June este de vanzare

Creat de Bogdan, Noiembrie 06, 2018, 12:47:38 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Bogdan

Asa cum suna si titlul, va anunt cu durere in suflet si cu speranta ca nu se vor arata doritori, ca a mea Albin Vega 27 este de vanzare. Motivul este acela ca am platit avans pentru o barca mai mare, care sper sa corespunda cumva exigentelor familiei.
Pe cale de consecinta, am sa fac o scurta descriere.
Barca a fost adusa din Olanda pe cale rutiera dupa mai bine de 2 luni de la achizitia ei si a stationat in Galati pentru un refit interior si exterior ce a insumat mai bine de 300 de ore de munca.
De bine:
-Desi are o varsta apreciabila, calitatea de fabricatie a suedezilor isi arata superioritatea fata de orice alta barca similara, fiind "bullet proof". Nici urma de osmosa sau vreun semn ca ar urma sa sufere de asa ceva.
-Furling si randa cu calareti care functioneaza foarte bine. Sprayhood pentru cokpit.
-Velatura Gaastra in stare foarte buna. Genovez 140%.
-Cokpit refacut, lemnaria raschetata si lacuita cu simt de raspundere.
-Panou fotovoltaic de 100 w, statie VHF cu DSC si GPS ( nu are MMSI introdus), toaleta electrica, lada frig de 30l (-10+8grade), fishfinder, toate noi cu garantie . Compas in cokpit. Aragaz cu alcool (2 ochiuri) care se afla deja in dotarea barcii. Barometru, ceas, etc.
-tapiserie interioara complet schimbata, inclusiv perne pentru cokpit.
-instalatie electrica refacuta.
-motor cu revizia la zi si set pentru urmatoarea revizie. Elice pliabila cu 3 pale.
-2 ancore : 1 tip admiralitate de 15 kg, 10 m lant si 20 m saula si 1 tip Danfort cu ceva lant si ceva saula). O gramada de accesorii de tip saule, veste de salvare 2 ( alte 2 sunt imprumutate si nu fac obiectul vanzarii) etc.
- Autopilot ( 1 stricat si 1 Raymarine ST 10)
-este deja in Grecia :)
Cel mai de bine: are incalzire stationara care merge perfect!

Mai putin de bine:
- Lemnaraia interioara scartie cand se naviga pe valuri mari ( daca deranjeaza, este necesar intarirea cu coltare si epoxy),
-indicatorul pentru viteza vantului trebuie montat la capelatura. ( eu nu am mai avut rabdare sa o fac).
-indicatorul de viteza al barcii nu functioneaza ( nu stiu de ce, trebuie vazut)

Cam atat imi vine in minte acum.
Pret pentru membrii forumului 12.500 euro. Cavaletii pentru depozitare si transport ( reglabili pe lungime/latime/inaltime0 se vand separat la pretul de 1000 euro. ( m-au costat 3800 lei materialele si 2500 lei manopera).
Barca este sub pavilion Olanda si recomand mentinerea acestuia.

pelicanul

O barca cu un comportament foarte bun sub vele. Din pacate am dat deja avansul pentru o barca mai mica  ;), asa ca nu pot sa spun decit: ""Nasol moment, mishto coliva!"  :)

Astept cu interes sa vad ce barca "va corespunde cumva exigentelor familiei"! :) Trebuie sa retii ca yahtingul inseamna "pret de cinci stele pentru conditii de camping"  :)

Bogdan

Citat din: pelicanul din Noiembrie 06, 2018, 02:24:36 PM
O barca cu un comportament foarte bun sub vele. Din pacate am dat deja avansul pentru o barca mai mica  ;), asa ca nu pot sa spun decit: ""Nasol moment, mishto coliva!"  :)

Astept cu interes sa vad ce barca "va corespunde cumva exigentelor familiei"! :) Trebuie sa retii ca yahtingul inseamna "pret de cinci stele pentru conditii de camping"  :)

Asa mi-ai mai spus! Ti-am scris pe whatsapp!  Aia cu coliva e de retinut! :)

Bogdan

Florio

Citat din: Bogdan din Noiembrie 28, 2018, 08:06:05 PM
SOLD !   :'(

Bravo.
"Sold" trebuie însoțit de alt icon :) . După cum se știe, cele două zile cele mai fericite din viața unui proprietar de barcă, sunt cea în care a cumpărat-o și cea în care a vândut-o :)

Bogdan

Nu e chiar asa! Chiar mi-a placut si am pus foarte mult suflet in amenajarea ei! Dar, pentru ca exista si un dar, ar fi trebuit sa mai bag 10 mii euro ca sa o aduc la stadiul "competitional" si am preferat varianta dureroasa. Sper ca noul proprietar sa asculte de sfaturile consilierului sau (la achizitie) si sa o puna in valoare mai mult decat am fost eu capabil.

cgligorea

Chiar daca nu a fost o decizie usoara si nici finalizarea nu a adus bucurie, totusi felicitari pentru vanzare! Banuiesc ca urmeaza ceva mai performant, nu? Ne poti da detalii? [emoji848]

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Bogdan

Mai performant decat un Albin Vega 27? Ce satisfactii mai mai mari poate oferi altceva decat un pocket cruiser? Cine nu a avut, poate sa nu realizeze! Cred ca glumiti! Urmeaza ceva mai...figurant! Cu calitati nautice de tot rahatul, dar un confort superior asteptat de familie, careia sper sa ii induc totusi pasiunea noastra. O baie, un dus, cabine separate cu usi...asta e! Nimic notabil in materie de calitati nautice! Poate normele CE sa ne mai sara in ajutor. Desi...cum spune colegul Seba...sunt doar cifre. Si asa e! Niciodata nu am avut atat de multe regrete. Dar, banuiesc ca este specific ...barcagiilor...

Vali

Lasa, nu mai fii nacajit, o sa-ti iei tu din nou o Vega dupa ce rezolvi preferintele familiei ;). Nu uita vorba aia: da-l in plm de hier, omu' e important, nu hieru' :P
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Florio

Citat din: Bogdan din Decembrie 01, 2018, 12:51:44 AM
Mai performant decat un Albin Vega 27? Ce satisfactii mai mai mari poate oferi altceva decat un pocket cruiser? ...

Peste ani, răspunsul la astfel de întrebări ni-l dăm singuri, câte-o dată amuzați de-a dreptul :) .
Trăiesc pe pielea mea senzații de acest fel, revizuindu-mi opinii din trecut, de care eram convins până-n unghii :) .

Faptul că acum te mulezi pe dorințele familiei, îți poate deschide calea către alt orizont care vine cu alte trăiri și desigur alte opinii. Vezi și tu, Bogdane, partea plină a paharului. Sau măcar s-o întrevezi :) . Who knows?

Bogdan

Sa mor daca imi vine sa mai cumpar vreo barca!

Vali

Atunci pune si construieste-ti una mica, vii la mine la casa pionierilor :D.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

home made

am eu un caiac cu 2 locuri ! il vrei? gratis ! :)

sebba

Citat din: Bogdan din Decembrie 02, 2018, 12:23:39 AM
Sa mor daca imi vine sa mai cumpar vreo barca!
Te aștept pe haimana
Știi vorba aia cu cea mai bună barcă, aia a prietenilor

Sent from my Redmi 5A using Tapatalk

Simulatoare Teste ANR - http://anr.end.ro

Bogdan

Citat din: home made din Decembrie 02, 2018, 10:04:15 AM
am eu un caiac cu 2 locuri ! il vrei? gratis ! :)
Multumesc!  Mi se pare scump! :) asa sunt unii dintre noi. Si moaca e scump. :) Glumesc!