Consum motor Evinrude ETEC 90 hp

Creat de Catalin, Octombrie 28, 2019, 09:59:19 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

gabriel.c

Da ai dreptate ,nu prea pare economic pe consum dar când pleci din Tulcea și pescuiești aproape de Musura ,faci naveta in fiecare zi inapoi spre Periprava la cazare,crede-ma  ca e cel mai bine pentru tine sa ai benzina ta in barca(e ceva distanță parcursa )Oricum in zona aia nu e Star2000 decât la Chilia Veche.
Despre Star și benzina lor au tot vorbit colegii pe forum ,tancuri scufundate pe jumate=condens =apa ,neaparat apoi etanol in plus și gata etecul  :'(
Nu cred ca dacă faci reclamație se rezolva ceva ca n-au cum sa rezolve problema condensului ,iar despre despăgubiri ......trăim in RO.
Dar nu se știe niciodată ....trebuie încercat.

bradutzu

Atentie: in SUA se merge pe scara larga cu benzina 85 asa ca mercury este cel mai putin sensibil la calitatea benzinei.
Despre E-tec nu ma pot prnunta dar va pot spune ca am 4 prieteni de au E-tec de noi si trei din ei au ajuns cu motoarele la garantie alimentand exclusiv cu benzina de la pompa!
Sa auzim numai de bine!

gabriel.c

@bradutzu :Pai atunci ,păstrând logica ,și etecul merge bine tot cu benzina de 85 nu ?
Eu i-am pus doar benzina aditivată pana acum și a mers  bine. Nu știu ce sa mai zic ....am auzit și eu la ultima ieșire niște băieți din Baia Mare care se plângeau ca etecul lor nu se accelerează mai mult de 1400 rotații și nu găsește nimeni buba așa ca l-au abandonat acasa.  I-am întrebat dacă au fost la testare cu el la reprezentanta sau la cineva care are tester pt evinrude  pt ca eu cred ca a intrat in Safe Mode .Au răspuns ca nu au fost și ca tot au încercat să-l repare la diferiți meseriasi pricepuți.

Intersect

Citat din: gabriel.c din Decembrie 04, 2020, 08:21:51 AM
@bradutzu :Pai atunci ,păstrând logica ,și etecul merge bine tot cu benzina de 85 nu ?
Eu i-am pus doar benzina aditivată pana acum și a mers  bine. Nu știu ce sa mai zic ....am auzit și eu la ultima ieșire niște băieți din Baia Mare care se plângeau ca etecul lor nu se accelerează mai mult de 1400 rotații și nu găsește nimeni buba așa ca l-au abandonat acasa.  I-am întrebat dacă au fost la testare cu el la reprezentanta sau la cineva care are tester pt evinrude  pt ca eu cred ca a intrat in Safe Mode .Au răspuns ca nu au fost și ca tot au încercat să-l repare la diferiți meseriasi pricepuți.
Pai vezi Gabriel ai exprimat exact mentalitatea romaneasca,il fac la baieti normal cu nu o sa mearga :) .
Eu sunt fan ETEC dar in conditii de servisare normala . Si da merge si cu benzina de la Star 2000 daca ai filtru decantor.
In rest ce sa spun sanatate si blana cum ii place unui ETEC.
P.S: Motoarele Mercury de generatie noua (Imi plac Mercury am avut si as mai cumpara) au o protectie termica pe alimentarea de combustibil care o sa ti-l bage inn avarie daca nu este racit cum trebuie. Sunt niste duze mici prin care trece apa de racire asa ca atentie.
Born to fish,forced to work!!!

Zodiac

Vad ca toti discutati despre calitatea benzinei ! Toti bagati numai ulei E-TEC xd100 ?

gabriel.c

Salut,eu am băgat pana acum doar xd 100. Acum dupa ultima ieșire in Delta am trecut pe la reprezentanta  sa fac o testare ca aveam ceva la relanti care se tura singur câteodată. Problema minora și rezolvată rapid dintr-o tija care nu revenea pana la capăt atingandu-se de un cablu care era neprins de carcasa.
Dupa testare meseriașul de la ei care mi-a făcut cam toate necesare la motor pana acum a setat din tester dublarea nr de impulsuri de ulei pentru siguranța.
Tot el mi-a spus ca as putea după setarea asta sa folosesc MOTUL la ulei in loc de XD 100.
N-am curaj ....așa ca dau cu XDul înainte .Momentan chiar mai am 2 bidoane mari.

AdrianZUZ

Mie nu îmi place Motul. Am ars de nevoie 15l anul asta în Yamaha 150 carburație.
Prefer ,atât la TLDI cât și la carburatoare, Yamalube sau Ravenol.

În TLDi am pus de nevoie (de prost) chiar su ulei Total de la Star 2000... a mers laser.

gabriel.c

Acum dacă  tot discutam de etecuri întreb colegii care au acasa , au avut etec sau știu bine de ele dacă își fac trecerea pe modul de iarna la ele. Eu am făcut anul asta prima data asta și-mi pare rău ca n-am făcut asta pana acum.

Dell_ser

Eu fac mereu. Daca ai si I-commander poti sa faci direct din ceas.

gabriel.c

Citat din: Dell_ser din Decembrie 06, 2020, 09:40:19 PM
Eu fac mereu. Daca ai si I-commander poti sa faci direct din ceas.
N-am știut asta .Eu am făcut din mansa așa cum am văzut pe net.
Asta ar fi ceasul principal.

Dell_ser

Acela este ceasul pentru fich. la Etec au adus Icommander si ulterior Icon (o bijuterie). Orice Etec peste 2008 este capabil sa faca din ceas winterizarea. in rest se face si din diagnoza sau cu ajutorul mansei. Rezulattul este acelasi. F usor si excelent pentru protectia motorului pe timp de iarna.
De fapt nu este numai pentru fich, a aparut atunci si este bun pentru orice Evinrude. Ulterior au tot scos variane mai sofistictae sa multumeasca clienti care vor gageturi cu mai multa electronica.
Idock si alte tacaneli care fac din barca o bijuterie tehnologizata.

gabriel.c

Cred ca am mai discutat asta înainte. Al meu etec e din 2005 deci așa cum ma sfatuiai  și atunci ar trebui sa pun eu ceva mufe dar ma depășește deocamdată varianta.
Winterizare prin mansa deocamdată ,pana când cineva se bagă să-mi puna mufa aia sau cumpăr eu alt etec.

Catalin

Mercury hmm....americanul spune ca "Recommended fuel Unleaded 90RON minimum" Dihania luata este un Mercury ultima generatie...arata ca o uzinuta....dar este ditamai matahala...2.1 litri... Litrajul m-a cam dat pe spate...la hiunday am 2.2 litri 155 hp diesel...asta de 2.1 litri pe benzina cred ca e fortos mai ales ca are doar 165 kg pt ca e model CT. Mai am destul de mult pana il pot pune pe barca...mai trebaluiesc la coaja. Sper ca prima iesire pe apa cu noul ansamblu barca/motor sa fie la sfarsiul primaverii. Daca esti prin tara Intersectule te vizitez.

Intersect

Citat din: Catalin din Decembrie 09, 2020, 10:09:23 AM
Mercury hmm....americanul spune ca "Recommended fuel Unleaded 90RON minimum" Dihania luata este un Mercury ultima generatie...arata ca o uzinuta....dar este ditamai matahala...2.1 litri... Litrajul m-a cam dat pe spate...la hiunday am 2.2 litri 155 hp diesel...asta de 2.1 litri pe benzina cred ca e fortos mai ales ca are doar 165 kg pt ca e model CT. Mai am destul de mult pana il pot pune pe barca...mai trebaluiesc la coaja. Sper ca prima iesire pe apa cu noul ansamblu barca/motor sa fie la sfarsiul primaverii. Daca esti prin tara Intersectule te vizitez.
Desigur,ne auzim la telefon.
Born to fish,forced to work!!!

cristih

Buna,

Pun si eu informatiile despre ansamblul meu: barca 4.7m, ~300kg cu motor, Evinrude 60CP din 2005. La incarcare medie, 2 pers + bagaje, de la Dunavat la Sfantu' - ~11-12l/h. Aceeasi distanta cu 4 pers si bagajele aferente: ~16-17l/h. Ambele cazuri mers in regim ~35-40km/h, in conditiile in care maxim ajung cu ea la 50-55km/h. Cand trec de 40km/h deja vorbim de alt consum - acei 12l/h se duc spre 18-20l/h. Nu pot sa zic turatie pentru ca nu imi merge ceasul.:) Pas elice 17".

Ulei pun Repsol Nautico Outboard. De 4 ani de cand e barca la mine nu am avut vreo problema. Motorul are setarea pentru a nu folosi XD-ul dedicat. In Delta alimentare doar de la Star2000, nu am simtit diferente de performanta comparand cu alimentarea de acasa, de la Petrom, sper nici sa nu am vreodata  ::)

Sa vina caldura!  :)