Harta Lac Bicaz

Creat de Highlander, August 23, 2019, 06:01:10 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Highlander

Buna, stie cineva de unde se poate obtine o harta detaliata a adancimilor Lacului Bicaz?

Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk

bradutzu

dca gasesti asa ceva te rog sa postezi si pe aici!
O alta solutie este un sonar de ultima generatie care iti face harta batimetrica
Sa auzim numai de bine!

Don Basilio

Exceptand coada lacului, adancimile pe Bicaz sunt ... oceanice, si de peste 100 m. Atentie, nivelul lacului are, in diverse perioade, o variatie  de pana la 26 de metri si o eventuala harta ar trebui corelata cu aceasta situatie. La cota zero altitudinea la care se afla oglinda apei este de 515 metri.

Highlander

Da, intr adevar nivelul apei are variatii foarte mari in functie de perioada anului, regimul de uzinare si cel al precipitatiilor.

Banuiesc ca exista un nivel maxim sau unul prestabilit la baraj dupa care se pot determina adancimile.

De un real folos ar fi sa poti stii pe langa adancime si natura fundului in cazul in care doresti sa ancorezi.

Intrebarea mea vine in contexul unei posibile achizitii de teren in zona satului Calugareni, aflat spre coada lacului. Mai exact vreau sa stiu daca un nivel minim al lacului m ar lasa fara apa.

Multumesc

Highlander

Care ar fi definitia cotei zero in acest caz?

letuvio

Raspuns scurt: Un nivel minim al lacului, in zona Calugareni te lasa fara apa.

Sunt perioade, mai lungi sau mai scurte, dar nu in fiecare an, cand la coada lacului vezi cum curge Bistrita doar pe talveg, si pe terenul uscat de pe care s- au retras apele, pasc animalele satenilor, inclusiv zona de la Calugareni.

Cel mai bine coboara la Calugareni pe malul lacului si vorbeste cu batranii satului, ei stiu cel mai bine, zona si apele de acolo. Nu te lua dupa cei ce vand teren si mai ales cei care stiu ce iti doresti.

Toate bune,

bradutzu

sal
ai mai reusit sa gasesti ceva legat de harta adancimilor de pe Bicaz?
Sa auzim numai de bine!

Highlander

Buna

Nu, nu am reusit sa gasesc vreo harta a adancimilor lacului.
Posibil sa existe asa ceva pentru o cota anumita a apei la baraj.
Avand in vedere dimensiunea barcii, nu cred ca am sa fiu stanjenit de pescaj prea mult :))
O solutie a fi un sonar in cazul asta.

O zi buna.