Vesta de salvare automata vs clasica vs "ajutor de plutire"

Creat de Zodiac, Februarie 12, 2019, 06:53:28 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

In ce situatie va aflati ?

Nu am veste , nici nu vreau !
0 (0%)
Am veste dar nu le port !
6 (9.5%)
Am veste si le port !
32 (50.8%)
Am clasica dar vreau automata !
9 (14.3%)
Am automata dar vreau clasica !
0 (0%)
Am clasica si sunt multumit !
31 (49.2%)
Am automata si sunt multumit !
11 (17.5%)
Nu am vesta vreau sa-mi iau clasica !
3 (4.8%)
Nu am vesta vreau sa-mi iau automatica !
5 (7.9%)

Numărul total de membrii care au votat: 63

toni tl

Eu am si veste clasice aprobate de ANR si automate. Prefer sa folosesc vesta clasica care mi se pare mie mai sigura si mai tine si de cald in diminetile de toamna. Am patit ca vesta automata sa se umfle la un stropit cu apa mai serios. Oricum ca este automata sau clasica vesta trebuie purtata atunci cand esti pe apa.

dany

O vesta clasica ce nu are material flotabil pe spate ci numai la piept si burta te va tine cu fata-n sus @zodiac +gulerul la gat...si...
Atunci cu necazul nu aveam veste...aia era problema!!!
Asa este cu comoditatea.Te tin cam teapan vestele.Eu nu ma vad stand in barca trei zile la pescuit ,zi si noapte cu vesta pe mine.Le port doar in deplasare.
...Si la cat sunt eu de uscat ma gandesc ca plutesc si fara ... :)

toni tl

Vestele mele au material flotabil si pe spate. Sunt ca niste ilice mai groase. Au fermoar si curele. Se vede si in poza din avatar.

dany

Da ,ai dreptate ,sunt si asa ....mea culpa! modele si modele....

Zodiac

Citat din: toni tl din Februarie 13, 2019, 07:04:49 PM
Vestele mele au material flotabil si pe spate. Sunt ca niste ilice mai groase. Au fermoar si curele. Se vede si in poza din avatar.
Pai care sunt ? Cum se numesc si clasicele si automatele si ce modele ?

toni tl

Vestele automate sunt Eval Simi iar cele clasice aveau o eticheta mica si nu stiu daca se mai vede firma . Cand voi ajunge la barca am sa verific daca mai scrie ceva pe ele.

Zodiac

Revin cu niste informatii bazate strict pe analizele mele , sper sa fie de folos si altor colegi interesati de siguranta !
Exista destule veste automate care genereaza auto-umflarea accidentala din cauza unui "dus" mai puternic . Totusi e vorba de cele pana in 80 de euro...sa zicem maxim 100 de euro .
Partea buna a acestora e ca si consumabilele...cartusul de CO2 si pastila care se dizolva sunt mai ieftine .

Daca am inteles eu bine , aici poate sunt colegi care stiu mai bine , la vestele automate mai scumpe exista si un incarcator de CO2 care se poate achizitiona separat , deci nu mai e nevoie de mari cheltuieli cu cartusul de CO2 . Si probabil si cartusul de CO2 e diferit , cred ca are un fel de supapa suplimentara . Ceva de genul :
https://www.terranpaintball.ro/detalii-produs/ProductsCatalog-Product/807-Butelie-5oz-Aluminiu-Valva-On-Off/82-Butelii-CO2-Butelii-CO2

Pe langa standardul american USCG mai exista si standardul SOLAS . Bineinteles scumpe dar standardul SOLAS inseamna ca sunt destinate uzului comercial si profesionistilor .

As incerca sa fac un top al producatorilor de veste , o parte dintre ele ca sunt multe , din nou o impresie personala in limita cunostintelor mele actuale . Bineinteles ca voi aprecia orice informatie suplimentara .

De top 1 - Onyx , Mustang , NRS , SECUMAR , Astral , MTI ,Stohlquist
De top 2 -   Stearns , CREWSAVER , SPINLOCK , Zhik , Marine Pool
De top 3 - Baltic , Besto , Palm , Plastimo 
Firme de echipament general de calitate: Helly Hansen , O'Brien , O'Neill , Coleman

Cu siguranta mai sunt si altele . Din pacate in marea lor majoritate , nu se gasesc in Romania iar multe firme din SUA nici macar in Europa !
Spor !

Intersect

Citat din: Zodiac din Februarie 14, 2019, 03:16:04 PM
Revin cu niste informatii bazate strict pe analizele mele , sper sa fie de folos si altor colegi interesati de siguranta !
Exista destule veste automate care genereaza auto-umflarea accidentala din cauza unui "dus" mai puternic . Totusi e vorba de cele pana in 80 de euro...sa zicem maxim 100 de euro .
Partea buna a acestora e ca si consumabilele...cartusul de CO2 si pastila care se dizolva sunt mai ieftine .

Daca am inteles eu bine , aici poate sunt colegi care stiu mai bine , la vestele automate mai scumpe exista si un incarcator de CO2 care se poate achizitiona separat , deci nu mai e nevoie de mari cheltuieli cu cartusul de CO2 . Si probabil si cartusul de CO2 e diferit , cred ca are un fel de supapa suplimentara . Ceva de genul :
https://www.terranpaintball.ro/detalii-produs/ProductsCatalog-Product/807-Butelie-5oz-Aluminiu-Valva-On-Off/82-Butelii-CO2-Butelii-CO2

Pe langa standardul american USCG mai exista si standardul SOLAS . Bineinteles scumpe dar standardul SOLAS inseamna ca sunt destinate uzului comercial si profesionistilor .

As incerca sa fac un top al producatorilor de veste , o parte dintre ele ca sunt multe , din nou o impresie personala in limita cunostintelor mele actuale . Bineinteles ca voi aprecia orice informatie suplimentara .

De top 1 - Onyx , Mustang , NRS , SECUMAR , Astral , MTI ,Stohlquist
De top 2 -   Stearns , CREWSAVER , SPINLOCK , Zhik , Marine Pool
De top 3 - Baltic , Besto , Palm , Plastimo 
Firme de echipament general de calitate: Helly Hansen , O'Brien , O'Neill , Coleman

Cu siguranta mai sunt si altele . Din pacate in marea lor majoritate , nu se gasesc in Romania iar multe firme din SUA nici macar in Europa !
Spor !
Salut,eu am avut doua veste automate Mustang ,pe care le-am dat impreuna cu vechea barca.
Pot sa iti precizez ca nu sau activat niciodata involuntar,purtandu-le chiar pe ploaie pentru ca aveau activare hidrostatica.
Personal mi-am cumparat 2 butelii de C02 si le-am activat .Le testam odata la 2 ani. Acum tot Mustang o sa imi iau.
Apropo erau aprobate SOLAS.
Born to fish,forced to work!!!

Zodiac

Merci ! De unde le iei ? Eu as fi vrut Onyx sau Mustang dar nu am gasit in Europa . Varianta 3 pentru mine e Secumar , le pot lua din Germania sau de pe Amazon.de !

stefand600

Daca vestele automate sunt impachetate corect nu are cum sa se declanseze de la ploaie sau stropeala. Ale mele, au dispozitivul de declansare protejat de felul in care se face plierea balonului in interiorul husei exterioare. Pastila este protejata de cateva straturi de material plus de husa exterioara. Apa nu poate sa ajunga la pastila de declansare decat prin imersiune. Daca sunt doar stropite sau plouate apa nu poate ajunge la declansator. Oricum, declansatorul este garantat 5 ani deoarece absoarbe umiditate din atmosfera. Pentru a putea fi folosit mai mult timp se poate tine intr-o cutie/punga ermetic inchisa si sa fie montat la vesta doar atunci cand dorim sa iesim pe apa. Operatiunea de demontare montare se face prin simpla infiletare.
Stefan D

Zodiac

E adevarat ca la inspectia barcii la capitanie trebuie sa ai veste pentru numarul maxim de persoane declarat de producatorul barcii ?

scm_ro

Intersect

Citat din: Zodiac din Februarie 14, 2019, 06:28:47 PM
Merci ! De unde le iei ? Eu as fi vrut Onyx sau Mustang dar nu am gasit in Europa . Varianta 3 pentru mine e Secumar , le pot lua din Germania sau de pe Amazon.de !

Le-am luat din State. In cateva zile o sa ma duc la Miami Boat Show si sper ca sa le gasesc acolo la preturi bune si o sa imi iau un nou set.
Vrei sa iti iau?
Dar chestia este ca nu mai am loc in bagaje si ti le pot aduce in Iunie in Romania.

Zodiac

Eram siguuur  ;D! Multumesc mult pentru suport , dar nu mai am rabdare ! In Mai sunt calare pe barca...sper  ;D !
O sa merg pe Secumar !
PS - Deja topicul de veste cred ca e cel mai complet ghid existent in Romania . Poate ne mai impartasesc si alti colegi din experientele lor !

Intersect

Acum mi-am dat seama ca o sa trebuiasca sa cumpar vesta si pt caine,asa ca voi de care veste folositi pentru patrupede?
Cainele este un boxer.