Aplicare numere pe barca

Creat de Zodiac, Septembrie 05, 2019, 01:04:34 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Zodiac

Se pare ca oricat te chinui tot exista ceva care sa te scoata din minti .
Am montat numarul barcii si tricolorul cu autocolant pe barca , le-am lasat la uscat peste 1 saptamana in soare, desi in prospectul colantului spune ca se usuca intre 2 si 24 de ore .
Frumos aratau bine dar nu s-au lipit bine si se dezlipesc la cea mai mica atingere .
Voi cum ati rezolvat problema ?

PS - Eu am baloane din PVC !

siad

Am aplicat multe numere dar nici unul nu s-a dezlipit.
Incearca sa degresezi zona unde vrei sa lipesti numarul, poate avea ceva grasimi. Daca nu, schimba autocolantul. Eu am apelat la o firma specializata (o tipografie), a costat 10 ron, si au iesit perfect.

Zodiac

Merci ! Tot de la tipografie , 40 de lei , am luat 2 bucati de la inceput .Am dat intai cu degresant , prostia cred ca a fost ca am vrut sa am numarul si mai rezistent si l-am lipit si pe margini cu adeziv suplimentar .
Si cred ca in felul asta nu s-a putut usca adezivul autocolantului .
O sa mai incerc inca o data fara adeziv suplimentar .

crysty

Daca inca nu ai facut autocolantul, indicat ar fi sa ceri si folie de protectie UV peste acesta. Aceasta folie va face ca numarul aplicat sa nu se mai decoloreze de la soare.
Subscriu pentru curatarea locului unde urmeaza aplicarea si bineinteles nu atige cu degetele adezivulde pe autocolant pentru ca grasimile pielii conduc la deteriorarea adezivului in locul respectiv. Atentie si la bulele de aer ramase in urma lipirii - trebuie eliminate!

cristiantutuianu

Autocolantul clasic pe RIB nu tine !
Sunt ceva sanse pentru a rezolva daca folosesti autocolant pentru banner gen :ORACAL 451 Banner Cal.

"Datorita diversitatii de materiale flexibile existente pe piata, utilizatorii trebuie sa testeze compatibilitatea dintre folie si materialul pe care se aplica."

"Este important ca acest produs sa nu fie aplicat pe materiale plastice care emana plastifianti. Aceste substante afecteaza adezivul si/sau PVC-ul."

Zodiac

Multumesc ! Asa este , PVC-ul nu are o suprafata perfect plana ci e un fel de ''zgrunțuros'' .
Adezivul nu intra perfect intre asperitati...ci doar pe varfurile ''zgrunțurilor'' , mai ia si aer .
Ma gandesc la un colant dreptunghiular total in sensul sa nu lipesc numai numerele ci pe tot suportul .

AdrianZUZ

Nu ai nimerit calitatea care trebuie. Atat cele facute de CristiBE, cat si cele pe care le-am facut inainte au stat perfect din prima pe baloane!

Daca ai apucat sa dai cu solutie de protectie UV baloanele ... nu se mai lipeste nimic!

Zodiac

Nu am dar cu nici o solutie dar poate pe viitor ! Cine e CristiBE si unde se pot face ?

cristiantutuianu

Citat din: Zodiac din Septembrie 09, 2019, 02:53:46 PM
Multumesc ! Asa este , PVC-ul nu are o suprafata perfect plana ci e un fel de ''zgrunțuros'' .
Adezivul nu intra perfect intre asperitati...ci doar pe varfurile ''zgrunțurilor'' , mai ia si aer .
Ma gandesc la un colant dreptunghiular total in sensul sa nu lipesc numai numerele ci pe tot suportul .
Si daca il faci dreptunghiular e important tipul de autocolant. La fel de important e ,racleta folosita (pentru ce suprafata ai eu recomand racleta de pasla) si temperatura care o are suprafata pe care se aplicat autocolantul.

Zodiac

Multumesc ! Cand am luat primele numere eram in contratimp , voiam sa ies pe apa cat mai repede .
Acum voi lua cel mai bun autocolant , buna ideea si de racleta speciala pentru autocolant...voi lua si asa ceva .
Ce temperatura ar trebui sa aiba PVC-ul barcii mai mare sau mai mica ?

AdrianZUZ

Iti trimit numere telefon, nu este filozofie, balon curat, umflat bine si mana sigura ... perfect nu o sa iasa decat daca ai noroc, dar nici nu pleca de acolo.

sebba

Zicea cineva cândva "small boat, big smile"?
Glumesc... Fac și eu haz de necaz!
Simulatoare Teste ANR - http://anr.end.ro