Vali+motor 20cp, cu un Opel Astra G 1.7 80cp și nu am nicio treaba, merg 100km/h pe intinsura și nici nu simt ca ma împinge peridocul când franez(fără sistem de frânare).
Eu zic sa mergi pe un peridoc pana in 750kg, nu o sa ai nicio problema cu Skoda sau Passat-ul, pt. o barca de 150kg este arhisuficient.
Mai important ar fi sa îl accesorizezi astfel încât datul și scosul la/din apa sa îl poți face singur, fără mare efort și fără sa intri in apa(rampele de pe la noi, nu sunt chiar minunate),vinciul sa fie supradimensionat,eu îl folosesc sa trag barca+peridocul de la apa la mașina aflată pe rampa,vreo 7 m, pe cote scăzute cum sunt acum.

Zodiac

Citat din: rexsailor din Noiembrie 02, 2018, 05:41:54 PM
salut! te rog sa  detaliezi, daca vrei, treaba cu categoria B extins, in sensul daca se face curs pe tema asta si daca se da examen...
mutumesc!
Curs care de fapt inseamna vreo 6 ore de traseu cu remorca in spate . Fara examen , iti da scoala o adeverinta cu care te duci la Politie si ceri schimbare carnet pentru upgrade categorie .
Daca nu mai ai mult pana iti expira carnetul actual , faci si un examen medical si ti-l da cu valabilitate maxima ...cred 10 ani . Daca nu , ti-l schimba dar tot cu data de expirare ca si cel vechi , deci dai mai multi bani degeaba !
Spor !
@cristi80 merci pentru sfaturi ! I-am contactat pe cei de la Calarasi , mi-au spus sa le trimit modelul de barca si astept o propunere . Au zis ca imi vor face propunerea exact pentru barca mea . I-am sunat si pe cei de la Brenderup ...e o marca buna , dar vor minim 6 saptamani iar mie imi vine motorul mai repede...deci imi trebuie inaintea motorului .

rexsailor

nu-mi spune ca nu se poate, ci spune-mi cum se poate !
pentru ca raul sa triumfe, trebuie doar ca oamenii buni sa nu faca nimic!        ( eduard burke )