AMR

Creat de ss, Aprilie 23, 2011, 11:56:21 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

ss

AuMaiRamas 25 zile de prohibitie pe zona de frontiera  ;)

Dupa cota 195 la Tulcea, in 23 aprilie, cred ca anul acesta o sa fie in vara, pe Dunare, cotele minime pentru ultimul veac... o fi bine, o fi rau  ???

radasous

Citat din: ss din Aprilie 23, 2011, 11:56:21 AM
AuMaiRamas 25 zile de prohibitie pe zona de frontiera  ;)

Dupa cota 195 la Tulcea, in 23 aprilie, cred ca anul acesta o sa fie in vara, pe Dunare, cotele minime pentru ultimul veac... o fi bine, o fi rau  ???
Salutare,
Apropos de prohibitie, cred ca e bine sa nu uitam, fiind si sarbatoare, sa le dorim tuturor pescarilor electrici, cosasi, carbitisti, parasatutisti, tot binele din lume, bafta si noroc!
When people have trouble communicating, the least they can do is to shut up.
-- Tom Lehrer

Vali

Am auzit, dar nu am vazut, si sper sa nu fie adevarat, ca mai sunt si baieti de la Frontiera care se joaca cu sarmele prin apele din Delta  :o. Ar fi bine sa nu fie adevarat, fiindca stana unde e lupul paznic nu va prospera vreodata  :P.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

ss

Tin minte povestea unui "preten" de la frontiera, atras de mirosul de gratar si clinchetul canilor, care s-a apucat sa ne povesteasca de ultimul model de generator... uite-atat, cat pachetul asta de tigari... si se leaga aici, la bateria de la barca... si electrozii se lasa uite-asa... la observatia timida ca "stiti foarte bine toate amanuntele", a raspuns doar clipocitul Dunarii in linistea serii  :'(

iliviu

Eu nu sunt mare pescar, insa, imi place sa mai arunc batu'n balta cand iesim la un gratar pe malul Dunarii. Ce pot sa spun e doar ca sunt indignat de ce fac "electricienii" in zona giurgiului. Efectiv au decimat pocuvant urattia de peste, mai ales pe cel fara solzi (somnul). Am auzit ca mai nou au si aparate mai puternice care curenteaza si pestele cu solzi. Marea problema e ca aparatele astea electrice, in timp, sterilizeaza pestii si in decurs de cativa ani, o sa se aleaga praful de pestii din Dunare.
Iar nesimtitii de la militia de frontiera fac dosare penale amaratilor care pescuiesc obleti cu undita, in timp ce smecherii curenteaza nestingheriti.
Cei de la Asociatia Pescarilor sunt si mai nesimtiti. Ei au toti balti private, iar cand ies in control pe Dunare, intai ii anunta pe electricieni, apoi ies cu un mini yaht de 300cp si isi bat joc de pescarii cu undite si lansete.
Am citit acum un an intr-un ziar local, un articol in care militienii se laudau ca au intocmit doua dosare penale unor pescari ce nu aveau permis de pescuit si care au fost surprinsi cu 5 kg de peste asupra lor, + 15 lei in buzunar "bani proveniti din vanzarea pestelui". Si le-au confiscat si bicicletele.
Va dati seama ce au facut ei?
Mie mi se face greata cand aud asa ceva.

L.E. acolo unde e cuvantul urat e de fapt "popu latia"
Schulze Surfrider 15-115hp

corsarul

Ti-e lehamite si ...ROMania te iubesc!  ???

mugurescu

Citat din: ss din Aprilie 23, 2011, 11:56:21 AM
... cotele minime pentru ultimul veac... o fi bine, o fi rau  ???

Teoretic (dar si din statisticle proprii ;D) in anii cu cote mici s-a prins mai ales somn.
Acu' ramane sa vedem... vorba unui unchi, care intre timp nu mai este intre noi, plecand sa pescuiasca in apele cele mai linistite: Apa scade aia cade, apa creste aia peshte!  ;)

iliviu

asa cum spuneam...acum 2-3 saptamani au prins la Oltenita 2 electricieni. Ambii giurgiuveni. Unul fost sef la militie, culmea, la arme si munitii. Ala care venea la tine si-ti dadea amenda daca nu aveai permisul vizat. Ce credeti ca s-a intamplat??? Nimic. Totul s-a musamalizat. Le-au confiscat doar aparatura si atat. Sa le fie rusine militienilor de frontiera de la Oltenita.
Schulze Surfrider 15-115hp

bogdanalex

Citat din: iliviu din Iulie 19, 2011, 02:04:52 PM
asa cum spuneam...acum 2-3 saptamani au prins la Oltenita 2 electricieni. Ambii giurgiuveni. Unul fost sef la militie, culmea, la arme si munitii. Ala care venea la tine si-ti dadea amenda daca nu aveai permisul vizat. Ce credeti ca s-a intamplat??? Nimic. Totul s-a musamalizat. Le-au confiscat doar aparatura si atat. Sa le fie rusine militienilor de frontiera de la Oltenita.

nu cred ca militienii sunt de vina pt punerea lor in libertate , ci mai degraba procurorii.
Bonus, s-a creeat si un precedent si acum chiar si pusi sub acuzare scapa pe motiv ca "nu prezinta un pericol public" .  ::) oare?

Laurentiu N.

-Domnilor,in virtutea"celor discutate mai sus ,vreu sa spun ca in mai multe partide de pescuit la Mila 23 [zona de care vorbeste Petre Grant in "Povesti cu stiuci"] eu nu am vazut forma ,culoarea,sau macar stropii aruncati la vanatul obletului de catre E. Lucius.
-Probabil ca de la curentul electric or avea parul "afro" si lipsite de uimitoarele caracteristici hidrodinamice,nu mai pot ajunge naluca ! ???Mentionez ca am o mulineta Daiwa,cu 4,2/1 turatie si nu am reusit niciodata sa scot. 10 sec/100m la sprint pe asfalt.
-Exista si posibilitatea ca de la carbit ,sa le fi scazut vederea ori papilele lor gustative au avut de suferit si nu mai recunosc izul" apetisant al unei Irlandeze care le face semne cu ochiul.
-Cel mai mult ma tem sa nu fi fugit din zona de teama motoarelor supradimensionate si supraturate ce zboara prin delta sperand ,probabil, ca in siaj sa apara vre-un peste mai mare rapus de palele elicei.
-Sant satul ca singurele capturi de la Mila 23, sa semene izbitor cu pestisorii sinucigasi ce se prind in spatele plajii Cocutza  GL.,rog pe cei ce stiu ,sa ne destainuie unde s-au refugiat stiucile,iar eu promit sa le dau drumul inapoi in balta,[ca si pana acum].

Ciby

Citat din: Laurentiu N. din Decembrie 30, 2011, 11:40:49 AM
-Sant satul ca singurele capturi de la Mila 23, sa semene izbitor cu pestisorii sinucigasi ce se prind in spatele plajii Cocutza  GL.,rog pe cei ce stiu ,sa ne destainuie unde s-au refugiat stiucile,iar eu promit sa le dau drumul inapoi in balta,[ca si pana acum].
Le-am vazut eu, si cred ca le-au vazut si altii.
Au gasit un loc bun, la vedere, cu umezeala de la gheata ce se topea deasupra lor in hala Obor din sectorul doi al capitalei. Si le-am mai vazut si prin alte locuri. Si nu erau numai stiucile, mai erau si somnii, si crapii, si mrenele din dunare. Cum le-am recunoscut? Simplu! Toate aveau intiparit in fiecare solzisor acel semn caracteristic avertizarii de la instalatiile electrice sub tensiune. Arcul electric! Si mi-a fost teama sa ma apropii de ele ca nu cumva sa mai fi ramas ceva electricitate nedescarcata.
De la atata curent servit pe balta, or sa sufere mutatii genetice si o sa le spunem "Stiuca electrica", "Somnul electric", "Crapul electric", fiecare cu subspeciile lui, de joasa, medie sau inalta tensiune! Ce, numai brazilienii sa aibe tipari electrici!?!
Si o sa le legam cu lesa dupa barca si o sa alimentam ceva VHF-uri, lumini de navigatie, poate si vreun motor electric si, de ce nu, aparatul pentru braconaj electric! Natura o sa evolueze dupa nevoile omului si, usor-usor, o sa renuntam la centrale atomice, la combustibili fosili, ca si asa sunt pe sfarsite si o sa utilizam un alt fel de energie, energia ihtioelectrica.
Si din toate acestea nu pot sa nu trag o concluzie:
Braconierii electrici sunt, de fapt, oamenii de bine ce modeleaza natura in folosul si dupa nevoile omenirii.

Cu stima si La multi ani!

Si ma semnez:
Un simplu observator al disparitiei pestilor din Delta in ultimii 20 de ani!

PS:
Vali, autointitulat Braconier, am rugamintea ca la viitorul proiect de barca pe care il vei naste, sa te gandesti la o solutie de propulsie cu noul tip de energie, cea ihtioelectrica, nu de alta, dar iti dai seama ca va sparge piata, sau macar te vei imbogati vanzand proiectul vreunui mahar din industria petroliera, care il va pune la pastrare pentru a nu scadea pretul petrolului.

PPS:
Acest post este o gluma ironica generata de ce am citit mai sus si de adevarurile observate timp de 20 de ani pe balta.

Laurentiu N.

Multumesc Ciby- am ras ,nu gluma  ; ;D Dar m-am tinut tare, sa nu dau in plans,treaba pentru care incerc un oarecare sentiment de mandrie ! Se pare ca nu numai Nichita,Eminescu,Eliade puteau sa inventeze cuvinte, fiecare roman are ceva din grupa asta sangvina.
Dar mai avem si Mioritza...... :'(

Ciby

O sa povestim alta data ca acum ma grabesc, inchide la magazinul de electrice si trebuie sa-mi cumpar un creion electric.
Vine revelionul si cum sunt satul de caltabosi si sarmale, parca as manca un peste la gratar, asa cum am invatat sa-l fac de la un lipovean din Partizani si am chef si de o saramura.
Ce fac cu creionul electric?
Pai vad unde este faza si nulul.
Daca faza este pe capul pestelui si nulul pe coada, este bun, adica este in faza. Daca este invers, se cheama ca este in antifaza si nu este bun. In combinatie cu alcoolul din noaptea dintre ani se lasa cu greutate si dureri la cerebel. Cel din prima categorie se lasa la picioare, dar sunt viteaz si rezist.  ;D
Asa ca pana pe 3 ianuarie va urez un an nou plin impliniri, inclusiv pe balta cu undita in mana, cu vasla, cu echea, sau cu vreo saula, vreo padela, ceva! Iar celor ce "epoxeaza" cate-o barcuta le urez sa aibe cat mai mult epoxi si lemn in traista, ca s-or descurca ei sa-l foloseasca!
Iar "oamenilor de bine" asa cum i-am definit in postul anterior, le urez sa se hraneasca si ei cu mancarea ce le-o dau cu darnicie pestilor din apa. Poate le-o ramane-n gat!
Salutari si numai bine!

PS:
Catelului meu, corcitura, din generatie in generatie, de soricar cu te miri ce haimana, nu-i mai plac oasele si mancarea post-Craciun, asa ca a trecut la ceva mai pur, curentul electric. A ros cablul de alimentare de la gratarelul electric pe care se prepara poftele lui fimiu. Sa fie oare evolutia naturala de vina?

radasous

Laurentiu,
La mila 23 o sa mai gasesti stiuci fix cand s-o deschide metro.
Daca tot s-a redescis discutia, vreau sa urez tuturor pescarilor electrici si/sau cosasi un an nou foarte baftos, norocos si de succes. Celor ce stau cu ochii inchisi in preajma lor si ii ocrotesc, nu le doresc nici macar atat.
When people have trouble communicating, the least they can do is to shut up.
-- Tom Lehrer

ss

Merg si eu la filmu' asta!!!