Idei incalzire barca

Creat de cristeache, Octombrie 28, 2011, 09:25:38 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 10 Vizitatori vizualizează acest subiect.

George563

chiar deloc nu sunt inpotriva, ci mi-am dorit tare mult sa-l am pe barca avand si pe masina. Este pe 12v ca scrie mare si pe el si pe pompa, vechi este dar lucreaza. Il am montat in magazie acum , unde mesteresc si imi face cald.

home made

webasto baieti,webasto......restul?doar discutii......:)

teo pes

Citat din: George563 din Februarie 06, 2017, 10:48:01 AM
chiar deloc nu sunt inpotriva, ci mi-am dorit tare mult sa-l am pe barca avand si pe masina. Este pe 12v ca scrie mare si pe el si pe pompa, vechi este dar lucreaza. Il am montat in magazie acum , unde mesteresc si imi face cald.
DA! E dupa ce le am achizitionat le am demontat si curatat ,schimbat , masurat ..acum functioneaza bine !
Te asigur ca ai sa fii f multumit daca reusesti  , si trebuie sa recunoastem ca nu se compara cu solutia galetii cu nisip ! ;)
Viata i grea !!  Dar trece !!

George563

M-am dus la magazie si am masurat amperajul. Pana declanseaza flacara , al meu consuma 17A, iar dupa ce se stinge bujia aprox 2 minute consuma 30W (pompa de dozaj si ventilatorul) Are circuit separat laaerul de recirculare in cabina si aerul ce intretine arderea si gazele arse deci fara risc de gaze in cabina

Daca o iau logic 10 declansari complete x2minute  ar fi 20minute a 17A. nu ar fi mult, problema e ca dupa cateva declansari bateria nu-mi mai incinge atat de tare bujia pentru a aprinde combustibilul..... nu ca mi-ar goli bateria de nu mi-ar mai merge aparatura in barca. M-am gandit sa caut alta bujie.. la momentul respectiv , dar usor am renuntat la idee.

teo pes

:-\ George ... modelul tau este o generatie daca nu veche ..foarte veche , bujia la el este cu spirala de nichelina , ventilatorul cred .. nu sunt sigur cu stator de sarma , si nu are parte electronica ... deci este explicabil consumul !!!!! :'( asa ceva intradevar se gaseau pe autobuze si utilaje destul de mari , axista si variant ....mini de obicei pe cabine de macarale si utilaje cu cabina ! dar cu un consum destul de mare si eficienta scazuta !

George563

Da el isi face treaba da caldura. Eu il am conectat in magazie direct pe o sursa de 12v la priza deci nu ma mai influenteaza consumul de curent. Ma ajuta ca are consum bun cred ca vreo 2,5l la 12h... nu este masurat. Este vechi e german, si m-am gandit ca daca in 30ani de exploatare nu a gazat macaragiul e bun si la mine.. dar cum am zis a ajuns in magazie

teo pes

Cam asa arata noul model al firmei tale !oricum daca dai cautare pe net incepi sa te elucidezi ce inseamna incalzire auxiliara cu webasto si ebersp ..sau alte firme

bbl81

Citat din: teo pes din Februarie 06, 2017, 11:44:59 AM
Cam asa arata noul model al firmei tale !oricum daca dai cautare pe net incepi sa te elucidezi ce inseamna incalzire auxiliara cu webasto si ebersp ..sau alte firme

@Teo pes, nu ai cateva poze cu sistemul pus pe barca?
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

Florio

Citat din: bbl81 din Februarie 06, 2017, 12:19:48 PM
@Teo pes, nu ai cateva poze cu sistemul pus pe barca?

Chiar așa, Teo :) . Am accesat link-ul dat de tine, dar nu funcționează.
Fă un pustiu de bine și arată colegilor, ca s-avem subiect de discuții :)

mariusm piesenoi111

Asa asa.....da cu poze în populație  Mr Teo

teo pes

sa nu ma injurati dar chiar cu sistemul pe barca nu am facut !!!! o sa I fac poza sa vedeti cum am asezat aparatul si sa va dati seama cum sta pe suportul motorului auxiliar !!  ;D
Sa nu ma injurati ca era o perioada cand eram cam suparat si  nu prea intram pe aici ca erau multi ,,gigicontra "!
ajung acasa si incerc sa incropesc ceva sa va dati seama cum vine ca barca este la iernat cu folie pe ea dar... !!
e bine ca daca este o zona fara valuri se poate da caldura si n stanga si n dreapta la barci legate una de alta 11 ;D
REVIN !! ;)

teo pes

Citat din: Florio din Februarie 06, 2017, 01:35:48 PM
Chiar așa, Teo :) . Am accesat link-ul dat de tine, dar nu funcționează.
Fă un pustiu de bine și arată colegilor, ca s-avem subiect de discuții :)
Pai bate si tu : wbasto airtop 200 pdf si sigur gasesti linc cu cartea aparatelor , tot asa am facut si eu aici ca nu am la mine memoria !

bbl81

Citat din: teo pes din Februarie 06, 2017, 02:19:10 PM
sa nu ma injurati dar chiar cu sistemul pe barca nu am facut !!!! o sa I fac poza sa vedeti cum am asezat aparatul si sa va dati seama cum sta pe suportul motorului auxiliar !!  ;D
Sa nu ma injurati ca era o perioada cand eram cam suparat si  nu prea intram pe aici ca erau multi ,,gigicontra "!
ajung acasa si incerc sa incropesc ceva sa va dati seama cum vine ca barca este la iernat cu folie pe ea dar... !!
e bine ca daca este o zona fara valuri se poate da caldura si n stanga si n dreapta la barci legate una de alta 11 ;D
REVIN !! ;)

si cu sistemul de tevi, sa vedem cum sunt montate, ce fel de tevi...

multumesc si scuze ca te-am bagat in gura lupului/grupului         :)
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

Florio

Citat din: teo pes din Februarie 06, 2017, 02:23:27 PM
Pai bate si tu : wbasto airtop 200 pdf si sigur gasesti linc cu cartea aparatelor , tot asa am facut si eu aici ca nu am la mine memoria !

Aa, nu-i bai, Webasto stiu cum functioneaza, ca am vrut sa pun la barcă acum 6 ani. Am crezut că în link-ul dat de tine, e chiar sistemul de pe barca ta.
Pe acela eram curios să-l văd, așa, ca schimb de experiență între colegi :)

teo pes

ia sa vede cum punem pozele ! sistemul era si el la iernat ,mentionez ca nici eu nu am vazut pe tipul meu de barca si acesta este dupa gandirea si posibilitatile mele de asimilare si convertire in ceva util ,stiu ca arata deocamdata ca ceva empiric dar visand de multi ani la o incalzire si campare total in barca pt o mobilitate mai mare in zone diferite si distantate de pescuit trebuia sa l incerc ...va spun ca este excelent..sa ai termostatul la indemana si sa dormi la o temperatura intre 16-18 gr pe apa tras in mal oriunde te scoli dimineata cu alt avant  ;)