pescuit pe ''M''-urile de pe Sfantu Gheorghe

Creat de dany, Mai 02, 2019, 06:51:13 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

dany

Anul acesta se poate pescui pe ''M''-uri ?Ce fel de restrictii sunt la pescuitul din barca?
Multumesc!

Alex1958

Salut,
Din Ordinul nr. 54/76/2019 privind stabilirea perioadelor și a zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2019,
Articolul 4
Se declară zone de refacere biologică pentru resursele acvatice vii următoarele:
...5.e) cursul vechi al brațului Sfântu Gheorghe, în zonele cuprinse între km: 29-44; 49-58; 64-84, tot timpul anului, cu excepția pescuitului recreativ/sportiv, permis numai cu eliberarea tuturor capturilor (catch and release) și a pescuitului comercial, permis numai în perioada 1 decembrie-31 martie, iar în perioada 31 martie-15 iunie inclusiv se admite doar pescuitul scrumbiei între km 57-58, fără a aduce atingere perioadelor de prohibiție prevăzute în prezentul ordin;
Deci....

dany

catch and release,deci ,...sau deloc...Multumesc!

mariusm piesenoi111

Exact dilema mea
Eu înțeleg că poti pescui sportiv C&R oricând și comercial doar în acele perioade....
Nu avem so noi pe cineva sa îl putem întreba oficial :
Nenea militianu'....ne putem juca ACUM AICi?

kama3

In traducere ar suna cam asa:
In respectivele zone regula este ca pescuitul este interzis.
Prin exceptie, se permite:
-  pescuitul comercial in perioada 1 dec-31 martie
- pescuitul recreativ catch and release (interzis in perioada prohibitiei)
- intre 31 mairtie - 15 iunie se permite pescuitul scrumbiei intre km 57-58 (scrumbia are perioade de prohibitie in functie de cum urca)

mariusm piesenoi111

Aici am eu dilema
cu excepția pescuitului recreativ/sportiv, permis numai cu eliberarea tuturor capturilor (catch and release) și a pescuitului comercial, permis numai în perioada 1 decembrie-31 martie, iar în perioada 31

Eu înțeleg că excepția este pescuitul recreativ permis doar C&R .......
Pescuitul comercial numai în perioada.......
Si a ala.....mie îmi spuneți e ca sunt doua excepții diferite.
Limba română.....avem oare vreun băștinaș pe forum care ar putea sa întrebe un omul legii din zona?
Nu ca as fi convins ca aia stiu dar ....totusi

dany

nu cred ca ne putem baza pe ''cum o vrea Domnul''!Dam la crap,prindem[in cel mai bun caz]pupam,poze si eliberam...alegeti voi ordinea..Daca eliberam inainte,pupam partenerul de pescuit ;D sau partenera ,dupa preferinte ,sa nu facem discriminari  ;)