Ajutor ....motor

Creat de mariusm piesenoi111, Februarie 16, 2019, 12:59:16 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mariusm piesenoi111

Salutare
Am mare nevoie de ajutorul vostru in gasirea unui motor pt noua mea barca
Barca vine la sfârșitul lui Martie si până atunci imi trebuie motorisca.
Minim absolut 60CP max 90CP
Cat mai nou cu atât mai bine
Va rog veniți cu sugestii si pareri:
De ex: ce părere aveți de asta http://www.probarca.ro/anunt/109247/104/1/104/Vand-motor-Yamaha-70-CP-.htm

Multumesc mult in avans

Marius

Alex1958

Pare nou, de ce o fi desfacut?

iulian_cioclin

Asa le transporta baietii. Ocupa mai uptin spatiu. Atentie la anul fabricatiei. Nu stiu daca ai observat dar cam toate motoarele de generatie mai noua sunt 2017.

mariusm piesenoi111

Salut Iulian
Da te rog mai multe detalii.
Rugăminte către toți:
Avand in vedere ca nu am mai cumparat decât o data de mult un motor de barcă  SH  si  mi-am luat o mare țeapă  va rog din suflet da imi spuneti ce sa verific ca sa fiu safe cu actele pt a sta linistit si a putea înscrie barca in Romania fara bătăi de cap
Multumesc in avans

mariusm piesenoi111

Cel propus de mine cică s-a vandut azi dar va rog mult de tot veniți cu sugestii si variante
Multumesc mult mult in avans
Marius

mariusm piesenoi111

iulian_cioclin

Treaba cu motoarele astea "gasite" sta cam asa: sunt "gasite" de pe afara, in general motoare bune de ultima generatie. Se sterge seria de pe blocul motor si se scapa de placuta de identificare. Se face alta placuta cu alta serie, de cele mai multe ori un abtipild. Se face o factura in alta limba de la nu stiu ce deeler de pe afara si un certificat de conformitate. Acum depinde cat de ok sunt realizate.
Anul de fabricatie de cele mai multe ori nu este cel adevarat. Ei pun un an cat mai bun.
Eu spun sa cauti cu atentie modelul de motor si perioada in care s-a fabricat modelul respectiv.
De obicei daca cauti cu atentie poti sa iti faci cat de cat o idee de anul fabricatie, daca demontezi componente de plastic din interiorul motorului si te uiti pe verso. De obicei producatorul stanteaza aceste componente cu luna si anul. La alte motoare mai scrie anul pe fisa de la bujie.
Eu zic sa te intereseze mai putin anul fab si sa fi mai atent la starea tehnica a motorului. Daca iei motor pe injectie conteaza orele de functionare si mai putin anul fab.
Motoarele se pot inmatricula si la noi cu ceva atentii. Iar pe Belgia fara nici o problema.
Vezi ca motoarele yamaha au o forma de blocare in caz de furt. Se numeste ycop. .motorul nu se va mai tura mai mult de 2000 rpm. Dar se rezolva si problema asta la noi in Romanica.

Zodiac

De ce nu mergi direct pe un Honda de 60 sau mai bine 75 CP nou...nu stiu ! Doar ai plecat de la un ETEC G2 cu pret imens , no offence ! La o barca noua merge...un motor nou !

Vali

Eu am urmatoarea sugestie: ia Suzuki-ul de 90 de la @dorely, fiindca e un motor foarte bun, cu acte in regula, si cu istoric de provenienta. Doru (dorely) este un om foarte cunoscut si foarte respectat intre userii vechi ai forumului, si nu se va preta vreodata la mizerii de genul celor facute de smenarii de motoare.

Sunt sigur ca Doru iti va permite inclusiv sa faci proba cu motorul si sa-l iei numai daca te coafeaza. La faza asta trebuie insa sa fii si tu baiat de cuvant si sa nu faci vreo figura. Exista oameni pe forum care au facut cate o faza prin care s-au descalificat vizavi de comunitate, nu dau acum detalii.

In comunitatea noastra de baza sunt increderea si respectul. Eu stiu bine ce fel e Doru, din cauza ca de 4 ani de cand ne stim am facut multa treaba impreuna. In afara de ce i-am mai reparat, Doru a avut 3 barci facute de mine, din care mai are 2. N-am nici o treaba cu combinatia vizavi de Suzuki-ul de 90, ci stiu doar ca motorul e foarte bun, fiindca m-am dat cu el.

Daca mai ai nevoie de detalii, intreaba sau suna-ma, sau suna-l pe Doru. Succes.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

mariusm piesenoi111

Apreciez foarte mult opinia si sugestia ta Vali.
Te rog si implicit pe Doru il rog sa imi dea mai multe detalii despre motor(an,model) si orice credeti voi ca mai am nevoie înainte de a lua marea decizie :)
Multumesc mult.
@Zodiac: lucrurile si prioritățile se schimba......de acord cu tine cu lucrul nou dar......
Plus ca 75CP e un non sens fiind tot la fel de greu ca 90CP si mai ieftin cu nici 500euro ....si am spus de ce am renuntat la G2

Zodiac

Conteaza doar ce vrei tu sa alegi si cel mai important sa fii multumit ! Eu sunt fan Honda...se stie ! La fel si al lucrului nou !
Pe de alta parte de putine ori gasesti un motor cunoscut de mai multi membri ai forumului , vandut de o persoana cunoscuta si respectabila si cu...toate actele in regula . Poate iti da si o garantie la el . Eu nu il cunosc dar daca Vali spune ca stie motorul si ca merge bine...nu e putin lucru .
Toate cele bune !

dorely

Așa e. M-a refer la Vali. Si acum am 2 barci 5.10 făcute de Vali. Una cu 20 cp si alta cu 30. Vreun doritor ? Tel 0723142085.

Vali

O precizare: eu nu acord garantii. Am spus ca m-am dat cu motorul Suzuki de 90 si a mers excelent. Il stiu bine pe Doru, ca si majoritatea userilor vechi, si stiu ca motorul are acte si istoric, fiind inmatriculat pe Shetland-ul 640 al lui Doru.

Daca apar probleme in timp la motor etc nu-i nici treaba, nici responsabilitatea mea, ci a celor care s-au ocupat si se vor ocupa de motor. Eu am facut doar legatura, mai departe e treaba celor 2 colegi. Asa ca sa fie intr-un ceas bun ;).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Zodiac

Mea culpa ! Am modificat enuntul . Limba romana de multe ori genereaza confuzii . Cu garantia m-am referit la vanzator .

stefand600

Stefan D