Rezervor fibra

Creat de pete, Mai 12, 2020, 12:18:43 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

pete

Asta am gasit si eu din discutiile cu diversi furnizori si persoane mult mai experimentate ca mine - chiar si un chimist de la policolor . problema care se ridica este intradevar sursa de aprovizionare. cea mai mica cantitate gasita spre vanzare ar fi undeva la 15 kg. sa nu mai spun de pret. pentru 2-300 grame ...
Si aproape toti comercializeaza doar pt persoane juridice. mai cautam solutii

bogdanminitehnicus

Citat din: Vali din Mai 15, 2020, 06:59:24 PM
Sunt unii furnizori care vand vinilesterica, dar ambalajul minim este caldarea de 18 sau 25 kg. De exemplu Mediterana sau Rompolimer, interesant ca Rompolimer vand la minim 10 kg.

In plus, vinilesterica e o rasina formulata tot pe baza de stiren monomer, foloseste ca intaritor tot peroxidul de MEK, deci cred ca va avea un comportament similar la actiunea metanolului din benzina ( e doar o presupunere). Cu toate astea, vinilesterica e o rasina superioara celei poliesterice, fiind folosita ca strat initial de protectie impotriva osmozei, in primul strat de laminat dupa gelcoat.

Despre epoxy, din experienta mea e o rasina mult mai sensibila la solventi organici decat poliesterica, de exemplu daca se da cu poliesterica peste epoxidica intarita, epoxidica este atacata si se inmoaie superficial de la actiunea stirenului si a peroxidului.

Ce cred ca ar merge totusi ar fi un gelcoat isoftalic cu NPG, dat ca strat protector la interiorul rezervorului. Din ce stiu, acest gelcoat cu NPG (neopentil glicol) este foarte rezistent la actiunea mediilor agresive, fiind folosit la recipienti industriali pentru diverse solutii corozive, carene de barci din fibra pentru uz profesional etc.

Necazul e ca Polydis sunt singurii care vand cantitati mici, pentru uzul amatorilor, si deseori nu se gasesc la ei aceste produse mai "exotice", ramanand varianta altor furnizori, mai mofturosi cand e vorba de cumparatori persoane fizice.

salut Vali, bravos ai pus punctul pe I :)

bogdanminitehnicus

Salut, am fost azi la rompolimer bucuresti, au rasina vinilesterica speciala insa dau la cantitati mai mici doar daca au deschis butoiul, eu zic sa nu abandonezi ideea si sa vorbesti cu ei, sa stii cand te poti lega de un 5 -10litri

pete

multumesc bogdan . am vb si eu la ei si miercuri ajung la bucuresti si trec pe la rompolimer. una este cand vb la tel si alta e cand esti acolo. oricum ca si masura de rezerva ma gandesc la tabla galvanizata de 0,4 mm cositorita cu elemente antivaluri in interior si dupa verificarea temeinica sa il imbrac in fibra pt o mai buna rigiditate. ma gandesc la aceasta varianta cu tabla mai subtire din cauza greutati mai mici.