Consum motor Evinrude ETEC 90 hp

Creat de Catalin, Octombrie 28, 2019, 09:59:19 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

ionut.constantin89

Eu personal as sta departe de astfel de "deal'uri". Mi se pare ca arata groaznic grupul ala. Daca te chinui putin, sigur mai gasesti unul nou nout prin vreo cutie pe undeva la 4800 - 5000 euro si nu te doare capul.  Trebuie sa iei in calcul si cat mai platesti pe schimbat impeller, bujii, poate chiar si injectoare.

Cu bine,
Ionut

Catalin

Gasit un etec ...din spusele proprietarului cu cam 200 ore de functionare . Un etec de 90...ca aici bateam ...dar cred ca e cam scump. Din perspectiva voastra ce spuneti?...E-tecul de 90 cu doua elicii, cu mansa, doua ceasuri si doua rezervoare.....zice proprietarul 4500 euro FIX. Ce spuneti dragilor???

gabriel.c

Citat din: Catalin din Noiembrie 19, 2020, 01:51:55 PM
Gasit un etec ...din spusele proprietarului cu cam 200 ore de functionare . Un etec de 90...ca aici bateam ...dar cred ca e cam scump. Din perspectiva voastra ce spuneti?...E-tecul de 90 cu doua elicii, cu mansa, doua ceasuri si doua rezervoare.....zice proprietarul 4500 euro FIX. Ce spuneti dragilor???
Salut,nu ne-ai spus  din ce an e motorul .

Catalin

gabriel.c

Citat din: Catalin din Noiembrie 25, 2020, 09:45:40 AM
2010
Cam scump ...,dar nu departe de adevăr .Dacă mai negociezi vreo câteva sute nu e rău de luat.Asta dacă ai certitudinea ca nu e babardit(ore/revizii). Al meu nu a fost aproape de prețul asta dar e din 2006.

Catalin

da.... acum si la motoarele de barca se pot manari orele....compresia la cilindri cred ca ajuta cel mai bine  ca sa ne dam seama despre ce este vorba. Dar am luat pana la urma un Mercury 115 si sunt extrem de incantat. Arata bestial...suna rotund....scuipa apa super bine...folosit doar pe apa dulce cu tot cu mansa si cabluri de sens la 4000

gabriel.c

Poate .......de fapt  SIGUR sunt subiectiv deci nu ma hazardez intr-o comparație între cele 2 motoare .
Să-l stăpânești sănătos și sa te bucuri de ape cât mai mult cu putința.

Catalin

Știu....e-tecul este superior ca putere...mentenanță...greutate mai mica. Dar nu am găsit ceva care sa ma facă să-l cumpăr. Ceva potrivit bărcii mele desigur....preturile sunt îndeajuns de mari la ambele branduri. Sper sa fie o alegere buna în ceea e privește calitatea motorului...și aici ca la mașini...poți avea surprize. Sper totuși sa ne intersectam pe ape.

Alex1958

Salut,
Nu sunt foarte priceput la mentenata dar la HONDA nu prea am avut probleme.
Insa la ultima mea iesire niste amici cu ETEC plangeau cu vorbe legat de calitatea benzinei Star 2000 si impactul acestuia asupra ETEC-ului lor. Concret, aveau doua barci si cea cu ETEC-ul a trebuit luata la cravata si am inteles ca nu au rezolvat pana la Tulcea la reprezentanta.

kama3

Mai exact la ce este sensibil Etec-ul?
Benzina proasta e o denumire generica. Poate avea impuritati solide, apa, reziduuri, cifra octanica mai mica, etc.
Banuiesc ca motorul e alergic doar la anumite chestii. Si daca e asa nu se poate pune un filtru special pentru respectivul "alergen"?

coax

Salutare, etec-ul meu a baut doar benzina normala petrom. fara exceptie.Nu a tusit niciodata,deci se pare ca nu e chiar asa firav, doar sa-i dai carburant cat de cat ok.

pilu

Din ce am inteles "alergenul" este etanolul din benzina deci nu se rezolva cu filtru .

kama3

Pai dupa normele europene toata benzina are etanol in ea 5- 8% nu stiu exact cat. Benzina de la Star are mai mult etanol in ea?

gabriel.c

Eu am pus la etecul meu un filtru mare decantor ,rezervor de 130 litri și mai iau cu mine 30 litri rezerva de benzina.N-am pus pana acum benzina de la Star 2000 ca sa va zic cum merge cu ea .
Clar e ca injectoarele lor sunt mai sensibile la carburant nașpa dar și când apeși mansa la maxim parca e altceva.  8)

Catalin

Ma tot gândesc la combustibilul găsi în delta...sa pleci cu 150 litri după tine... Hmm nu pare economic pe consum...dar pare ok pt motor .... Cum sa faci sa fie bine. Pe fosta barca aveam tot un Mercury și nu am avut probleme cu benzina de la star 2000. Dar plecam din gl cu plinul făcut și 3-4 canistre prin barca.... Calcule la consum putem face...dar nu este totuși păcat sa nu avem lipsa acestei griji...sa știi ca pleci doar cu rezervorul plin și poate o canistra de 10 litri... doar asa pt neprevazut. În multe alte state europene dacă motorul tău tușește ori mai rău pățește ceva, precum e-tecul din povestea de mai sus, din cauza benzinei....cate motoare reparau cei de la Star 2000 pe bănuții lor. Dar noi nu avem cultura asta...ca noi când băgăm cardul la benzinărie nu comentam prețul și banii sunt ok....nu le strica... profitul. Specialiști în domeniu zic ca avem....sa poată determina faptul ca benzina este motivul defecțiunii. Doua, trei....câteva procese mediatizate și poate se schimba ceva.