Vesta de salvare automata vs clasica vs "ajutor de plutire"

Creat de Zodiac, Februarie 12, 2019, 06:53:28 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

In ce situatie va aflati ?

Nu am veste , nici nu vreau !
0 (0%)
Am veste dar nu le port !
6 (9.5%)
Am veste si le port !
32 (50.8%)
Am clasica dar vreau automata !
9 (14.3%)
Am automata dar vreau clasica !
0 (0%)
Am clasica si sunt multumit !
31 (49.2%)
Am automata si sunt multumit !
11 (17.5%)
Nu am vesta vreau sa-mi iau clasica !
3 (4.8%)
Nu am vesta vreau sa-mi iau automatica !
5 (7.9%)

Numărul total de membrii care au votat: 63

Zodiac

De la 39 de voturi inca aproape de 500 de vizionari ...fara vot !

crysty

@Zodiac - normal....39 au barca si restul sunt aspiranti sau daca au barci atunci le este rusine sa dea click pentru ceea ce li se potriveste.

Zodiac

Daca nu au barca...macar o vesta  ;D !

Pana la urma...cu greu  ;D , dar s-a depasit numarul de 40 . Poate nu reprezinta opiniile tuturor barcagiilor din Romania , dar cu siguranta sondajul este reprezentativ pentru acest forum .
Cateva concluzii preliminare :
1) La capitolul "nu vreau si nu am = 0" , e important ca oamenii inteleg importanta unei veste , sau macar ca se tem de amenzi  :D .
2) Ar fi interesante motivele celor 4 care au raspuns ca au veste dar nu le poarta . Daca ar dori sa intre aici si sa ne spuna si motivul sau motivele , ar fi si mai bine . Ce tip de veste au , sunt grele , sunt incomode....etc . , ar purta vesta daca ar avea una de calitate superioara celor detinute . Si aici nu discutam de cei care pescuiesc in stationare , acolo sa spunem ca pericolul ar fi mai mic pentru cei care stiu sa inoate bine ci in deplasarea cu barca .
3) Am veste si le port ! Aici ar fi interesanta sinceritatea votantilor . Daca au votat 43 de insi , din care se scad cei 4 care au si nu le poarta , se scad cei 4+2 care nu au dar vor sa-si cumpere , dupa calculul meu = 33 de insi care ar trebui sa le poarte si nu 23 cum reiese din sondaj  ;) !
Revin ...cu continuarea !

PS - Se poate vota in continuare !

Zodiac

Au venit si capsulele CO2 de rezerva . Ce e bine e ca au venit cu cate 2 pastile , fiecare , deci am pentru mai multi ani  ;D .
Pentru cei interesati au venit si vestele de salvare pentru caini , Ruffwear , materiale exceptionale , arata beton si nu ii deranjeaza in miscare .
Nu mai bag poze si preturi...ma protejez  ;D !
Vad ca votul a ajuns la 46 de persoane , ne indreptam catre 50 .
Spor !

Zodiac

Continuare ! Deja s-a ajuns la 47 de voturi , suficient din punctul meu de vedere .
Avem 23 de colegi care sunt multumiti de vestele clasice , asta este foarte bine , dar avem si 5 care vor sa treaca la automata .
De fapt , daca ii adunam pe cei 5 cu cei 8 care sunt multumiti cu automata si cu cei 4 care nu au dar vor automata deja avem 17 care sunt atrasi de cea automata si situatia se mai echilibreaza .
Sa vedem in viitor cum va evolua situatia , in prezent fiecare tip de vesta vine cu avantajele si dezavantajele ei .
Cele clasice , mai ieftine , usor de intretinut , poti face si baie cu ele fara costuri suplimentare dar mai grele si mai inconfortabile .
Cele automate , mai scumpe , necesita intretinere si pe la 2 ani schimbarea cartuselor si a pastilelor , nu poti face baie fara sa platesti cartusul&pastila , dar usoare si confortabile .
Dar se pare ca asta este evolutia , acum cativa ani :
- nu cumparam masini cu aripi de plastic....ca nu sunt din metal ;D , acum vad ca plasticul nu rugineste si sunt mult mai ieftine la inlocuire
- nu cumparam un telefon...mai mic decat caramida(primul meu Motorola) ca nu e rezistent , acum majoritatea au telefon de "3 milimetri ;D" latime...sau deja vorbim la ceasuri  ;D
- barcile erau din lemn , acum............... ;D
Spor si multumesc pentru informatii si...voturi !

alinm

Nu am experienta dar din ce am incercat pana acuma, exclusiv la pescuit, spinning, prefer cele pentru watersports. Nu am avut vreun incident, le analizez mai mult prin prisma confortului. Le port mereu, uneori in stationare le mai dau jos daca stau asezat.

Cele clasice sunt foarte groase in fata si deranjeaza in pescuit. Am avut una si cu guler care mi se tot ridica in cap la cel mai mic vant si ma deranja. Am incercat si din alea de caiac, care practic sunt o placa in fata si una in spate, nu mi s-au parut prea ergonomice.

Am incercat una automata gen de la decathlon, vara, pare mai confortabila dar ... nu e. Avand doar tricou si afara destul de cald, materialul ala aspru m-a zgariat asa de rau pe gat ca nu am mai suportat-o pe mine, am preferat una clasica reglata unpic mai larg.

Acuma am 2 de genul https://www.amazon.com/Stearns-Adult-Watersport-Classic-Vest/dp/B003648YVE Doar ca le-am luat de pe aliexpres, noname dar au marcajele CE. Am intrat vara trecuta cu ea pe mine in apa si mi se pare ok, te poti misca, poti inota, daca nu e stransa tare aluneca in sus unpic si iti tine capul ca intr-un guler. Totusi vara e insuportabila din cauza caldurii. Cred ca o sa iau de alea pentru caiac pentru vara.

cristizz

Atentie la marcajul CE sau C E.
Chinezii, baieti destepti, au gandit o pacaleala: ei o numesc China Export si e foarte usor de confundat cu Certificarea Europeana

Mihai-Andrei Manea

Alex1958

Tot citind topical asta m-am uitat si eu dupa veste prin Lefkada.
Nu am gasit nici una sa se potriveasca pentru ceea ce vreau eu adica cat mai mica in dimensiuni ca sa nu ma incurce la spinning si cu barete suficient de largi ca sa ma cuprinda peste echipamentul de toamna -iarna. M-am uitat la cele gonflabile cu declansare manuala, cam 65 Euro/bucata.
Poate recomanda cineva ceva in sensul asta?
Multumesc!

gabriel.c

Salut,nici eu nu reușesc sa ma hotărăsc la un model anume. Cred ca niciunul dintre colegii de pe forum nu a fost destul de convingător cu un model de veste cu raport bun la pret/calitate.

syRebekah

"Colegii" de forum trebuie să fie convingători, sau statistica deceselor?!
fost ghrt.

gabriel.c

@syRenekah:eu ma refeream la colegii care trebuie sa  ne convingă de care sa ne  cumpărăm anume. Ca noi nu avem nevoie sa ne spui tu ca fără veste e posibil sa murim ca asta stim deja .Daca știi care sunt mai ok pret/calitate poți sa ne ajuți ca am văzut ca și Alex1958 este puțin nehotărât.  Mulțumesc.

12iuli34

Eu am comandat de la decathlon 2 buc automate la 299 ron bucata.  Mi se par ok. Sa vedem cum ne simțim cu ele pe apă.

Zodiac

Colegii de forum nu trebuie sa convinga pe nimeni...nimic , poate doar unii care ar avea interese financiare .
Suntem diferiti , facem alegeri diferite , navigam in locuri si conditii diferite , stabilim bugete diferite pentru asa ceva . Iar despre raportul pret calitate s-au facut sute de discutii sau chiar mii pe diferite forumuri si despre diferite subiecte si s-a demonstrat ca acest raport calitate-pret este diferit pentru fiecare .
In rest vesta cea mai buna e cea cu cea mai mare flotabilitate , produsa de firme cu traditie serioasa , din materiale cat mai solide si pe cat posibil sa fie cat mai confortabile de purtat .
Singura problema e ca materialele mai solide genereaza o greutate suplimentara .
Din punctul meu de vedere vesta de la Decathlon de 299 lei este reperul de la care ai putea sa pleci . E o vesta decenta dar necesita putina atentie la posibila declansare accidentala !