La ce capitanie sa inregistrez barca si ce operatiuni presupune

Creat de Zodiac, Februarie 10, 2019, 12:56:19 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Zodiac

Dupa trecerea sarbatorilor am inceput din nou sa mai "avansez" cu barca si peridocul .
In prima faza am fost sa le inregistrez la fisc . Se pare ca nici macar ei nu prea au experienta in inregistrarea barcilor , mi s-a spus ca sunt foarte putine barci inregistrate . I-am spus si eu tipului ca datorita taxelor nesimtite majoritatea si le inmatriculeaza afara . A dat din umeri....ca nu el decide taxele .
La modul concret mi-a inregistrat peridocul , iar cu acesta va trebui sa merg la Politie pentru numarul de inmatriculare final .
Problema e ca nu a vrut sa-mi inregistreze barca deoarece prima data trebuie inregistrata la o capitanie . In principiu as putea sa inregistrez barca si la Snagov si la Giurgiu si la Galati , sau cel putin asa presupun . Nu imi surade deloc o "coproprietate" cu un belgian  ;D.
Unde ma sfatuiti sa o inregistrez si care ar fi avantajele sau dezavantajele !
Multumesc anticipat pentru suport  ;D !

sebba

Mergi la orice căpitănie și întreabă, sau și mai simplu sună la numărul de pe site de la anr, pe mine m-au lămurit foarte rapid și mi-au părut a fi foarte "de gașcă", fără figuri și alte pretenții.
Întradevăr, prima data mergi la căpitănie și cu hârtia de acolo mergi la fisc. Nu mă apuc sa dau alte detalii că la mine scenariul a fost altul, cu barca cumpărată, cu radiere, cu mai multe.
In cazul tau e posibil sa ai nevoie sa parcurgi ceva pași diferiți dar cu siguranță vei fi lămurit de anr.
Ape line!

Sent from my Redmi 5A using Tapatalk

Simulatoare Teste ANR - http://anr.end.ro

Zodiac

Multumesc ! Pentru cei care nu mi-au citit postarile , barca si motorul sunt noi , cumparate cu facturi din Romania ! Asa m-am gandit si eu sa sun inainte . Trebuie sa merg si cu barca+peridoc la capitanie sau numai cu actele ?
E vreun avantaj la inmatricularea la Giurgiu vs. Snagov vs. Galati ?

toni tl

Cei de la taxe si impozite sunt obligati sa ia barca in evidenta pentru ca la capitanie nu se inmatriculeaza barca fara sa fie inregistrata la taxe si impozite. Cat despre portul de inmatriculare pot sa dau o sugestie: Macin. Am vazut foarte multe barci la Tulcea inmatriculate la Macin. In cazul meu cand am avut nevoie de o informatie concreta de la capitanie am obtinut-o prin telefon de la cei de la Macin. Nu cunosc pe nimeni de acolo. Am luat numarul de telefon de pe net si la problema mea a raspuns un domn foarte amabil care m-a si lamurit.

Zodiac

Cel de la fisc a zis ca are nevoie de un fel de "fisa tehnica" a barcii si de incadrarea de impozitare , in cazul meu "barca cu motor" de la capitanie . Oricum parea ca nu prea se pricepe !
Vezi postarea @Pelicanul
https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,345.45.html
PS - Vad ca esti din Tulcea , eu sunt din Bucuresti !

toni tl

La fisc am trecut pe fisa de inregistrare la rubrica mijloc de transport simplu ,,Barca model Laguna" iar dedesupt ,, Motor Yamaha f25" si a fost deajuns. Daca cer fisa tehnica esti nevoit sa faci o inspectie la barca si motor care consta in aducerea unui inspector de la capitania la care vei inmatricula barca la locul unde ai barca si motorul impreuna cu tot inventarul barcii :veste, colac, ancora,etc. Dupa care inspectorul va elibera un ,,Raport de inspectie in vederea inmatricularii" care cuprinde toate datele barcii. La mine a decurs astfel. Am inregistrat barca la Taxe si impozite dupa care cei de la capitanie au facut inspectia barcii si au eliberat Certificatul de ambarcatiune imperuna cu Raportul de inspectie si Permisul de navigatie. Toate cele 3 documente trebuie sa le ai in timpul plimbarii cu barca. La capitanie toate actele m-au costat peste 1000lei.

Zodiac

Multumesc ! La mine nu a mers , asta e Romania . Se pare ca va trebui sa incep cu capitania . Si eu am scris pe formular RIB Gala , motor Honda 50 CP si mai multe detalii , pe ala l-a durut in basca...deci s-a rezolvat...nu se poate !

sebba

La mine a fost așa: mers cu actele la căpitănie, primit de acolo un formular, vizat la fisc, întors la căpitănie cu formularul vizat, dus inspector in Franța unde aveam barca și apoi emis certificat înmatriculare

Alex1958

Daca esti bucurestean capitania Snagov e in Herastrau, in jos de Beraria H.
Sunt OK acolo....!
Rezolvi si cu inspectia...

Zodiac

sebba

În cazul tau, când barca poate fi transportata acolo, da, mergi cu barca la căpitănie.
La mine era imposibil să fac asta și din cauza asta am dus inspectorul la barcă.

stefand600

Atentioneaza-i pe cel care face revizia ANR pentru inmatriculare sa nu mentioneze ''ambarcatiune de agrement'' sa mentioneze barca cu motor. Am un coleg la care a mentionat ambarcatiune de agrement si acum plateste impozit 520 ron/an, in loc de 210 pentru barca cu motor.
Stefan D

Zodiac

mariusm piesenoi111

mariusm piesenoi111

Off-topic
Se mai repara funcția de search?
Ca pare tare trist de ceva timp când aștepți ca la loz în plic sa apară ceva nou și nu poți căuta nimic
Putem ajuta cu ceva?