Aspect: epoxidica sau poliesterica?

Creat de bobinuta, Octombrie 28, 2019, 02:42:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bobinuta

Ziua buna,

Stiu ca cele de mai jos nu au legatura cu barcile, dar se refera la materiale pe care unii dintre dvs. le folosesc sau le-ati fi putut folosi.
Nu am nici un fel de experienta cu astfel de materiale si de aceea as vrea sa-i intreb pe cei care lucreaza in mod curent cu ele.
Un cunoscut are un transformator din ferita imbracat cu un soi de rasina.
Vrea sa-l extraga din rasina pentru a fi rebobinat, dar nu stie cum sa scape de rasina respectiva.

Daca cineva dintre dvs. recunoaste (sau poate aprecia) ce tip de rasina se vede in pozele de mai jos (epoxidica? poliesterica? - sau poate alt produs ), va rog sa postati un raspuns .

Cu multumiri,
Cezar

Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

Florio

Sigur e rășină și nu plastic?
Dacă ar fi pe bază de rășini, după ruptura de pe muche pare mai degrabă un gelcoat.

syRebekah

Cred că se referă la porţiunea neagră.
La mine regulatorul de tensiune pentru magnetou e la fel, imbracat intr-o rasina neagra aparent translucida. Am vorbit cu amicul electronist si mi-a zis ca nu are cum umbla la piese, asa ca am luat altul nou.
fost ghrt.

pelicanul

Montajele electronice care urmează să fie folosite in mediu umed / marin se acoperă / înglobează în rășină epoxidică.

Dacă te referi la chestia aia neagră din interiorul carcasei, sînt mari șanse să fie epoxidică. În acest caz șansele să o scoți de acolo tind spre zero.

Intersect

Citat din: pelicanul din Octombrie 28, 2019, 05:16:56 PM
Montajele electronice care urmează să fie folosite in mediu umed / marin se acoperă / înglobează în rășină epoxidică.

Dacă te referi la chestia aia neagră din interiorul carcasei, sînt mari șanse să fie epoxidică. În acest caz șansele să o scoți de acolo tind spre zero.

Eu folosesc resina asta (poza atasata),daca sa intarit nu ai cum sa o cureti.
Born to fish,forced to work!!!