Elicea atinge grupul

Creat de mariusm piesenoi111, Mai 11, 2019, 02:40:31 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mariusm piesenoi111

Salutare
Sunt în probe aproape zilnic cu noua barca si mai ales noul motor.
Zilele trecute am reușit sa împrumut două delicii speciale pt ETEC (una de inox și una de Al )
Am montat pe apa cea de inox și când am plecat.....so  și groaza...zgomot de strung....
Elicea făcea cunoștință cu housingul port ax (nu știu cum sa ii zic altfel.
Am oprit imediat și am pus-o pe cea de Al.....same shot.
Pana nu am pun înapoi elicea originală nu a mers....
Ieri....am primit o elice noua Solas de la Epix....nici nu am mai ieșit la proba cu ea ca pe uscat se vedea problema....
Atașez poza....prima Solas a doua Evinrude
Păreri?
Menționez că nu sunt extra salbe sau alte alea....
Pur și simplu toate elitele încercate intră prea mult.
Pun și o poză cu axul

acig

Salut,
Ai piesa cu nr.5 in ansamblul propulsor ?
,,Lumea este un loc periculos...   Nu atat din cauza celor care fac rau, cat mai ales a celor care privesc si-i lasa sa faca rau !" Albert Einsten

mariusm piesenoi111

Eu zic ca da ....apare in poza cu axul....nu am i cercetat sa vad dacă iese dar ma gândesc ca atâta timp cat elicea originală merge perfect.....

marian giurea

incearca sa masori lungimea butucului elicelor(evinirude si celelalte) sigur exista o diferenta care poate fi compensata cu o saiba distantier de diametre,exterior si interior,similare cu piesa nr 5 din imaginea de mai sus,si cu grosimea egala cu diferenta dintre butucii metionati (e o parere personala)
eu am cumparat o elice bspro pt etec 30 de la marinelife si s-a potrivit fara probleme

Mihai-Andrei Manea

Salut Marius,
Dar cei de la Euronautica ce parere au? Ai discutat cu ei? Nu au elici originale ca sa probezi? Motorul tau este de ultima generatie si poate producatorul a facut " vreo manevra " ca sa nu mai poti monta " after market "...nu stiu...zic si eu...iar " after marketul " nu a avut inca timp sa se alinieze cu tolerantele producatorului.

Sent from my iPhone using Tapatalk

acig

Nu cumva bucsa distantier nr.5, a ramas lipita de elicea veche fara sa observi?
,,Lumea este un loc periculos...   Nu atat din cauza celor care fac rau, cat mai ales a celor care privesc si-i lasa sa faca rau !" Albert Einsten

Mihai-Andrei Manea

Salut Marius,
Cum ai rezolvat cu elicea?...era ciudat rau fenomenul...
Multumim pentru info!

Sent from my iPhone using Tapatalk

mariusm piesenoi111

Nu am rezolvat nimic încă.
Am scris celor de la epix marine și tot ma freacă....ba ca sa le dau poze cu elicea pusă...apoi cu axul apoi cu ea strânsă.....
Nu am inca un răspuns dar cum voi stii ceva va tin la curent

Sosoktm

pare ca diferenta de cota e semnificativa, 3-4 mm. Teoretic se poate adauga o saiba suplimentara sub elica, practic, la 4 mm, trebuie facuta, nu vei gasi in comert si e posibil sa nu mai poti infileta suficiente ture pe piulita de strangere. Ar fi interesant de vazut daca e acelasi codul de elica pt motorul tau si pt motoare de acum 4-5 ani, inclin sa cred cred ca vor diferi.
La elica pe care o am pe yamaha (michigan wheel cu hub adaptor), a trebuit sa adaug 2 saibe de 1,5 sub piulita (in spatele elicei), ca sa pot strange corect.

cristeache

Va salut,

Si eu am gasit diferente de 4-5 mm intre o elice originala si una after market cu hub demontabil . Ma refer la Mercury.

Cristeache