Reparatie cu rasina

Creat de kama3, Martie 26, 2019, 06:48:08 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

kama3

Salutare!
Am de facut o reparatie si as vrea sa stiu daca exista posibilitatea de a folosi rasina (si daca da ce fel de rasina)pe post de liant.
Ca sa va imaginati despre ce e vorba, imaginati-va doua colturi de treapta de beton sparte. Avaria nu e mare cam cat un pumn, cu lipsa de material.
Ce m-am gandit:
Da fac coltar din cornier pe toare cele trei laturi. In partea de jos am posibilitatea sa-l bat in pamant. Coltar de 3x3cm, 10/15 cm stanga, la fel in dreapta si in jos ceva mai lung ca sa-l bat in pamant.
Cornier zgravan, sudat gaurit ca sa faca priza cu materialul din spate si ulterior zincat ca sa nu rugineasca de la intemperii.
Coltul efectiv al treptei as vrea sa-l refac dintr-un amestec de praf de piatra/marmura cu rasina astfel incat pe langa refacerea efectiva a coltului treptei sa lipeasca si coltarul.
Si acum vin intrebarile:
Se poate face un astfel de amestec care sa faca priza pe beton si pe metal? Pe metal ajut priza si cu niste gauri.
Daca ar merge, ce rasina pot folosi?
Zincarea afecteaza priza astfel incat sa ma gandesc la o alta protectie a metalului?
Betonul are nevoie de vreun tratament special ca sa faca priza (grund) sau e suficienta o desprafuire temeinica?
Multumesc!

pelicanul

Rășina epoxidica de la  Europlastic (cea pe care o folosim cu succes la barci)  este de fapt proiectată pentru folosirea în construcții,  ca amorsa pentru pardoseli industriale epoxidice pe substrat de beton. Deci are o aderență foarte bună pe beton.

kama3

Multumesc mult!
Cu privire la prefatirea supraferei si zincarea coltarului ce poti sa-mi zici?

pelicanul

Nu am folosit rasina respectiva pe fier zincat asa ca nu stiu exact care e treaba. Am folosit insa o alta vopsea epoxidica la peridocul zincat si am observat ca adera foarte bine, asa ca nu cred sa fie vreo problema.

Pregatirea suprafetei cred ca se face ca la orice lucrare  cu rasina pe beton. Nu am lucrat nici cu asa ceva, dar cred ca se pot gasi amanunte pe net sau chiar la cei de la Europlastic.

kama3

cristiantutuianu

Citat din: kama3 din Martie 26, 2019, 06:48:08 PM

Coltul efectiv al treptei as vrea sa-l refac dintr-un amestec de praf de piatra/marmura cu rasina astfel incat pe langa refacerea efectiva a coltului treptei sa lipeasca si coltarul.

80% Nisip ,Praf de marmura ....20% Epoxy 
si iese "sticla"

Cu rasina de la Europlastic am lucrat .Am si acum un "esantion "pe mozaicul din atelier si pe lama unui fierastrau pentru, posteritate  .Sa nu iti faci probleme ca nu adera . Cornierul daca il degresezi prinde perfect. Treapta de beton o speli bine cu apa si cand e uscata bine apuca-te de treaba

kama3

timberland0910

Citat din: pelicanul din Martie 27, 2019, 11:33:05 AM
Nu am folosit rasina respectiva pe fier zincat asa ca nu stiu exact care e treaba. Am folosit insa o alta vopsea epoxidica la peridocul zincat si am observat ca adera foarte bine, asa ca nu cred sa fie vreo problema.

Pregatirea suprafetei cred ca se face ca la orice lucrare  cu rasina pe beton. Nu am lucrat nici cu asa ceva, dar cred ca se pot gasi amanunte pe net sau chiar la cei de la Europlastic.

Subscriu ..rasina de la Europlastic adera pe orice in afara de plastic